חרדון מזוקן
בתנאי גידול טובים לטאה מאוד רגועה, עוד שהוא בייבי. גם מה שיפה בו יותר מאיגואנה זה התקשורת שלו עם הבנאדם. אתה מרגיש שהוא ממש בוחן אותך ופחות קפוא מאיגואנה מבחינת תקשורת. אני מאמין שאיגואנה מבוגרת יחסית נעשית רגועה. לא יודע בקשר לתקשורת הזאת. מבחינת משחקים, אז בסופו של דבר זה חרדון ולא כלב או חתול, ככה שמשחקים זה לא הצד החזק של החיות האלה. הוא אוכל צרצרים, תיקנים וכו' ובשנה הראשונה הוא אוכל המון, ואני מתכוון כמויות לא ברמה ששווה ללכת לקנות כל פעם אלא עדיף להקדיש גרעין ריבוי בשבילו. דבר נוסף, הגודל שלו פחות מרשים משל איגואנה בוגרת. הוא הרבה יותר קטן. אם אתה רוצה לטאה שהיא גם ידידותית (כמובן אחרי צבירת שעות של מגע) וגם גדולה אז לך על טגו (הארגנטינאי נראה לי ידוע בידידותיות שלו יותר מהטגו ה...אחר...לא זוכר את השם). נראה לי בפורום הזה מישהו פירסם סרטון מיו-טיוב (youtube.com) שמראה שהם לא רק ידידותיים אלא ממש מחפשים חברה ותשומת לב. כתוב במנוע חיפוש של יו-טיוב TEGU ותמצא שם את הסרטון הזה. שים לב ששם הם בחבורה גדולה אז אולי גם זה משפיע על כמה הם חברותיים לבנאדם. אם יש לך מקום גדול (בחצר, למשל), אז כוח מים אסייתי זאת חיה שאולי לוקח לה יותר זמן להתרגל לבנאדם מטגו אבל הבוגרים (שמגיעים למשהו כמו 4 מטר אם אני לא טועה, משהו בסגנון) נעשים ממש רגועים. יש גם את הכוח נילוס, קטן יותר ונדמה לי שפחות ידידותי מהמים האסייתי. באותה הזדמנות אני מנצל"ש כי ממש בא לי כוח נילוס ואני מעוניין לדעת איך האופי שלו.