האיגואנה המקולקלת!

liavushh

New member
האיגואנה המקולקלת!

יש לי איגואנה כבר 3-4 חודשים...יש לה את כל התנאים והיחס למחייה טובה.. אבל היא כל הזמן מנסה לברוח,פעם היא היתה נושכת המון! ושאני מרים אותה היא משתינה עליי בכוונה! היא לא נחמדה בכלל...ניראה לי שיש לה פיגור שכלי או משו..חחח.. אני כבר ממש מאבד סבלנות...זה לא אמור להיות ככה...מה עושים עם התופעה הזאת!!

liavushh

New member
השאלה אם אלו תופעות נורמליות...

זה אמור לקחת קצת פחות זמן והאמת שזה לא משתפר כמעט בככללל

כן

יש לא מעט איגואנות ממש לא נחמדות, למען האמת אני חושב שיש הרבה יותר כאלו מכאלו שהן רגועות. לא יודע לי על זמן מסויים שאמור לקחת לאיגואנה בכדי להרגע, זה שונה בין פרט לפרט ובין מגדלים שונים. אבל כמו שכבר ציינתי, יש כאלו שלא משנה מה תעשה ימשיכו לפחד ולהיות עצבניות. אם אתה רוצה חיה רגועה היית צריך לקנות חרדון מזוקן, חומט לשון כחולה או לטאות אחרות שידועות באופי הנוח שלהן ולא איגואנה שהיא אחת הלטאות הפחות טובות לגידול בבית.

liavushh

New member
אבל די הבנתי

שאם מרגילים אותה טוב אז היא ממש בסדר... איזה תנאים צריך חרדון מזוקן?כמה עולה?מה אוכל?והאם הוא ידידותי בקטע של להרים אותו ומשחקים וכאלה...

nivinivini

New member
חרדון מזוקן

בתנאי גידול טובים לטאה מאוד רגועה, עוד שהוא בייבי. גם מה שיפה בו יותר מאיגואנה זה התקשורת שלו עם הבנאדם. אתה מרגיש שהוא ממש בוחן אותך ופחות קפוא מאיגואנה מבחינת תקשורת. אני מאמין שאיגואנה מבוגרת יחסית נעשית רגועה. לא יודע בקשר לתקשורת הזאת. מבחינת משחקים, אז בסופו של דבר זה חרדון ולא כלב או חתול, ככה שמשחקים זה לא הצד החזק של החיות האלה. הוא אוכל צרצרים, תיקנים וכו' ובשנה הראשונה הוא אוכל המון, ואני מתכוון כמויות לא ברמה ששווה ללכת לקנות כל פעם אלא עדיף להקדיש גרעין ריבוי בשבילו. דבר נוסף, הגודל שלו פחות מרשים משל איגואנה בוגרת. הוא הרבה יותר קטן. אם אתה רוצה לטאה שהיא גם ידידותית (כמובן אחרי צבירת שעות של מגע) וגם גדולה אז לך על טגו (הארגנטינאי נראה לי ידוע בידידותיות שלו יותר מהטגו ה...אחר...לא זוכר את השם). נראה לי בפורום הזה מישהו פירסם סרטון מיו-טיוב (youtube.com) שמראה שהם לא רק ידידותיים אלא ממש מחפשים חברה ותשומת לב. כתוב במנוע חיפוש של יו-טיוב TEGU ותמצא שם את הסרטון הזה. שים לב ששם הם בחבורה גדולה אז אולי גם זה משפיע על כמה הם חברותיים לבנאדם. אם יש לך מקום גדול (בחצר, למשל), אז כוח מים אסייתי זאת חיה שאולי לוקח לה יותר זמן להתרגל לבנאדם מטגו אבל הבוגרים (שמגיעים למשהו כמו 4 מטר אם אני לא טועה, משהו בסגנון) נעשים ממש רגועים. יש גם את הכוח נילוס, קטן יותר ונדמה לי שפחות ידידותי מהמים האסייתי. באותה הזדמנות אני מנצל"ש כי ממש בא לי כוח נילוס ואני מעוניין לדעת איך האופי שלו.

nivinivini

New member
אוקיי, הגזמה קטנה - לא 4 מטר אלא 2.5 ואפילו 3

כוח נילוס מעט קטן יותר. 1.5 עד 2 מטר.

