כל השואל הרי זה משובח
חדשה עם שאלות שלום ולילה טוב. זה בסדר שיש לך שאלות. לא תמיד יהיו תשובות אבל חשוב לשאול וכמה שיותר. ולא רק את נבנית מהשגת התשובה. יש עוד גולשים שקוראים את התשובות ונמצאים באותו שלב ולומדים דרכך. טיפול תרופתי, כמובן, יתן רופא מומחה. ויש גם תרופות נוספות. מה וכמה זה אינדווידואלי. ובפורום יש קישורים לגבי תרופות. אני קניתי עכשיו לאמא שלי תרסיס עם ויטמין b12 ואשמח לדווח אם יעזור. הרופאים חלוקים לגבי היעילות בתרופות וחלקן לא בסל הבריאות ויקרות. יש הסבורים שאין תועלת בתרופות. אחרים גורסים שהתרופות אכן מועילות ומעכבות את ההדרדרות הצפוייה.יש מקרים שזה עוזר ויש שלא. כל מקרה לגופו. העיקר שתדעי שאין תרופות פלא ובשלב זה גם לא תרופות שעוצרות את המחלה. האמת מהתרשמות שלי רבים מבני המשפחות לא מעיזים להוריד את התרופות מתוך תקווה שבכל זאת יהיה שיפור. אני גם סבורה שיש עוד פעולות נוספות שאם לא מועילות לפחות לא מזיקות. ראשית חשוב סדר יום קבוע. אמא שלי נמצאת במרכז יום. ואני מסכימה עם אחותי שסבורה כי צריך להוסיף לאמא ימים למקסימום כי הפעילות מעניקה לה יציבות וסדר יום. מרכזי היום מקיימים פעילות ענפה כמו : פיזיותרפיה, התעמלות, מוסיקה, ריפוי ועיסוק וכן דברים נוספים כמו טיפול בעזרת בעלי חיים שמשום מה משפיעים לטובה על חולי דימנציה. וכן גם גננות טיפולית. הם מקבלים ארוחות חמות ומזינות ויש הסעה הלוך וחזור. ויש שירותים נוספים כמו רחצה. ממליצה בחום על מרכז יום, לפחות פעם פעמיים בשבוע. זה יתן למטפלת באבא זמן לנוח לצאת לקניות ויעזור לאבא. חשוב גם לתת להם פעילויות בבית. למשל משחקי קלפים, פזלים משחקי זכרון. משחקים שמיועדים גם לילדים. אבל שמישהו ישחק איתם.לבד אין סיכוי שהם יסכימו. אני משתמשת גם הרבה במוסיקה. אמא גם אוהבת שאני מקריאה לה, כלומר כביכול לנכדת השכנה, אבל לאמא- את כל סיפורי הילדות. למשל " הילדה איילת". כל חולה זה שונה כי לכל אחד יש את היחודיות שלו. השכנה שלי למשל שולחת את בעלה החולה לבית הכנסת. הוא נהנה ללכת לתפילות וזה עוזר לו הגם שבמקרה שלו החלה ההדרדרות. כי הוא חולה זמן רב. חלה בגיל צעיר כמו אביך. פשוט תהיי איתו , תאהבי אותו ותגלי מה עושה לו טוב. ודבר חשוב בעיניי זה לתת אהבה להרעיף עליו חום וחיבוקים כמה שיותר. אמא שלי אוהבת שאני, הזייפנית הידועה שרה לה. ושכולנו מחבקים ומנשקים אותה. ילדיה, קומץ חבריה ובעיקר נכדיה. מקווה שתמצאי את שביל הזהב שיעזור לאבא ויעצור עד כמה שיותר את המחלה.