האידיוטים,

Vertigo5

New member
האידיוטים,

ובכן הסרט מוצג היום בסינמטק ירושלים, ובעודי מתלבט האם לצפות בו שוב שאלה לי אליכם: האם הסרט: סרט מופת שפרץ את הגבולות הקולנועיים *או* זבל פלצני שנועד לקדם ולפרסם את פון טרייר?

../images/Emo45.gif זבל פלצני

לחלוטין. ואגב, אני חדשה כאן
אתם נראים נחמדים.

ראיתי אותו לפני יומיים...

אז הנה מה שאני חושב עליו... יצירת מופת הוא לא. הסרט "JackAss" פרץ יותר גבולות קולנועיים ממנו. מה שאני כן יכול להגיד זה שהוא הצליח לעניין אותי מהתחלה ועד הסוף, כלומר הוא לא זבל משעמם. "להתחבר לאידיוט הפנימי שבי"... מה שהכי עצבן אותי זה שקראתי בראיון עם לארס פון טרייר שרק אחרי שסיים את הסרט הוא גילה שההגדרה המילונית של המילה אידיוט לא קשורה לפיגור השכלי שאליו הדמויות מנסות להתחבר. כל זמן הצפייה בסרט הרגשתי שהדמות הכי אינפנטילית בכל הסרט הזה היא הבמאי עצמו, שהחליט שהוא עושה סרט על אידיוטים בלי לברר מה זה בכלל - לקח מצלמה ושחקנים, והתחיל לצלם אותם עם תסריט שאין בו טיפת תחכום. הסוף של הסרט פלצני ולא ברור. אני לא רוצה להרוס לאף אחד, אבל אני פשוט לא קניתי את כל מה שהולך שם - זאת התפתחות עלילתית לא הגיונית שהבמאי דחף בכוח כדי לזעזע ולסיים את הסרט הרדוד שלו בתחושה שיש איזשהו מסר עמוק בכל הסיפור... לדעתי הוא לקח נושא - היחס של החברה למפגרים, והרצון להשתחרר מהנורמות - והפך אותו למשחק "אמת או חובה" חסר טעם. זה נראה כאילו הסרט יכול היה ללכת לכיוון אחר הרבה יותר עמוק ומרגש, אבל הבמאי קיבל רגליים קרות וברח מכל מכשול קטן. אני יכול לחשוב על אין ספור סצנות שכל כך התבקשו ולא היו בסרט הזה - לדעתי זה מראה שהבמאי לא היה מספיק בוגר כדי לעשות סרט רציני בעניין.

0mroosh

New member
אממ...

לא כך ולא כך. הוא סרט מעולה , מהנה, אך לא יצירת מופת ובטח שהוא לא מה שנועד לקדם את לארסי, היו טובים יותר של טרייר, אבל זה נשאר בגדר טוב ומהנה.

למעלה