האחריות על מי?

s h o o s h a

New member
האחריות על מי?

עד ... טוב, תמיד (כמעט), התעברותה של אישה היה באחריותה. האשה היתה אחראית לגופה ולתוצאות יחסיה עם בני המין השני ולגבר לא ממש היה מה להגיד על זה. תבואו תאמרו שהיא אמרה שהיא נוטלת גלולות- אז אמרה
תבואו תאמרו שיכול היה להשתמש בקונדום- אז תאמרו
ובכל מקרה, איך שלא נתבונן, האחריות לגופה של האישה היתה עליה והגבר תמיד (כמעט) נמצא 'אשם' כי לא 'נזהר'. או, אז יש בשורה לגברים שבינינו. חיסון נגד הריון אמנם המחקר עדין בחיתוליו, וטרם נוסה על בני אדם, אבל אור בקצה (של המנהרה, פושעים
) כבר רואים. אז, הנה לכם הגברים היכולת 'לשלוט' על 'מעלליכם'
. התישאו ב'זכות' שנפלה בחיקכם?

אלמרה

New member
בכל הרצינות ועם כל הכבוד!

אני על תוצאות מחקרים קליניים בקופים מביט תמיד בהסתיגות. אם וכאשר ימצאו התוצאות משביעות רצון והחיסון ייושם בגברים אנושיים - מה טוב ומה נעים. אבל כעת ועתה ובמצב הנוכחי גם באין חיסון וגם אם האישה היא הנוטלת את אמצעי מניעת ההריון עדיין אין לדעתי שום מקום לחסינותו של הגבר המפרה מפני אחריות. אין זה רק ענין של האחריות לגופה של האישה ובטח לא רק לפיגורה שלה, שבהרבה מקרים אף חוזרת למיטבה בלי הותר עקבות. יש כאן ענין עם עוד בן אדם נוסף, קטן אמנם, לא ממש יודע לבטא את צרכיו כל שכן את זכויותיו - אבל הוא קים. אז האחריות היא על הזוג. הצמד המופלא הזה שמתאחד לכמה רגעי חסד ועונג שניהם כאחד נושאים באחריות להתעברות, ולהריון ולתוצריו או לחילופין למניעתו. קונדום או גלולה, מצידי משגל נסוג (פעם כך קראו לזה זוכרים?) אינם אלא אמצעי בקרה, נוחיות או תזמון הריון ותו לא. אין זה מתפקידה של האישה או באחריותו הבלעדית של הגבר, זהו אקט של מיזוג ושל האחדת מטען גנטי, הן אם הכוונה לפרות ולרבות או כשהכוונה היא להנות בלבד. יאללה לכו לפרות ולרבות או תזדיינו אבל בסבלנות ובאחריות.

bilbilonet12

New member
מי שניכנסת להריון היא האישה

ולכן האחריות להריון הזה היא רק שלה לדעתי.אני לא סומכת על אף אחד בענין הזה ובגלל זה אני דואגת שלא יקרה לי הריון לא רצוי.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה לפורום בילבילונת12

כל אחד ודרכו ואמונתו ואחריותו. בכל מקרה את לא סותרת את מה שאני אמרתי ועל שני בני הזוג מוטלת אותה אחריות. גם אם ההריון מתרחש בגופך, לעניות דעתי אין זה פותר את בן זוגך מכהוא זה. אחד מאמצעי ההגנה והמניעה הוא בחירת בן הזוג הנכון שיקח ויקבל את מלוא האחריות בלי עוררין.

bilbilonet12

New member
לא הבנתי בדיוק

אני לא חושבת שאני צריכה לסתור הודעה של מישהו כדי להביע את דעתי וגם לר התכוונתי לסתור. לא חשוב לי מי צודק כביכול ככה שאני לא מבינה למה בחרת להגידלי שלא סתרתי את מה שאמרת. מה שאמרתי זו דעתי ומה שאמרת זו דעתך והן לא צריכות להצטלב. אני מכל מקום חושבת שהאחריות על ההריון הוא רק ואך ורק של האישה ולא של הגבר.

אש אש

New member
הקשר בדעתך בלבד.

זה ציטוט שלך "אני מכל מקום חושבת שהאחריות על ההריון הוא רק ואך ורק של האישה ולא של הגבר". אם את טוענת שזו אחריות שלה בלבד , משמע הילד רק שלה.

s h o o s h a

New member
האחריות על האשה בלבד

אוקיי, מסכימה עם הדעה הזו שלך. אבל- בואי ניקח מקרה שבו האשה רוצה להיכנס להריון ולבן זוגה ממש, אבל ממש לא מתאים הרעיון ממיליון ואחת סיבות ששמורות עמו. עד היום היה המצב בו שלטה האישה על כניסתה להריון. בכל אמצעי המניעה המקובלים (ויש הרבה כאלה בשוק). הגבר, שהאמצעי היחידי שהיה ברשותו הוא הקונדום לא ממש אוהב להשתמש בו ומכאן שמקרים רבים הסתיימו בטענות של 'גניבת זרע'. מגיע המחקר החדש ומציע אופציה חדשה לגבר בה/ באמצעותה יוכל 'לשלוט' על הפריית האישה. האם אין זו אחריותו לחסן את עצמו ולא לסמוך על האשה? אחריותו להמנע ממצב של אבהות בכורח.

אלמרה

New member
אין כאן ויכוח כלל ואף אין ביטוח..

לכן צודקת שושה - השאלה החשובה נותרת בעינה, האם סוף סוף לא הגיע הזמן שגם לגבר יהיה מנגנון בקרה על זרעו ושליטה על כניסה ויציאה מהיכן שהוא מבלה מבלי בהכרח להגיע למצב אבהות? האחריות להריון ולתינוק היא כמובן משותפת ואין עליה עוררין.

אש אש

New member
תחליט, שושה צודקת או אתה?../images/Emo8.gif

"האחריות להריון ולתינוק היא כמובן משותפת ואין עליה עוררין" ציטוט שלך ואני איתך.

אש אש

New member
הכותרת ששושה נתנה קצת מבלבלת../images/Emo68.gif

אבל אני חושבת שבתוכן ניסתה להגיד שהאחריות אכן על שני בני הזוג, והגבר יכול להימנע ממצב שכזה.

למעלה