יש לך יופי של המלצות

חבל רק שכבר שנים טובות שלא הגיעו לארץ טגואים ארגנטינאים וכשכן הגיעו כוחים בשנים האחרונות (וזה לא קרה הרבה) הם היו במחירים שלא היו שווים לכל נפש (1000 שקל פלוס). לכן נראה לי שהאופציה של החרדון המזוקן היא כן אופציה טובה. ואיגואנות גדולות לא בהכרח נרגעות, נתקלתי בלא מעט שהיו ממש לא רגועות. וכוחי נילוס ידועים באופי הקשה שלהם ויש מעט מאוד כאלו שהם רגועים. וכוח מים מגיע ל2.5 מ' ולא מעל ובכל מקרה צריך בשבילו כמו גם לאחרים כלוב מחומם אז גם אם בונים משהו בחוץ זה צריך להיות משהו רציני ביותר ולא סתם כלוב לתוכים. לכן לפני שנותנים עצות כדאי לפחות לקרוא קצת על החיות שעליהם מדברים.

nivinivini

New member
זאת רק תחילתה של המלצה, כמובן

(נא לא להצליף בי עם הזנב
). נתקלתי בטגואים לאחרונה (מעדיף לא לפרסם פה את המקום שמביא), מחיר בייבי 700 ש"ח. גם 1000+ ש"ח זה לא הרבה כשאתה יודע שיש לך בע"ח ל-20 שנה. אין לי מושג מה התקציב של שואל הקושייה, ככה שמחיר שווה לכל נפש אולי לא רלוונטי פה. כוחים, למען האמת, זאת המלצה לא הכי טובה כי הם עלולים ליהיות אגרסיביים בהתחלה, וכמובן דורשים השקעה של בריכת מים, חימום ומקום גדול. (לא ציפית לאיזה CARESHEET מלא פה, נכון?). אני מאוד מקווה שכל בנאדם שהולך להביא איזו חיה יקרא קצת על הגידול שלה (ועדיף שיקרא הרבה + ישאל אנשים וכולי). חרדון מזוקן, אחת החיות החמודות ביותר שהיו לי, אין ספק. העניין נראה לי ששואל השאלה חיפש גם גודל, אם הוא לקח איגואנה - וחרדון לא מגיע לגדלים של איגואנות או טגואים (החרדון לרוב גודל לרוחב יותר).

עד כמה שידוע לי הטגואים שהגיעו

לאחרונה (לפני כשבועיים שלושה) הם טגואים זהובים (Tupinambis teguixin) שלפעמים גם נקראים טגו שחור לבן בגלל שהם יותר נוטים לשחור ולבן מזהוב אבל הם עדיין טגואים קולומבייאנים והם לא ארגנטינאים וגם לא ממש דומים להם מבחינת האופי, תזונה, גודל ומבנה הגוף. לכן אני לא ממליץ עליהם למגדל שמחפש חיה שהוא יוכל להוציא מהכלוב. רוב הטגואים האלו שנתקלתי בהם לא היו חביבים במיוחד. מחיר שווה לכל נפש זה ביטוי שנועד לציין מחיר שפחות או יותר כל אחד יוכל לעמוד בו ולא משהו שמתייחס ליכולות הכלכליות של אדם יחיד. לא ציפיתי לדף מידע אבל ציפיתי שאם אתה מעלה את הרעיון שלגדל זוחלים בכלוב בחוץ תציין שזה כרוך בהוצאות רבות על בניה וזה לא הכי פשוט. גם אני מקווה שכל מי שיביא חיה יקרא כמה שיותר לגבי הצרכים שלה לפני שהוא מבצע את הרכישה אבל זאת עדיין לא סיבה לבלבל אותו. הוא אומנם דיבר על גודל אבל הוא חיפש חיה שהוא יוכל להחזיק ולכן לטעמי החרדון המזוקן עדיף על כל אלו שהואלו כאן ועדיף לוותר על ה"גודל" לטובת אופי במיוחד כשאין ניסיון בעבודה עם לטאות גדולות.

nivinivini

New member
אין פה וויכוח. חרדון מזוקן מכל הבחינות.

טגו ארגנטינאי/כוח מים אסייתי, רק אם ממש בא לו להשקיע (+להשיג). פשוט מאוד עוד אופציות. חס ושלום לבלבל.

חחחחח איגוואנה עם פיגור שכלי

נישמע מאד מצחיק, לוקח זמן לבעל חיים להתקרב לבן אדם לכל חיה לוקח זמן גם לדו חיים כמו האיגוואנה- תחשוב שהיא רק רואה אותך, ולא יכולה להגיד מה מציק לה, אולי חם לה שם תוריד טמרטורה או משהו דומה, קיצר לוקח זמן תהנה מכל רגע... בהצלחה

snakeman404

New member
WOW!! האיגואנה זה לא דו-חיים!!

זאת לטאה..סוג של זוחל.. דו חיים זה צפרדעים,קרפדות,סלמנדרות וכד'..

נטי

New member
תוריד טמפרטורה או משהו דומה? מה זה קזינו

שצריך להמר? מאיפה באה התשובה הזו? איגואנה צריכה תנאים מסויימים צריך ללמוד עליה וליצור את התנאים האלה לא להמר שאולי חם לה או קר לה או שבא לה שוקולד פתאום

למעלה