האינטרנט והחולי

האינטרנט והחולי

לדעתי האינטרנט הפך אןתנו לביישנים. לכל ילד יש את המחסום שבו הוא הופך לאישיות מינית ובונה את הביטחון העצמי שלו, אם באותה תקופה ההורים שלו מכים אותו, או שחבריו מציקים לא - או שהוא נמצא באינטרנט... אז הוא לא יוכל לעבור את התהליך וישאר ביישן. ואני צריך לספר את הסיפור על הבחור הרוסי הביישן שבגלל האינטרנט הוא לא מסוגל לתקשר עם בני אדם ועכשיו הוא במוסד פסיכיאטרי. האינטרנט הופך אותנו ליותר נועזים ומלמד אותנו איך להתנהג בחיים- הוא נותן לנו את הניסיון הבעיה היא- שזו אשליה , הוא לא מלמד אותנו כלום, ככה לא מתנהגים בחיים. ואז שאנחנו מגיעים לפאבים, דיסקוטקים, טיילת או כל קום אחר אין לנו ניסיון מה לעשות איך להתחיל? מה הסימנים שהיא עושה לי ? למה הוא מתכוון ? למה היא מתכוונת? ואני נשארים אובדי עיצות וביישנים.. האינטרנ טחייב למות כדי שאנחנו נחיה. לא?

hasaroot

New member
עד עכשיו - אני לא רואה בעיה

אחוז האנשים שאינטרנט זה כל החיים לשהם קטן מאוד. וגם אלה - הם לא סגורים כל יום כל היום בחדר עם המחשב והאינטרנט, יש הרי ב``יס ששם פוגשים עוד מלא ילדים. אז נכון שיש בזה סכנה אבל האינטרנט הוא רעיון גדול, כל העולם מתקשר ומעביר מידע במחיר של שיחה מקומית וגם זה לא אם יש אינטרנט מהיר. קשה לוותר עכשיו על האינטרנט, אני לא מכור, ממש לא, אבל אני עדין חושב שזה מה שיוביל את האנושות לעתיד. אז יכול להיות שזה פוגע בכמה אנשים אז מי שמרגיש שאין לו מספיק חברים בגלל שהאינטרנט לוקח לו הרבה זמן- עצה - אל תתחבר למשך שבוע, אפילו לא לבדוק אימיילים או את התגובות שהשאירו לך בפורום. במקום זה תנסה לצאת עם החברים שכן יש לך לעיר או לקניון, תיפתח תחשוב שחיים רק פעם אחת ושכדי לקחת סיכונים - כי אף אחד לא יקח אותם בשבילך. hasaroot

AshkA_

New member
הכל תלוי בהשקפה

אני בתוך הרשת בערך שלוש שנים. התחברתי רק במקרה, כי לעובדי ערייה יש אופציה להתחבר לשרת של הבי``ס המקומי, כך שמשלמים רק על פעימת המונה (זל). בתור אחת, שהחיים שלה התחילו רק מכיתה י, האינטרנט רק הועיל. יש אצלנו רק (הכל יחסי) שלושה תיכונים, ובעזרת האיסיקיו למשל, הכרתי עוד אנשים ממקומות שלא תיקשרתי ממקודם. היה אחד, בייישן כרוני, שכמעט לא הצליח לדבר איתי, אבל כאן, הוא היה חופשי לגמרי. אתה יכול להיות מי שאתה רוצה. אתה יכול גם להיות הכי אמיתי שאפשר, כי גופן, הוא לא כתב יד. הכל כאן הרבה פחות אישי. זה יוצר אופציה לאנשים להפתח. אני לא מאמינה במצלמות דיגיטליות, אם מישהו פונה אלי ``איך את נראיץ, יש לך תמונה``, אני לא טורחת לענות. הם לא מבינים שזה כל הכיף. המסתוריות. רוב האנשים שלא משקרים בקשר לעצמם ברשת, אם תכיר אותם אחרכך מקרוב, אתה פתאום תקלוט שאתה יכול לזהות תגובות שלהם, עלפי ההכרות שלך עם המילים הכתובות שלהם. זה עד כדי כך נכון. אז נכון. יש לנו כאן פוטנציאל הרסני, אבל, למי אכפת. אם זה טוב. תשתמשו בזה

eyal@

New member
אתה טועה ובגדול!

אני אישית עד לפני שנתיים הייתי די ביישן... בICQ דיברתי עם כאלה שלא הכי היכרתי במציאות כי הייתי ביישן...באינטרנט פתאום דיברתי איתם חופשי..ואז שאני מגיע לבית ספר אני לא יכול להתעלם מהם..ואז איכשהו הבייתםשנות שלי מאותם אנשים נעלמת!!!!! כי אין לי בריריה!

