האיחוד: נעביר סיוע כלכלי לרשות

האיחוד: נעביר סיוע כלכלי לרשות

האיחוד: נעביר סיוע כלכלי לרשות
נכתב ע"י: עומר שיקלר

באיחוד האירופי יעבירו סיוע של 100 מיליון אירו כדי למנוע משבר הומניטרי בשטחי הרשות * יוקם מנגנון סיוע חדש אשר יפעל תוך כדי עקיפת ממשלת החמאס

מנהיגי האיחוד האירופי נפגשו בבריסל (שישי, 16.6.06) והחליטו לאמץ תוכנית להעברת סיוע לרשות הפלשתינית אשר נמצאת במשבר כלכלי. התוכנית תתמקד באספקת שירותי בריאות, אספקת חשמל וסיוע למשפחות נזקקות. במקביל, ימשיך האיחוד להקפיא הזרמת כספים לממשלה הפלשתינית המונהגת על-ידי החמאס.

באיחוד חוששים, כי המצב ברשות יגלוש למשבר הומניטרי רחב היקף. בישראל טוענים כי הקריאות הפלשתיניות לסיוע, והדגשת המשבר, אינן אמיתיות. במהלך ביקורו באירופה השבוע ציין ראש הממשלה, אהוד אולמרט, כי הרשות לא נתונה במשבר, במחסנים אגורים מצרכי מזון וכן ישנו ציוד רפואי.

יוקם מנגנון מיוחד שיטפל בשלושה נושאים


בהודעת נציבות האיחוד נאמר, כי 25 המדינות "עומדות הכן כדי לתרום סכום נכבד למנגנון בינלאומי", אשר יזרים את הכסף על-מנת לסייע לאוכלוסיה הפלשתינית, אך יעקוף את החמאס.

דוברת האיחוד, אמה אודווין, אמרה כי האיחוד שוקל הקצאה ראשונית של 100 מיליון אירו. לדבריה, האיחוד מעוניין שהמנגנון הבינלאומי החדש יקום ויחל לפעול כבר בתחילת חודש יולי.

למנגנון החדש יהיו שלוש פונקציות: הראשון - ניהול על-ידי הבנק העולמי והתמקדות במתן שירותי הבריאות, תוך הזרמץ "דמי כיס בסיסיים" לרופאים ואחיות; מנגנון שני - יתמקד בהבטחת הצרכים הבסיסים כמו דלק ומוצריו; המנגנון השלישי - יצור "רשת הגנה חברתית". מנגנון זה יבצע העברות כספים ישירות לחשבונות בנק של משפחות נזקקות.

"כל שלושת המנגנונים יפעלו עם פיקוח מחמיר ושקיפות מלאה", הוסיפה אודווין. "אנחנו האירופים נחושים למלא את חלקנו במניעת משבר הומניטרי בשטחי הרשות הפלשתינית", אמרה הממונה על קשרי החוץ באיחוד, בניטה פררו-ולדנר. היא תצא כבר ביום ב´ הקרוב לאיזור כדי להציג את התוכנית.

הקוורטט והמדינות התורמות יממנו


בהודעת האיחוד נאמר, כי התוכנית עוצבה בסיוע של גורמי ממשל בארה"ב, רוסיה והאו"ם, אשר הסכימו עם העמדה האירופית כבר בחודש מאי - כי יש להקים מנגנון חדש שיעסוק בסיוע לפלשתינים לאחר שהסכימו כי יש להקפיא את כל הקשרים עם ממשלת החמאס.

אודווין ציינה, כי היא מצפה שהאישור הסופי להצעה יתקבל מכל חברות הקוורטט וכן על-ידי המדינות התורמות כבר בימים הקרובים.

בהודעת האיחוד לא נאמר האם הסיוע יכלול גם את תשלום משכורות העובדים ברשות הפלשתינית. "אף אחד לא משלם משכורות. תשכחו מהמשכורות", אמרה אודווין. "יש הבדל גדול בין תשלום משכורות למתן דמי כיס וסיוע", היא הוסיפה.

גורמי הרשות חזרו וציינו, לא יקיימו מגעים עם החמאס כל עוד זה לא מוכן להכיר בישראל. "לא יכול להיות מצב של עסקים כרגיל עם ממשלה אשר לא מוכנה להכיר בעקרונות הבסיסים של שלום", אמרה פררו-וולדנר.

עודכן ב- 16/06/2006 19:01:00
 
למעלה