האים בגלל שלא עשיתי צבא

ronen111111

New member
האים בגלל שלא עשיתי צבא

(קשה לי לבזבז סתם 3 שנים מחיי) הדבר יפגע בי במציאת עבודה טובה אחרי שאני יסיים את לימודי בקורס מחשבים בסיוון?

סנטימנט

New member
לא מאחל לך הצלחה במציאת עבודה ../images/Emo31.gif

קשה לי מאוד לשמוע אותך אומר "קשה לי לבזבז סתם 3 שנים מחיי". כולנו "מבזבזים" 3 שנים מחיינו, על מנת שכל אלה ש"ביזבזו" בעבר 3 שנים מחייהם, וגם אלה שעדיין לא הגיעו לגיל המתאים - יוכלו לחיות בשקט ובשלווה את חייהם האזרחיים. ו-כן, הם עושים את זה גם בשבילך, מסתבר. כי לך זה "לא מתאים" ואתה מעדיף ללמוד בסיוון ולקבל את זכויותיך האזרחיות ללא מילוי חובתך האזרחית. ובאשר לשאלתך - אין לי ספק שכמעט כל מעסיק יעשה לך בעיות, משתי סיבות: א. כי הוא יחשוב בדיוק מה שכתבתי לעיל. ב. כי השתמטות משירות צבאי היא אינדיקטור לעובד לא רציני שעלול לעשות בעיות בעתיד. כל טוב לך בדרכך החדשה.

SimsY

New member
תתבייש !!! ../images/Emo128.gif

"לבזבז 3 שנים מהחיים" ממש תתבייש אני פשוט לא אוסיף יותר - גמרנו

liat111

New member
ויש בזה אפילו הגיון

כמעסיק האם היית רוצה מישהו סוציומט / שלא מתמודד עם קשיים / שמתחמק מאחריות?

ronen111111

New member
אתם לא מכבדים אותי!תתביישו!!!

אני לא בזבזתי סתם שנה בסיוון כדי להיות אחרכך מובטל רק בגלל שלא עשיתי שירות צבאי.אני לא פרייר של אף אחד.תתביישו לכם!!!

cganir

New member
אתה בזבזת שנה מאד מיותרת

מחייך. היום אף אחד לא מעסיק בוגרי קורסים והסבות למיניהם. אתה יכול לזרוק את התעודה מסיון לפח, ולשבת בלשכת האבטלה בתקוה שימצאו לך עבודה. היום אלפי מהנדסים ובוגרי אוניברסיטאות מחכים בתור, אז למה שמישהו ייקח אותך, בוגר קורס ללא נסיון ? בנוסף, אני חושב שאתה פרזיט. עלוקה. אני מאחל לך שתשב הרבה מאד זמן בלשכת האבטלה, מספיק זמן עד שכל אותם אלו שעשו צבא ובזבזו שלוש שנים מחייהם בשביל המדינה יספיקו לקבל עבודה עוד לפניך, כי לך לא מגיע כלום מהמדינה.

galh

New member
ולמה שנכבד אותך?

כמו שזה נראה, אתה תמיד מחפש את הדרך הקלה. קורס "מהיר" בסיוון לא שקול לתואר במדעי המחשב או מתמטיקה. מאחר וראיתי איך פוסלים אנשים עם תואר ועם נסיון (פשוט לא בתחום הצר שאליו המשרה מתייחסת), אני מאוד מקווה שלא ימצא המעסיק שיעדיף להעסיק משתמט, חסר ניסיון וחסר ידע.

SimsY

New member
איזה חצוף!!!

