האין זה מוזר?

paziam

New member
האין זה מוזר?

האין זה מוזר שאדם יכול לשמוע את דבריו של האחר הנמצא מצידו השני של העולם, אך לא יכול לדעת מה עובר במחשבתו של אדם הנמצא מולו ממש?

מיגדלו של השטן

ברגע שאנחנו בניי האדם נפיל מעלינו את כל חוסר המוסריות שלנו נוכל ליהיות קשובים יותר לצד הרוחני שעלו אתה מדבר

הן מוזרות רק כי ציפית לתגובות אחרות

אם לא היית מצפה, שום תגובה לא הייתה מוזרה

davidmaur

New member
מה מוזר פה?

שמיעה של דבריו של האחר הנממצא מצידו השני של העולם הוא ענין של טכנולוגיה. ידיעת מה עובר במחשבתו של האדם הנמצא מולו מש הוא עינין של אינטליגנציה רגשית. שני דברים רחוקים כרוק מזרח ממערב

paziam

New member
מה שמוזר זה

שהטכנולוגיה הצליחה להתקדם כ"כ הרבה ולהפוך את העולם לעולם קטן כל כך, אבל יש דברים "קטנים" שעדיין נסתרים, ולטכנולוגיה (היום בכל מקרה) אין אפשרות לפצח. יש לי איזו תחושה של חוסר יחס בין ההתקדמות במישורים מסויימים, למיסתורין שקיים בתחומים אחרים. אני יודעת להסביר את זה, טכנית, אבל מתקשה להיפטר מתחושת המוזרות של העניין. אשריך שזה מתיישב אצלך באופן פשוט.

ואולי מוטב שכך...

תארי לעצמך שהיינו מצויים ב'עירום מנטלי' זה מול זה... הרי זה מה שהיה קורה לו מחשבותינו היו גלויות לעיני כל. בעוד שאת גופך את יכולה לכסות, כבחירתך, באמצעות לבוש, את עצמך/ הווייתך/ צפונות לבך לא היה לך כיצד להסתיר. 'עירום' שכזה עשוי להיות מביך, שבעת מונים, מעירום פיזי... הטכנולוגיה אכן התקדמה באופן בו העולם כולו הפך לכפר גלובאלי- ניתן לראות, לשמוע ולתקשר גם עם אנשים הנמצאים בקצה קצהו האחר והמרוחק של הפלנטה. מחשבות לא ניתן לקרוא- לא במובן הפשוט של המילה- אם כי גם בתחום חקר המוח וצפונותיו חלה התקדמות כבירה (גם במישור הטכנולוגי- ראי MRI / FMRI). דוד דיבר על אינטליגנציה רגשית- אינטליגנציה רגשית מפותחת (כמו גם 'אחותה התאומה', האינטליגנציה החברתית) היא היכולת לעמוד על הלכי הרוח של עצמך, של האחר וכן היכולת המופלאה להשפיע, במודע, על מחשבותיהם ועל תחושותיהם של האחרים. גם באמצעות NLP ניתן להתקרב, קרבה רבה מאד, להבנת מחשבותיו/רגשותיו של האחר ואף להשפיע עליהם. אך, כאמור, קריאת מחשבות כפשוטה היא עדיין דבר נסתר... והלוואי וכך ישאר. יום נפלא, גילת

paziam

New member
מסכימה איתך

שמוטב שכך. פשוט ההתקדמות של הטכנולוגיה בתחומים הנסתרים האחרים (הרי מה שאפשרי היום נראה היה מדע בדיוני פעם) מותירה בי תחושה קצת מוזרה לגבי האפשרי והבלתי אפשרי.

גמני מסכימה אתך

האדם הוא יצור מופלא- הוא יכול לכל- למעט לו, לעצמו... אני מתפעמת משני דברים: האחד- מחוכמת האין-קץ שבאדם, המסייעת בידיו ב'כיבוש' העולם בו הוא חי. השני- מחוכמת האין-קץ במי ששם סייגים לידיעתו ולהבנתו של האדם- ובכך אולי (ואולי לא) הצילוֹ מעצמו... יום נפלא, גילת

paziam

New member
הגדרת את זה יפה :)

הצלחת לבטא במילים את התחושה שלי. ובטאת את זה באופן חיוביות. במקום לחוש איזושהי חרדה נוכח העולם הזה, אפשר להתפעם ממנו :)

davidmaur

New member
זה רק מוכיח עד כמה מורכבת אישיות האדם

ביחס למוכבות החומר הדומם. כמה אנשים גאונים יש בעולם אבל אפסים ביחסי אנוש ובהבנת את הצד האנושי של האחר. זה לא מוזר , זו עובדה קיימת.

למעלה