האח הגדול ביל גייטס

אהבל

New member
האח הגדול ביל גייטס

קיבלתי טופס ממיקרוסופט למלוי מספר המחשבים והרשיונות והתוכנות בעסק. יש לי רשיונות על כל התוכנות אך מרתיחה אותי הדרישה, אין לי רצון להיות באיזה מאגר מידע חודרני של מיקרוסופט.מטרידה אותי האפשרות שיהיה להם מאגר מידע מפורט על כל העסקים בישראל מספר עובדיהם ומספר המחשבים- התגלמות האח הגדול בחוצפתם מתקשרים אלי לעסק אנשי מיקרוסופט ודורשים שנמלא את הטופס, האם ידוע בסיס חוקי לדרישה כזו - לדעתי לא

שמול

New member
גמני קיבלתי

והם מטרידים אותי כל שבוע. אולי אפשר לתבוע אותם על הטרדה.

אבאשל

New member
תבדוק..

גם אני קיבלתי טלפון כזה, בחורה בשם "הילה ממייקרוסופט". היא אמרה לי שישנה אי-התאמה בין מספר התוכנות שרכשתי למספר הרשיונות. לא נבהלתי והצקתי לה בשאלות (תני לי מספרים מדוייקים, תאריכי קניה ועוד ימבה שאלות), כמובן שלא היו לה תשובות והיא התחילה לגמגם. בשלב הזה ביקשתי את הפרטים שלה (שהיא כמובן סרבה למסור), ושאלתי באיזה מחלקה במייקרוסופט היא עובדת. היא ענתה משהו כמו "אנחנו חברה ליד מייקרוסופט.." התעקשתי והיא הודתה שהיא מטלדור. הודעתי לה שאני מתכוון להתלונן במייקרוסופט שהיא מזדהה בשמם והיא מיד הסכימה לסיים את השיחה ושהכל בסדר... תבדקו כשמתקשרים אליכם אם זה באמת ממיקרוסופט (כי מייקרוסופט לא נוהגים להתקשר) ואני ממליץ להחרים את טלדור על הקטעים האלו.

lizansak

New member
אין בסיס חוקי

שאלתי עו"ד העוסקת בקניין וזכויות יוצרים ולטענתה אין חובה למלא, אלא בקבלת צו מבית משפט. כי זו חדירה לרשות הפרט - גם אם הפרט הוא חברה. למיקרוסופט יש עילה לשאלות מעין אלו רק במידה והחברה רוצה תמיכה או גרסאת שדרוג. אז מותר להם לוודא שאכן התמיכה היא למוצר שנרכש כחוק, או שהשדרוג הוא למוצר מעין זה.

למעלה