האח הגדול -

אור גינאל

Well-known member
ישנה מגמה הולכת וגוברת בתקופה האחרונה לרשת רחובות במצלמות ואמצעי מעקב שונים ,
כמו כן ידוע שישנה אפשרות למעקב וניטור תקשורת באמצעות הסמארטפון,
האם הידיעה שיש מישהו שמשגיח עלייך בכל רגע גורמת לך לפחד או להרגיש בטוח ?

שמלת תחרה1

Well-known member
מרגיש כמו אין פרטיות.

משתפרת1

Well-known member
סיפור מהחיים:
לפני שבוע מת בן דוד שלנו מקורונה. בת הדודה התקשרה אלי לנייד לספר על האסון וביקשה שאחסוך לה את השיחה עם האיש שלי. היא התקשרה אל עוד בן דוד וביקשה גם ממנו לספר לאשתו ולבת דודה נוספת, כי לה קשה. התקשרתי מהנייד לאיש שלי שהיה בעבודה, וגם כתבתי בווטסאפ לעוד אדם או שנים. לשאר האנשים סיפרתי פנים אל פנים.
כמה שעות אחרי כן לפנות ערב אני מקבלת הודעת SMS שאומרת שאם ברצוני לגרום נחת לנשמת יקירי המנוח- שאשלח את שמו לקישור המצורף, ויזכירו אותו בתיקון חצות. בעודי עוסקת בחסימת המספר, מגיע אותו מסרון בדיוק לאיש שלי. מבטיחה לכם שלא חיפשתי בגוגל מידע בנוגע לפטירות, קבורות, אזכרות, תיקוני חצות או כל דבר דומה. אז מאיפה הם ידעו? מי מאזין למעט שיחות הטלפון שלי בנושא (2-3 לכל היותר)? או לחילופין, מי קורא את הווטסאפ שלי (2 הודעות לשני אנשים בלבד)?

אור גינאל

Well-known member
סיפור מהחיים:
לפני שבוע מת בן דוד שלנו מקורונה. בת הדודה התקשרה אלי לנייד לספר על האסון וביקשה שאחסוך לה את השיחה עם האיש שלי. היא התקשרה אל עוד בן דוד וביקשה גם ממנו לספר לאשתו ולבת דודה נוספת, כי לה קשה. התקשרתי מהנייד לאיש שלי שהיה בעבודה, וגם כתבתי בווטסאפ לעוד אדם או שנים. לשאר האנשים סיפרתי פנים אל פנים.
כמה שעות אחרי כן לפנות ערב אני מקבלת הודעת SMS שאומרת שאם ברצוני לגרום נחת לנשמת יקירי המנוח- שאשלח את שמו לקישור המצורף, ויזכירו אותו בתיקון חצות. בעודי עוסקת בחסימת המספר, מגיע אותו מסרון בדיוק לאיש שלי. מבטיחה לכם שלא חיפשתי בגוגל מידע בנוגע לפטירות, קבורות, אזכרות, תיקוני חצות או כל דבר דומה. אז מאיפה הם ידעו? מי מאזין למעט שיחות הטלפון שלי בנושא (2-3 לכל היותר)? או לחילופין, מי קורא את הווטסאפ שלי (2 הודעות לשני אנשים בלבד)?
אני לא חושב שצריך להתרגש מזה יותר מידי, יש חברות עם מענה אוטומטי ששולחות לאלפי מנויים הודעות בארועים המוניים ולא מחייב שמישהו צוטט לך .
לגבי גוגל - המערכת עובדת על ידי אלגוריתם שמזהה תבניות, לפעמים זה יכול לעזור, אפשר לכבות את זה בדפדפן עם השהיית הסטוריית חיפוש.

SupermanZW

Well-known member
מפריע מאוד! לכן אני מקפיד מאוד שהGPS בטלפון שלי יהיה כבוי, אני לעולם לא משתף את מיקומי ברשתות חברתיות, לא משתף מיקום עם אף מנוע חיפוש או אפליקציה, לא מאפשר למי שלא חבר שלי בפייסבוק לראות שום דבר על הדף שלי, הגדרות האבטחה שלי בפייסבוק הן המחמירות ביותר, הBT והNFC בסלולרי שלי תמיד כבויים כשאני מחוץ לבית, למעט ברכב שאני עם BT דלוק כדי שאוכל להתקשר אם צריך. כל החומר בטלפון הנייד ובמחשבים שלי מוצפן, אני משתמש קבוע בProxies או VPN ועושה מה שביכולתי כדי שלא יפרו את פרטיותי ולא יעשו שימוש במידע שלי או עלי ללא הסכמתי. יש לי מכשיר GPS ייעודי ברכב, כדי לא להשתמש בזה של הסלולרי.