אתה לא חושב שאתה ממש חצוף ? שאנחנו נתבייש? יושב לו בבית החם שלו עם התחת הלבנבן שלו שחס ושלום ישתפשף מעט מהמדים ועוד אומר לאחרים להתבייש? גם אני לא ולא אף אחד אחר כאן פרייאר שלך שכשאתה יושב בבית החם והנעים שלך אנחנו צריכים להסתובב ברחובות ובשדות לסכן את החיים שלנו למה ? - אתה לא פרייאר של אף אחד - אבל תשים לב לנקודה מאוד קטנה אתה =לא= לבד בעולם ! ולא לבד במדינה - אז למה שנכבד אותך (או לפחות בשם עצמי - למה שאכבד אותך?) אם אתה כזה עלוקה שלא מוכן לתת את המינימום שכולם במדינה הזאת נותנים אז =כן= ביזבזת שנה, ואם אתה לא רוצה שהיא תתבזבז - הפתרון פשוט תפסיק לרחם על עצמך ולחשוב רק על עצמך אלא גם על החובות שלך במדינה הזאת !

Company

New member
חברים יקרים !!!

1 די עם הרוע והזלזול. 2 נתינה לכלל הינה בעלת משמעות רבה ומעלה את נפש האדם. חבר יקר, שמעת כבר בוודאי את כל שחצני המדינה... תואר...כבודו במקומו אך אינו הופך אף אדם לעובד דגול ובוודאי לא למתכנת דגול. ישנה גם מגמה בשוק להעסקת חסרי נסיון בעלי ראש פתוח,אך במחירים נמוכים יותר כמובן. למודים לתואר על-אף התפיסה הרווחת (הקניית כלים ושאר ירקות),יש בה מן הנוון,שחיקה ברצון עתידי ללמודים-גישות מעיין "אני עם פרק הלימודים סיימתי",סטטוס פותח דלתות-דוגמטי אשר לעתים קרובות הוא נחלתם של אלה אשר רצו 4-3 שנים (העתיקו,פברקו...)ועברו את התואר,ובמקרים קיצוניים כפי שראינו - רכישת תעודות. 99% ממכריי הם בוגרי אקדמיה והסיפורים חוזרים על עצמם. מעסיקים רבים נתקלו בשחצנות האקדמאים: "מגיע לי..." לבל נשכח שכמו כל ישראלי טוב,אחרי שאתה עובר את זה,גם אם זה סיוט,לא למדת דבר ועלה כסף רב,אתה מגן על זה ומתהדר בזה. (הרי האופניים שלי היו הכי טובים בשכונה
) ולכם יקירי: הנני בוגר קורסים למיניהם-לא אקדמאי(ידי מונחות על מקלדת כבר כ-17 שנים). במקומות עבודה קודמים,רבים מחברי האקדמאים פוטרו בעוד אני נותרתי בין האחרונים (ולא בשל משכורת נמוכה כלל) כיום אחד מבעלי חברה. ישנם רבים אשר שרתו בצבא וסובלים מבעיות של ראש קטן/תחמונים...דברים שלומדים בין היתר בצבא. אז לא אכליל אקדמאים ואתם אל תכלילו מי שלא עושה צבא....כן אני עדיין עושה מילואים.

galh

New member
מה הקשר?

נכון שיש אקדמאים בעלי תואר שהושג בקלות או ברמייה ונכון שאקדמאי לא אומר בהכרח שעומד בפניך אדם עם רמה מקצועית מתאימה. אבל זה אתה תנסה לגלות במהלך הראיון או במהלך תקופת הניסיון. לעומת זאת, משתמט משירות צבאי, שמודה שפשוט "לא התאים לו לבזבז שלוש שנים", זה אדם שהוציא את עצמו מהחברה הישראלית. אחד כזה יכול להיות מהנדס מבריק, אבל לי זה לא משנה. יש חוק גיוס חובה בארץ הזו (ויש גם את חוק טל המפלה, כמובן) ועד שהוא לא ישתנה אנשים צריכים ללכת לשרת בצבא.

tazmanyak

New member
galh

התוקפנות שלך היא בגלל שהבחור לא שירת בצבא או בגלל הלימודים בסיוון?:]

galh

New member
בגלל הצבא, כמובן.

