האיזור הטרופי ושאלות מוזרות

האיזור הטרופי ושאלות מוזרות

נפתח בשאלה לא כל כך מוזרה: אני מחפשת מידע על מזג האוויר באיזור הטרופי, מזג האוויר, המשקעים, העונות וכולי. איפה לדעתכם אפשר למצוא חומר מעין זה? (בעברית) ושאלות מקוריות יותר: האם תהליך שקיעת השמש סמוך לקו המשווה הוא ארוך יותר או קצר יותר מן השקיעה במקומות מרוחקים מקו המשווה (אני סבורה שקצר יותר, למיטב ידיעתי הדמדמומים בקטבים ארוכים נורא, אבל אשמח למידע מוסמך) ומהן, בערך, שעות הזריחה והשקיעה באיזורים אלה(האם היום והלילה שווים באורכם, כמו שזכור לי מהיכנשהו או שלא?)? האם גם באיזור הטרופי, כמו במשווני, יש גשם אחרי הצהרים? ואם כן מה משך הזמן? האם גדלים גפנים באיזור זה? תמרים? האם יש פרות בר בעולם? האם יש פרות (בר ולא בר) באיזור הטרופי? ומה לגבי עיזים?! תודה רבה מראש על כל ניסיון לעזור!

שי גנדל

New member
תשובות מוזרות לא פחות

אני חושב שבכל ספרייה גדולה (בית אריאלה וכו') אפשר למצוא חומר בעברית, אפשר להתקשר לשם או לברר באינטרנט. אולי יש משהו בגוגל העברי. אפילו באטלס טוב אפשר לראות אם יש שם תמרים/גפנים (בר או לא), כמויות משקעים ועוד. תרגישי חופשי לשאול גם כאן, אולי נוכל לענות. יש לי קצת חומר אני רק צריך לחפש
. כרגע ממה שזכור לי, בקו המשווה עצמו אין עונות - כל יום אחה"צ גשם ורעמים. כמו כן כל השנה היום והלילה שווים.

תודה...

תודה על הרצון הטוב. בגוגל כבר חיפשתי, לא מצאתי שום דבר מועיל. אחותי הקטנה שלומדת על איזורי האקלים בבית הספר, גם היא לא סיפקה לי את כל המידע המעניין אותי. (גפנים, כך היא טוענת, יש רק באיזור הסוב-טרופי, נשמע לכם?) ולגבי הספריות... צריך להתגבר על מידת העצלות, ואני אשתדל לעשות זאת. תודה.

giba70

New member
אני לא בטוח שהיום והלילה שווים

בגלל הזווית שבה כדור הארץ מוטה לעומת השמש, מושג שהוזכר כאן כבר... זווית ה... שכחתי.

למעלה