על דברים פשוטים כן
גם אני משתמש בסוגסטיות על אנשים לדברים פשוטים. לדברים מורכבים - לא! אני משתמש בשיטות בדוקות שמאפשרות לי להגיע לתוצאות הרצויות. נמרוד מנמק זאת בסוגסטיות/מסרים תת-הכרתיים/שאר ירקות. אני משתמש בשיטות אחרות (מעולם הקסמים כמובן ולא שליטה על-מוחית בלתי רגילה). אני אומר את זה גם בגלל שאותו גורם שפנה אלי סיפר לי משהו על אחת השיטות שנמרוד משתמש בהם והוא אמר לי שהכל הבל-הבלים וזה סיפור כיסוי - הוא עוד יותר קיצוני ממני בכל הקטע של השלרטנות... שמע, אם מישהו יכול להוכיח שהוא מסוגל לעשות כל מיני דברים כמו למשל להדליק נורת חשמל שלא מוחזקת אצלי ביד או לכופף כפית שמונחת על השולחן או כל דבר אחר שנעשה תחת תנאים מבוקרים - כולנו נסיר בפניו את הכובע. ונדע סוף-סוך שלעולם המדע יש מושא מחקר מעניין וגם ג'יימס ראנדי ישמח להיפטר ממליון הדולרים שהוא מחזיק אצלו בנאמנות. הרי על מה הכעס של חלק מהאנשים? על זה שאף אחד לא מסכים לעמוד בפני מבדק רציני מול קוסמים בעלי ידע מקצועי באותו תחום. אני לא כועס כי לא אכפת לי - אני אומר לאנשים את האמת - והיא שבטלוויזיה כל מה שרואים מקורו בטריקים. אני אוהב את זה ולכן זה לא כ"כ מפריע לי. אני מניח שאנשים כאן עדיין לא מחשיבים את נמרוד או אורי גלר לכוהן הגדול מבית המקדש... אחרת מצבנו יהיה רע ומר... אני כמובן גם לא אחשוף כןא את השיטות השונות אבל אני יכול לומר שאני גם מקבל תגובות כמו "אתה בטוח שזה לא אמיתי?" וזה מראה שקל מאוד לעבוד על אנשים כי רובנו חסרי ידע בסיסי בקוסמות מתקדמת (בסיסית רובם מכירים). אני יכול לומר לך שאם תנסה סוגסטיות על כל מיני אנשים, גם בלי להיות בעל ידע נרחב בתחום כמו נמרוד, תופתע לגלות שאחוזי ההצלחה יהיו גבוהים יחסית אם תציג הכל בצורה "נכונה", קרי, משרה בטחון, סמכותית וכו'. להתסמך על זה באופן קבוע? מבחינתי זה כמו להתאבד בשידור חי. כנ"ל גם לגבי Derren Brown - מתי שצריך משתמשים בטריקים בטוחים - תציג זאת איך שתרצה. אבל נמרוד לא מפריע לי - הוא עושה הכל בצורה יפה. מי משפריע לי באמת זה אורי גלר וחוסר הרצון שלו להתעמת מול מישהו רציני שיבדוק אותו. כאשר אני קורא תגובה שלו בנוסח: "תמיד הייתי מסתורי והיכולות שלי יישארו כאלה". מה אני אמור לחשוב? אני לא אוהב תגובות מתחמקות - אם אתה מסוגל לכופף כפית, בבקשה תכופף אותה אפילו בידיים שלך אבל אל תשנה זוויות - אני רוצה שהפכית תתכופך לי מול הפרצוף! אל תראה פתאום את הכפית לגברת שיושבת בכיוון ההוא ואז תפעיל לחץ פיזי מתון... זה לא עובד! חמור מאוד שניצב בדימוס האמין לזה - או שהכל היה מתוכנן עם ההפקה - לא יודע מה לחשוב על התוכנית הזו. בכל אופן, אני מאמין שגם הפרק בו נמרוד תופס קליע חי (לטענתו) הרבה יותר בטוח ממה שאנשים חושבים. הבעיה כאן היא שחוששים שאנשים ינסו לחקות זאת - אבל זה מראה על חוסר אחריות מצד אותם אנשים ולא מצדו של מי שמבצע את האקט עצמו - כמה אזהרות אנשים צריכים?