האיום האיסלאמי על בנגלדש

האיום האיסלאמי על בנגלדש

המדינה שקמה במלחמת שחרור עקובה מדם נגד 'האחות האיסלאמית הגדולה' פקיסטאן, שביצעה בה רצח עם נורא, מאויימת עכשיו ע"י הגל של האיסלאמיזם הקיצוני המשתולל ברחבי העולם האיסלאמי מאינדונזיה ועד למגרב. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=933843&contrassID=&subContrassID=0&sbSubContrassID=0
 
למה? צריך לברך על קשרים איתם

איזה צרות זה יעשה לנו, האיסלאם הקיצוני ישנא אותנו יותר?
זה מדינה צעירה שנלחמת באיסלאם הקיצוני למען דמוקרטיה ומבקשת לפתח קשרים איתנו, צריך לקבל כל דבר כזה בברכה.
 
אגב, חימם את הלב שקראתי מה ישראל עשתה

למרות התנגדות של ארצות הברית שהייתה אז באמצע המלחמה הקרה שפקיסטן שנטתה לטובת האמרקאים ועם הודו שנטתה לטובה הקומוניזם ובכל זאת.. "פנתה אמיר לפרופסור נזמול קלימולה, העומד בראש המחלקה למינהל ציבורי באוניברסיטת דאקה ויו"ר הארגון הלא ממשלתי המוביל לפיקוח על הבחירות, ושאלה אותו מי היא המדינה הראשונה שהכירה בבנגלדש. "בעלת הברית הקרובה ביותר לארצות הברית במזרח התיכון, ישראל, היתה הראשונה שעשתה זאת", אמר קלימולה, "כיוון שראתה את רצח העם ואת הזוועות שביצע צבא הכיבוש הפקיסטאני באוכלוסייה הבנגלית חסרת האונים כזהים לשואה היהודית. ממשלת ישראל הציעה לנו עידוד וסיוע חומרי, במטרה לעזור לבנגלדש להשיג את מטרתה". ישראל הכירה בבנגלדש פעמיים, אמר קלימולה, בהתחלה כשהממשלה עדיין היתה בגלות, ושוב ב-1972, לאחר סיום מלחמת השחרור. הודו, לעומת זאת, מנעה מבנגלדש להכיר בישראל בתמורה. אמיר ואורחיה טענו שהודו, כמו ירדן, מצרים וטורקיה, כבר מזמן הכירו בישראל, והגיע הזמן שגם בנגלדש תנהג כך. "
 
בנגלדש היא דוגמא למדינה הכבולה באזיקי האיסלאם

המונע את התפתחותה. 60 שנה אחרי עזיבת הבריטים ו-45 שנה אחרי השחרור מהקולוניאליזם האיסלאמי של פקיסטאן בנגלדש מתבוססת בעוני ובפיגור ומלקקת את פצעיה. יצא לי לפגוש בחו"ל מהגרים ופליטים מבנגלדש - אנשים חביבים וחרוצים בצורה בלתי רגילה שברחו מהקנאות וחוסר התקווה בחיים בחברה איסלאמית מפגרת המונעת מבניה להתקדם. חלק מהאליטות עוד מהתקופה הקולוניאלית הבריטית חוסלו ע"י פקיסטאן וחלק ברחו להודו או לבריטניה. התמ"ג לנפש של בנגלדש יותר נמוך אפילו מזה של פקיסטאן והוא קצת יותר ממחצית התמ"ג לנפש של הודו. מתוך 150 מיליון תושבים יש רק 450 אלף גולשים באינטרנט, פחות משליש האחוז מהאוכלוסייה (לשם השוואה: בישראל יש כ-4.5 מיליון, כשני שליש מהאוכלוסיה).
 
למעלה