האייל בעל שבע הקרניים - 1/10/02

Justin Angel

New member
האייל בעל שבע הקרניים - 1/10/02

כתבה #1: מי שזוכר לפני כמה ימים הייתה כתבה על הPagan Cluster, קבוצה פאגאנית קיצונית שהשתתפה במחאות בוושינגטון ארה"ב. הכתבה הבאה נכתבה ע"י אחד מחברי הקבוצה הזאת, ומספרת על מהלך היום שלו. בתור התחלה הם קפצו לבוץ ומילאו את השיער בעצים, אז הם לקחו כדורי צמר והתחילו ליצור עם זה מעגל, שהם מחברים אנשים, ספספלים, עמודי חשמל ומה לא למעגל. לאחר מכן הם הפרו את הסדר הציבורי כמה עשרות פעמים, ואז המשטרה עצרה את רוב חברי הקבוצה. כותב המאמר היה בין המעטים שלא נעצרו, וכך המשיך הלאה במהלך היום לעשות צרות למשטרה. הכתבה מקבלת 10 מתוך 10 פאגאנים עם עלים בשיער. כתבה #2 (דיווח + דעה): בבית ספר תיכון בקלירפוניה ארה"ב, לאחרונה קם מועדון שטניזם. תופעת המועדנים היא דבר יחסית מקובל בארה"ב, אם יש לך תחביב אז אתה פותח מועדון ומחכה שאנשים אחרים אם אותם תחביב יצטרפו. המועדון מציג את דעותיו של מייסד כנסיית השטן, אנטון לה-ווי. הכתבה מכילה הסבר על שטניזם, בנוסף לדעתו האישית של המדווח על האירועים. יש לציין שמועדון הנצרות מתכנן הפגנה מול מועדון השטניזם ונגד הנהלת בית-ספר שמעזה לתמוך בחופש דת. הכתבה מקבלת 9 מתוך 10 כלבי שאר-פיי. כתבה #3 (כתבת דיוקן): כתבת דיוקן רנדומלית על תלמידה באוניברסיטת קנזס. התלמידה, ניקול הירניר, היא בת לאבא נוצרי ואמא יהודיה. התלמידה מדברת על חייה, על הדתמודדות עם משפחה מרובת-דתות, ועל הבחירות בחייה. התכבה מקבלת 7 מתוך 10 אוגרים סיבריים.

Justin Angel

New member
הגנזח הדרואידי

היום התווסף לגנזח הדרואידי הקובץ: Lisa Thiel - Gaelic Prayer, ליסה תיאל היא אחת מהזמרות הפאגאניות המבטיחות ביותר בתחום, המשתווה בכשרון השירה שלה לאניה ואפילו מתעלה עליה. השיר הזה היינו ברכה גאלית מדהימה, ועוד שליסהת יאל שרה אותו, השיר יכול להביא דמעות לעין. השיר שירד היום מהגנזח: Enigma - 03 Gravity Of Love השיר שמחר יוצא מן הגנזח: Inkubus Sukkubus - Wytches Chant ´98 למי שלא זוכר מספר הICQ הוא #50691081 :)

Justin Angel

New member
דת החודש - אוקטובר - אסאטרו

הדיונים בפורום מוגבלים בעיקר לדיונים על התרבות הקלטית-גאלית, וכפי שבאמת ציינו ישנם עוד דתות פאגאניות. במשך כל חודש אוקטובר עם כל מהדורה של "האייל בעל שבע הקרניים" יחולק קישור למאמר הכתוב בשפה פשוטה וברורה, אשר ממחיש את יסודות ועקרונות דת האסאטרו. דת האסאטרו למי שלא ידע היא דתם של העמים הגארמאניים. הפעם הקישור מוביל לסדרה של 9 כרטיסיות המכילות מידע מאוד כללי על דת האסאטרו, החל מק\האמונות הבסיסיות ביותר ועד קוד הכבוד. מומלץ במיוחד, פשוט לקריאה, וקליל מאוד. האתר מקבל 9.5 מתוך 10 וויקנגים זועמים.

