האים כדי לתקן ולהזכיר לחולה אלצהימר

pumpia123

New member
האים כדי לתקן ולהזכיר לחולה אלצהימר

אימי אישה קשישה במצב דימנטי כמה שנים , לפני כשנה עברה ארוע לבבי ומעז יש הדרדרות. אני מגיע לאמא כמעת בכל יום, השיחות שלנו לרוב חוזרות על עצמן, אני מרבה להאיר כאשר אמא טועה או מדברת ללא הגיון . מנסיונכם האם זו הדרך ,או יש להגיב בדרך אחרת?

ענתי44

New member
תזרמי איתה

אם אמא שלך אומרת שחייזרים הגיעו לכדור הארץ תסכימי איתה, ואם הקריין בטלוויזיה לועג לה אז תנזפי בו על "חוצפתו" חמדתי, מנסיון מצטבר של כולנו אין טעם לתקן ולהזכיר או להתעמת עם היקיר שלנו, זה לא עוזר רק מחריף את המצב.

pumpia123

New member
תודה לענתי

ענתי תודה תודה! אני אשתדל לנהוג כך למרות הקושי העצום.

שלום! תזרמי איתה...

מנסיוני, לא טוב להעיר ולתקן את החולה, כי זה רק עושה את המצב יותר גרוע, וכלל לא מועיל. סבתי חולת אלצהיימר. בתחילת מחלתה, היתה תמיד אומרת שהקריין בטלוויזיה מדבר אליה, וכמה שהיינו מתקנים אותה ומנסים להסביר לה, ראינו שזה כלל לא עוזר לכן זרמנו איתה, כדי לא להחריף את המצב...

כמה מוכר...

אתה תחזור 70 פעם ל זה שלאשתך קוראים רבקה ולא שושנה, והיא עדיין תקרא לה שושנה. אתה תאמר לה שהיא בת 70 והיא עדיין תהיה משוכנעת שהיר רק בת 23, מה הבעיה? זאת המחלה, פשוט לזרום עם זה, כמה שזה נשמע מוזר... כששאלתי את אבא שלי בן כמה היה הבן דוד שלו שנפטר הוא ענה לי בבטחון "58", אני יודעת, באותו בטחון, שהבת שלו בת 47, אז....? הבנת את הרעיון?

ronnyw

New member
רק לא לתקן, רק לא להזכיר...

ראית לפי ההסכמה הכללית של העונים לך, שהדעה פה נחרצת: לא לתקן, לא להעיר, לא להסביר, לא להביא הוכחות שטועה, לא להתווכח. את חייבת להבין שהחולה חי במציאות משלו, אבל לגביו היא ממשית וודאית. הוא באמת רואה את הדברים, שומע את האנשים, יודע איפה הוא נמצא, חווה את הזמן. הוא רואה את המציאות שלו בדיוק כמו שאת רואה את שלך. אם אני אגיד לך שכרגע שנת 2017, ושאני הבת שלך, תאמיני? ואם אני אנסה להתווכח איתך, אביא את ענתי שתעיד, אולי קצת אכעס עלייך ואפילו ארים קול בתסכול - זה יעזור לך להיווכח שעכשו 2017 , ושאני, אכן, ביתך? ככה עובד הראש שלה. כל הויכוחים והתזכורות גורמים רק לבלבול, לכעס, לתסכול, לחוסר אונים. הם פשוט לא יכולים אחרת !! לכן - "זרמי" איתה. כל הדוגמאות וההערות של קודמי למסר, וגם הרבה הרבה מסרים שנכתבו בעניין זה בעבר (אפילו שלשום היתה שרשרת בעניין הזה) הם באותה רוח: זרמי, והסכימי.

למעלה