האיגואנה שלי

האיגואנה שלי

לפני כ - 11 ימים קניתי איגואנה ירוקה בייבי. כשהיא רק הגיעה היו לה קפלי רזון בבטן ורגליים וידיים מאוד דקות. הסיבה שבחרתי אותה מתוך עוד 400 הייתה שהיא הייתה חברותית (אחרי קרב קשה ביני לבינה שתישאר לי על החולצה), וגם כי הצבעים שלה היו מאוד חזקים. הזנב גם היה רזה מאוד כמו כל האיגואנות שהיו שם, אבל אני לא חושבת שזה היה באשמת "בית החיות" בגלל שידעתי שה"משלוח" שלהם הגיע יומיים לפני שקניתי אותה, ואני משערת שהתנאים שהעבירו בהם אותן לארץ היו הגורם לרזון. לאחר כמה ימים היא השמינה, הזנב שלה התעבה, והרגליים שריריות. היא עירנית ויפהיפייה, אוכלת יפה, הכל טוב ויפה, היא לא מניחה אף אחד מאיברי גופה על הרצפה/כל דבר אחר שהיא הולכת עליו, כשהיא הולכת, היא מאוד פעילה, אבל נתקלתי בכמה דברים מוזרים. 1. אמבטיה - נראה שהאיגואנה הזאת לא בנויה למים. שמתי אותה באמבטיה, וכל הזמן היא פשוט חיפשה דרך החוצה בהיסטריה. שמתי בפנים אפילו את השטיח-דשא שלה מהכלוב, חשבתי שאולי לא נעים לה המגע של האמבטיה, אבל זה לא עזר. היא פשוט שונאת מים. בימים האחרונים ראיתי אותה נכנסת לכלי המים והיא חירבנה בו כמה פעמים, אבל עדין האמבטיה זה סיפור אחר. יש לכם הסבר לזה? 2. טיולים - יצאתי עם האיגואנה לטיול ברחוב כמו שקראתי באחד ממאמרי הפורום, והיא הייתה מבועתת. זה היה נראה לי קצת אכזרי להפחיד אותה ככה עם כל האנשים מסביב, הייתה אפילו מישהי שקירבה את הראש שלה מאוד קרוב אליה והיא נבהלה נורא, האישה אמרה שהיא נורא מסכנה, ואני סתם הרגשתי שאני מתעללת באיגואנה. נראה לי שהיא קטנה מדיי בשביל טיולים ברחוב. 3. נשל - לפני מספר ימים היא התחילה להנשיל (?), רק ברגל. הצבע שלה יחסית כהה, וברגל (אחרי הנשל) הוא בהיר יותר, זה אומר שעוד מעט היא תנשיל לגמרי? 4. חיטוי - קראתי משהו על אקונומיקה, השאלה שלי היא אם אני שמה פשוט מים רותחים על ה"רהיטים" שלה, זה מספיק? תודה. נ.ב. אל תהיו תוקפניים מדיי בתגובות, זה מפחיד אותי. בסכה"כ הכל בא מרצון טוב.

אילון פ

New member
תתחדשי!

אנסה לענות: 1. זה בסדר, אין לך מה לדאוג. רק תשמרי על לחות מספיקה מטרריום. 2. אני לא רואה כל סיבה לטייל עם האיגואנה. מצד שני, אמבטיות שמש הן חיוניות ותורמות. רק לדאוג שתהיה גישה למקום מוצל ולמים. 3. רוב הלטאות משילות בחלקים (בניהן האיגואנה). הכל בסדר אצל האיגואנה שלך. רק תבדקי שכשהיא תסיים להשיל לא ישארו חתיכות נשל.

יש גישה לשמש

בחדר שלי ובסלון, אני מוציאה אותה "להשתזף" כל יום משהו כמו שעתיים (14:00 - 16:00) שהיא חופשייה להתהלך בסלון (כמובן חלונות סגורים ואין חורים בריצפה או בקירות), כשבא לה לזוז מהשמש. אני משגיחה עליה שלא תתייבש או משהו כי כבר שמעתי על כמה איגואנות שמתו ככה.

naja

New member
אקונומיקה-רק על פלסטיק או זכוכית.

אם הריהוט עשוי מעץ, מומלץ לא להשתמש באקונומיקה. על זכוכית ופלסטיק מותר בתנאי שאח"כ שוטפים טוב ומאווררים. בקשר לחשיפה לשמש-חשיפה דרך חלון זו דרך לא טובה מאחר והזכוכית מסננת חלק מהקרינה והאיגואנה לא מקבלת את מה שהיא צריכה.

אז איך אני אמורה לחשוף אותה לשמש?

חשבתי על זה שהזכוכית מסננת חלק מהקרינה אבל לא הייתי בטוחה, אז לבנות כלוב רשת ולשים אותו בסלון כשהחלונות פתוחים?

OREAL1111

New member
רעיון מצוין..

אפשר בסלון על אדן החלון,אפשר במירפסת ואפילו בגינה אבל כמו ש-אילון פ הזכיר אסור לישכוך גישה למקום מוצל ולמים.

אילון פ

New member
אני מחטא ככה.

עץ ואבן - מרתיח על הגז בסיר עם מים, כחצי שעה לאחר שהמים רתחו. עצמים גדולים מידיי אפשר לפרק לחתיכות ולחבר בעזרת ברגים לאחר החיטוי, או פשוט להניח באמבטיה ולשפוף מים רותחים, אפשר להוסיף מלח גס אם רוצים להיות בטוחים. כדי לחטא עצמי פלסטיק וזכוכית אני מסתפק בלשתוף במים ולשפשפ עם סקוטש וסבון כלים. בקשר לשמש, כלוב רשת הוא רעיון מצויין, כמו שאמרתי לא לשכוח גישה לצל ולמים. בנוסף מומלץ לקנות מנורת פלורסנט מיוחדת לזוחלים שמקרינה קרינת UV ולהתקין בטרריום.

למעלה