Yggr

New member
מצגת על האסאטרו

רציתי רק להגיב לגבי המצגת הקטנה ששלחת שם היא היתה נחמדה מאוד אם כי לא מספיק מפורטת(אין שאת אשמתך אני מודע לזה) די נכונה ברוב הדברים שכתבו, רק עם מספר דברים שאם היו מפרטים עלים יותר היו קצת יותר מובנים כמו בעניין הקסמים הדת.. בסך הכל בהחלט מצגת שמציגה את הדת באור טוב. meigi godhinn blessa ig Yggr

Justin Angel

New member
חודש של קישורים

אתה ציפית שאני אתן כל יום ספר של 200 עמודים? מתחילים מהבסיס.

זה קצת בעייתי...

אני לא מכיר את עקרונות הדת, אבל אם אינני טועה הנאצים רצו להפוך אותה לדת השלטת בגרמניה במקום הנצרות...

Yggr

New member
זה לא בעייתי בכלל

היטלר לא רצה להפוך את הדת לדת הנשלטת בגמניה הוא פשוט השתמש בסמלים מהדת הזאת כמו הצלב קרס שאין לו שום קשר לשנאה ועליונות והרונות. דת אין קשר לשנאה, להיפך היא מאוד מקבלת את השונה. זה שהיטלר היה אידיוט זה לא אשמתם של האנשים שמאמינים בזה והאמינו בזה.

אחת מהמטרות של הרייך הגרמני

היה לבטל את הנצרות ולהחזיר את ה"פולחניים הגרמאניים העתיקים". היטלר היה איש חכם. מאוד. מעוות, רשע, מטורף, אבל גאון. אני לא חושב שאפשר לומר על הדתות המונותאיסטיות שהן מקבלות את השונה. ממש לא. על הפגאניות אולי כן.

היטלר ואסטרו

נתחיל מההערה קטנה - היטלר לא היה אידיוט. אילו היה כזה הוא לא היה משתלט על כמעט כל אירופה. הצגתו כאידיוט מפחיתה ממה שהוא היה. הוא לאו דווקא ניסה להפוך את האסטרו לדת רשמית, וכמו שצוין על ידי שיר ערש, הוא ניסה להחדיר מוטיבים פגניים ולהתנער מהנצרות. לרוב השתמש בסמליות הטאוטונית (גארמאנית). צלב הקרס הוא סמל הודי עתיק (הינדו-אירופאי) אשר מסמל הן את אל השמש ומזל. ובקשר לאסטרו עצמה - לפי דת האסטרו, מי שלא זורם בו דם גארמאני/סקנדינבי (ואין זה משנה אם נולד שם או לא) אינו יכול להיות חלק מהדת, וישנה חשיבות לטהרת הגזע, אם כי אין הפחתה בערכיות מגזעים ודתות אחרים.

כרמית.

New member
אסטרו וגזע

הי אילן. כתבת "לפי דת האסטרו" וכו´.. איפה ראית את זה? הקשר היחיד שאני ראיתי בין אסטרו וגזענות הוא שמאמיני אסטרו חדשים מארצות סקנדינביה מוציאים מן הכלל אסטרוארים אמריקאים, כיוון שזוהי "דת אבותינו". מבחינה היסטורית בתרבות הצפונית לא נתקלתי במונחים של טהרת דם וגזע. וראה קישור למאמר מצורף שנכתב בידי אחד ממנהיגי האסטרו בשוודיה. אשמח מאוד מאוד לקישור למקור.