משתפרת1

Well-known member
מפריע מאוד! לכן אני מקפיד מאוד שהGPS בטלפון שלי יהיה כבוי, אני לעולם לא משתף את מיקומי ברשתות חברתיות, לא משתף מיקום עם אף מנוע חיפוש או אפליקציה, לא מאפשר למי שלא חבר שלי בפייסבוק לראות שום דבר על הדף שלי, הגדרות האבטחה שלי בפייסבוק הן המחמירות ביותר, הBT והNFC בסלולרי שלי תמיד כבויים כשאני מחוץ לבית, למעט ברכב שאני עם BT דלוק כדי שאוכל להתקשר אם צריך. כל החומר בטלפון הנייד ובמחשבים שלי מוצפן, אני משתמש קבוע בProxies או VPN ועושה מה שביכולתי כדי שלא יפרו את פרטיותי ולא יעשו שימוש במידע שלי או עלי ללא הסכמתי. יש לי מכשיר GPS ייעודי ברכב, כדי לא להשתמש בזה של הסלולרי.
והשאלה הבאה שלי: בשניה שאני מבצעת חיפוש כלשהו בגוגל אני מקבלת פרסומות באותו נושא. שנתיים אחרי שחזרנו מתאילנד עוד קיבלתי פרסומות על מלונות. אם חלילה אחפש מידע על תרופה כלשהי או על דיאטה- אבוד לי, אקבל לא רק פרסומות אלא גם עשרות מיילים-זבל. איך מונעים את זה? ואני מדברת על חיפושים בגוגל כששם המשתמש שלי בגוגל מנותק.

SupermanZW

Well-known member
והשאלה הבאה שלי: בשניה שאני מבצעת חיפוש כלשהו בגוגל אני מקבלת פרסומות באותו נושא. שנתיים אחרי שחזרנו מתאילנד עוד קיבלתי פרסומות על מלונות. אם חלילה אחפש מידע על תרופה כלשהי או על דיאטה- אבוד לי, אקבל לא רק פרסומות אלא גם עשרות מיילים-זבל. איך מונעים את זה? ואני מדברת על חיפושים בגוגל כששם המשתמש שלי בגוגל מנותק.
חפשי בDuckDuckGo במקום בגוגל ולא תקבלי פרסומות מעצבנות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מפריע מאד.
חוצמזה העבריינים כבר לא חוששים ממצלמות ורואים אותם מבצעים פשעים בפנים גלויות ללא חשש.

לי באופן אישי לפני כעשור הרגשתי סוג של נמלול ביד שמאל והבנות שלי בלי דיבורים מיותרים הקפיצו אותי לבית חולים תל השומר
לעשות סדרת בדיקות.
הרופא שבדק אותי במיון אמר שזה כנראה סימן לשבץ מוחי שהולך ומתקרב
אבל הרופא נוירולוג אחרי הבדיקה שהוא עשה אמר ששום שבץ ושום נעליים.
אלא מה?
באותו ערב התקשרו אלי מחברת "נטלי" והציעו לי "כפתור מצוקה".
בשניה שהנציגה של נטלי התקשרה מיד הבנתי שאיזה/ו בן/ת זונה מצוות בית החולים שיבא מוכר/ת את המידע האישי של החולים
לחברת נטלי.
"מה זה כפתור מצוקה" שאלתי את הנציגה עושה את עצמי דביל שלא מבין כלום.
"כפתור מצוקה זה שאם במקרה חס וחלילה תרגיש לא טוב, אז אתה לוחץ עליו ומיד מגיע צוות רפואי כדי לעזור לך".
"תשמעי חמודה, אני צריך כפתור מצוקה מסוג אחר, אם יש לכם כזה אשמח לרכוש תכף ומיד עכשיו ובכל מחיר" אמרתי לה.
"בבקשה, איזה כפתור מצוקה אתה מעוניין? אני מקשיבה". אמרה .
"אני צריך כפתור מצוקה כזה...
שכשאני מרגיש "מצוקה"...
איך שאני לוחץ עליו תכף מגיעות אלי שתי רוסיות בלונדיניות צעירות ונותנות לי מציצה טובה".
"יש לך כפתור כזה"?
היא נתקה את הטלפון.
מגיע לה מה שעשיתי לה.
נוכלים מנובלים. :-/

טלה נעים

Active member
המצלמות פחות גרועות מה ניידים שלנו

למעלה