האטה בקצב הגדילה

garphakelev

New member
האטה בקצב הגדילה

שלום, התינוקת שלי בת 4 חודשים. נולדה במשקל 3.650 ק"ג וגובה 53 ס"מ. כיום בגיל 4 חודשים היא שוקלת 5.700 וגובהה 60 ס"מ. האם המצב לא נורמלי ומצריך בדיקה מיוחדת??? האם התינוקת קטנה מידי? לא גדלה טוב??? בטיפת חלב נאמר לנו שצריך לבדוק משום שקצב הגדילה הואט בצורה משמעותית, היא ירדה בחודשיים מספר עקומות במשקל ובעיקר בגובה. אני ובעלי בגובה ומשקל ממוצעים פחות או יותר. התינוקת רק יונקת, יכול להיות שיש צורך בתוספות כלשהן??? התינוקת עירנית, שמחה ומפותחת, לכן נראה לי שהמצב בסדר, אך עדיין חוששת.... האם יכול להיות שיש בעיה בגובהה??? תודה.

תינוקת ממוצעת

התינוקת שלכם נולדה גדולה גם במשקל אך בעיקר בגובה. היום היא תינוקת ממוצעת בשני הפראמטרים. אין זה סימן למחלה, אך יש מקום לעקוב אחרי גדילתה בהמשך. השאילה לגבי כמות החלב ביניקה היא מוצדקת ושווה בירור. כיצד מבררים? אפשר לנסות לשקול את התינוקת לפני ואחרי ארוחה -מספר פעמים על מנת לדעת כמה היא יונקת, אם כי אני מזהירה שהשקילה אינה מספיק מדויקת. אפשר גם במשך שבוע לתת לאחר כל הנקה תוספת מבקבוק: חלב אם שאוב או חלב אחר ולראות אם זה משפר את קצב העליה במשקל. בגיל זה אין חשש ש"תתרגל " לבקבוק. היא תעדיף את השד גם לאחר שבוע.

d i n o l e

New member
נתינית בקבוק לאחר הנקה תגרום לירידה

בתפוקת החלב. כי כל בקבוק שהתינוקות מקבלת זה חלב שהגוף לא מייצר. את צריכה להתייעץ עם יועצת הנקה לבדוק תקינות הנקה, והאם אכן יש בעיהץ (אפילו כדי לשקול לפני ואחרי ארוחה זה מדד לא מדויק , ומצריך משקל מדויק מאד - מה שאין בטיפת חלב) לא כל בעיה שיש בהכרח מעידה על כך שיש בעיה בכמות החלב יש עוד סיבות לבעיות אבל שווה לבדוק עם אדם שמתמחה - מקצועי.

למעלה