שלום כרמית

והרשי לי לברך אותך על הפורום החדש שלך... (עדיף מאוחר מאשר אף פעם) והיי בטוחה שאני אבקר בו. את מוזמנת גם לפרסם קישור לפורום. בקשר למקום... איני זוכר במדויק. קראתי את זה לפני כמה חודשים ואני זוכר שגם ציינתי את זה פה בפורום. אין מדובר ב"טהרת הגזע" פר-סה, אלא בכך שלמאמין צריך להיות קשר כלשהו לעמים הנורדיים/גארמאנים. נכון שמבחינה היסטורית לא קיימים מונחים אלו, גם לי זו נראית גישה מודרנית יותר לדת (אולי באמת בכדי למנוע גל של פסאודו-אסטרו
) אני אחפש... אילן

כרמית.

New member
תודה רבה!

כן, המועדון ההזוי והקטנטן של הקשת הפך לקהילה בוואלה: קהילת ויקה, שמאניזם ונאו-פגניות. אני מנהלת אותה עם בחורה חביבה בשם הלגה, שלמעשה נושאת ברוב עול הניהול כי אני כמו תמיד עסוקה מעל הראש באלף עיסוקים. האופי של הקהילה דומה יותר למועדון ודי שונה מהפורום הותיק כאן בתפוז, שזה טוב, כמובן, כי כמה שיותר גיוון וכמה שיותר אפשרויות, ככה יותר טוב לקהילה הפגנית בארץ. אשמח לראות אותך נודד גם אצלנו, ובכלל כולם מוזמנים להציץ. אבל נחזור לעניינו בנושא אסטרו - בדיוק סיימנו אני והלגה לכתוב מאמר משותף על פגניות והומוסקסואליות, ומעבר לגילויים המדהימים בנושא הספציפי הזה, גילינו את המאפיין החברתי החשוב ביותר בדת האסטרוארית - אחריות כלפי המשפחה והשבט. ה"תגלית" הזאת גרמה לי לחשוב שאולי בכל זאת יש בעניין הגזענות של האסטרו משהו שפספסתי.

Justin Angel

New member
כרמית, בראוו!

מאז שיש ל"קשת" מועדון אני עוקב אחריו :) ברכותיי על כך שסוף סוף הפכתם לקהילה, בהחלט מגיע לכם :)

Justin Angel

New member
ברכותיי, כרמית :)

מאז שיש ל"קשת" מועדון אני עוקב אחריו :) ברכותיי על כך שסוף סוף הפכתם לקהילה, בהחלט מגיע לכם :)

שיר ערש של רוח לילה, אני מבקש ../images/Emo8.gif

נראה לי זה צמד המילים שהכי קשה ומסובך לתרגם לעברית
סתם בשביל המידע הכללי- ידוע לי שגם ההקסיגרם (מגן הדוד) הוא בעצם סמל הודי. זה נכון?

Yggr

New member
הערה קטנה

אני לא יודע איפה אתה קורא את השטויות שאתה כותב אבל תן לי לתקן אותך... א. נכון שצלב קרס הוא סמל הודי אבל היטלר השתמש בו ולקח אותו מהתרבות הגרמאנית. אני יכול להוכיח לך את זה. ב. אסאטרו כמו כל דת פאכנית תפתוחה לכולם, ומי שאמר לך שאם לא זורם בך דם נורדי טעה וכנראה לא ממש ידע מה הוא מדבר. אני כבר 5 שנים עובד ולומד את זה ולמדתי מהרבה אנשים בעולם ואנשים די בוגרים. הרבה ספרים קראתי על זה ולא זכור לי שום דבר על גזענות בדת.

ידידי קצר הרוח

אתה יכול להיות *טיפה* יותר מנומס. ייתכן שמקורותיי שונים משלך, ואולי אתה הטועה אחרי הכל. בכל מקרה, ולא משנה מי הטועה, ישנה צורה מנומסת בה פונים לאנשים. א) היטלר לקח, היטלר השתמש, זה לא משנה שהמקור של הסמל הוא הודי. לא טענתי שהיטלר לא השתמש בו. איני צריך את הוכחותיך לכלום. ב) כפי שציינתי לכרמית, אני אבדוק שוב את הנושא הנ"ל. אילן

למעלה