ההחלטה ללמוד קורס בסיוון היא החלטה טיפשית, לדעתי, אבל אני לא רואה סיבה להתרגז בגללה. מפריע לי שיש אנשים שחושבים שבגלל שהצבא הוא ביזבוז זמן הם ישתמטו וישאירו את העבודה השחורה לפראיירים אחרים. עוד יותר מפריע לי הם אלו שנותנים לגיטימציה למשתמטים!

tazmanyak

New member
גל

גם אני עשיתי צבא, אבל לעומתך..אני לא מוצא סיבה להתעצבן למרות השירות שעשיתי אני עדיין נגד צבא ובאיזו נקודה אני מסכים עם הבחורים שהחליטו לא להתגייס מהסיבה הפשוטה: המדינה לא נותנת לי כלום (ממש כלום!!!) למה שאני אבוא ואתרום לה? אתה רואה פה הגנה על המדינה? המדינה לא דואגת לי , החיילים כן,ולהם למרות השירות שלי אני דואג כל שנה למרות המצב הכללי לתרום כמה שאפשר..ולדעתי , אחד שתורם לגוף כמו "האגודה למען החייל"..תרם הרבה יותר מאותו חייל שיושב בשמש ,מקלף תפוזים ושורק לחיילות. אבל בגלל החוק אני התגייסתי. תחשוב על זה. מה גם שזה לא שווה את העצבים שלך, הבחור שכתב את ההודעה לדעתי עוד לא סיים תיכון :] לגבי סיוון..מסכים איתך:]

galh

New member
זה רק נראה שאני עצבני. ../images/Emo13.gif

נכון, המדינה לא נותנת יותר מידי אבל דורשת די הרבה. אני מסכים. אבל כל עוד משהו לא ישתנה (כנראה רק במהפכה עם עריפת ראשים בכיכרות וכמה אלפי מפגינים הרוגים) צריך לעשות את מה שדורשים ממך. אי אפשר לבוא בטענות כלפי זכויות שמגיעות לך ואתה לא מקבל אם אתה לא ממלא את חובותיך. אני יודע שיש פה בעיה של מה-קודם-למה, ורואים את שטיפת המוח שעשו לי.
אני רואה איך המדינה הזו שמתחזה למדינה מערבית מודרנית מתדרדרת מיום ליום והופכת להיות מדינה שמגינה על פושעים, צבא ומשטרה אלימים, גן עדן לעשירים ומעלימי מס ואין לי הרבה מה לעשות. הפתק ששמתי בקלפי, עבר כנראה מיחזור לנייר טואלט לשימוש אצל "נבחרי הציבור". אני אולי לא יכול לעשות הרבה נגד זה, אבל מה שאני כן עושה, הדברים הקטנים, אולי יביאו לשינוי (לא המפלגה). אז אז עושה את המילואים שדורשים ממני (ותאמין לי ביזבוז של משאבים), אני משלם מיסים, הולך לעבוד בשכר נמוך (יחסית) בשביל לא לבקש קצבאות, נוהג בכביש לפי חוקי התנועה והכי חשוב לא רואה את עצמי כפראייר (למרות שאני מרגיש כזה).

פומפיה

New member
זה מזכיר לי משהו... ../images/Emo8.gif

הברנש פרסם את אותה ההודעה ממש אצלנו בפורום סטודנטים, הידוע לשמצה
הודעתו היוותה טריגר לשרשור אימתני (297 הודעות בספירה האחרונה שלי, and counting) ומאוד מעניין. אתם (ובמיוחד סטודנטים בעבר, בהווה ובעתיד) מוזמנים להציץ. אגב, הדיון התפתח לכיוונים מאוד מעניינים, והברנש אף שב ותרם הודעה "מרגיעה" שמדובר בפרובוקציה... (ואיך אפשר בלי אנקדוטה - חייכתי למראה התגובה של הילדה בלבן. תגובותינו היו דומות להפליא. יש משהו במנהלות של תפוז, ללא ספק
)

galh

New member
באיזה תחום?

צור קשר במסרים, אני אנסה לראות אם אני אוכל לעזור. ה- "בתור התחלה" זו הבעיה. אני מניח לאף אחד אין בעיה לעבוד 2-3 חודשים במשכורת נמוכה ובלי תנאים אם הוא יודע שאחרי "תקופת הנסיון" הוא יקבל משכורת שהולמת את המשרה, כולל ביטוח פנסיוני וכל מיני תנאים נלווים.

למעלה