נעל

New member
יפה, רק תמשיך

נעל חושבת שערן עלה על דרך טובה ללמוד לפסיכומטרי. מאוד יעילה. היא רק חושבת שאתה צריך להמשיך, לאו דווקא בפורום. להמשיך להגיד לעצמך שהאינטרנט צריך למות, האינטרנט צריך למות, כי אתה צריך לחיות, אתה - או האינטרנט, מי יותר חזק, הא?! ככה תוכל ללמוד בלי שאימיילים או נעליים יטרידו אותך. אבל הפורום זה לא מקום טוב לפנות אליו. ואולי גם בגלל שהפורום הוא גם קצת אינטרנט (נעל לא הייתה מחוברת סתם לאינטרנט כל פעם שהיא ניסתה לקרוא בפורום, נכון? אל תגידו לה שבזק עבדו עליה שוב...). יש עוד סיבה. בפורום האנשים לא נחמדים. הם לא רוצים לעזור לך, ערן. הם יגידו לך שהאינטרנט צריך לחיות. אולי בגלל שהם תלויים לא פחות ממך, ואולי בגלל שלהם אין פסיכומטרי. ואולי בגלל שזה מה שהם חושבים (אבל מה זה משנה, הם אנשים של אינטרנט). אז במקום להגיד לך שאתה צודק, ושתתנתק, ושתלך מכאן, הם אומרים לך שאתה טועה. הם אומרים לך את האמת. הם לא פועלים לאינטרסים שלך. אז תמשיך להגיד לעצמך את זה, או שתבקש מאנשים שיגידו לך את זה, ואז זה יעבוד. בסוף תאמין בזה (רק תדאג שלא יכניסו לך עוד שגעונות לראש. עוד תהיה לנו בורגני). נעל, שהאינטרנט לא כל כך אוהב אותה כי היא מבריחה לו את כל החברים ;-)

Paranoid

New member
וגם צריך להפסיק לנסוע במכוניות כי יש תאונות

צריך לקחת הכל בקנה מידה נכון ולדעת לעשות הפרדה.. הרבה אנשים מתבלבלים ומערבבים בין האינטרנט לחיים האמיתיים... הם צריכים להבין שלא משנה מה הם יעשו כאן - זה לא תקף שם - ולהפך... אלה שני עולמות נפרדים... לא צריך לרוץ לאינטרנט לעצות - אלא לחברים וחברות קרובים - ואם זה לא נראה לכם אז... GO FOR IT תטעו..תעשו מה שנראה לכם נכון - מקסימום תיטעו - מה כבר יכול לקרות ? כמו שכבר ציינתי באחת ההודעות כאן - הזמן יסחוב אתכם הלאה בין אם תרצו ובין אם לא... פאק ! עזרתי לעצמי כרגע :) קבל ח``ח בכל מקרה - רק שימו הפרדה - ברורה וחזקה בין האינטרנט למציאות - והכל מסתדר

הצ`אט - אויבנו הבורגני...

קודם כל שיהיה ברור: אני חושב שהפורום זה המקום הכי נדיר שאפשר לבלות בו את הזמן כשגולשים באינטרנט. כמובן שאני לא עושה הכללות, אז אני אגיד במדיוק: מדובר בפורום הזה. בקשר לצ`אט: הצ`אט זו המחלה של האינטרנט (בין כל הוירוסים למניהם). הצ`אט נוצר בהתחלה ככלי להעברת רעיונות בתחומים מוגדרים, בין אנשים שידעו על מה הולכים לדבר. אבל אח``כ, צ`אטים של אתרי היכרויות הפכו למה שנקרא ``הבריטני ספירס`` של הצ`אט. -שטחיים, לא מקוריים, חוזרים על עצמם, והכי חשוב: מזוייפים לעומת הדבר האמיתי. רק מה? *הפלא ופלא* הם הפכו ללHIT, בדיוק כמו (והנה הדוגמא האהובה עלי): the LOVE virus... כן, בדיוק. אנשי משרד נמוכים שמנים והכי חשוב: חרמנים, ראו את זה כמו מכתב אהבה ``עשה זאת בעצמך``. מין ``אל תסתכל בקנקנן...`` שמתאים בדיוק להם. ומי שלא חיפש בחורה, חיפש מקום לגידופים מילוליים ואייומי רצח, שיגרמו לו להרגיש גבר. מה יש בצ`אט חוץ מזה? אתם תענו לי. היכרויות עושים ברחוב, במסעדה, בב``ס, במועדון (למרות ואולי הודות למוזיקה) וכו`. האומנות בזבל, והחיים הם אומנות. פושע. נ.ב. אני רוצה לעשות דוקומנטרי על ``מכונת`` המועדונים - המוזיקה המקפיצה שבעצם הופכת אותנו לרובוטים מלאי אנרגיה, אדרנלין והורמונים, וגורמת לנו להנות מכל שניה. (נשמע כמו סלוגן). יאללה ביי.

sharon91

New member
אתה שם לב מה אתה עושה??

אתה פשוט מאשים את האינטרנט בביישנות שלך, והופך את הבעיה שלך לבעיה של כולם. אז לא, האינטרנט לא הופך אותנו לביישנים. לפעמים הוא אפילו עוזר לצאת מהביישנות. לפעמים לא. אבל הוא לא הופך אותנו לביישנים. מה שהופך אותנו לביישנים הוא שאירוע או בן אדם מורידים לנו את הביטחון... או שמאז ומתמיד לא היה לנו הרבה. אבל זה לא האינטרנט.

Cirkus

New member
כמה חבל

...שזה מה שהאינטרנט עושה לך. אני אישית יכול להעיד שהאינטרנט שינה אותי, לטובה. בקיץ שבין כיתה ז` ל-ח` הכרתי את ה-ICQ, דיברתי עם עשרות אנשים, ואט אט נבנה לי בטחון עצמי. ובסוף אותו חופש גדול הבנתי ש``לעזאזל! אני יכול להיות ככה גם בריל לייף``. כמובן כמובן, זה לא אותו דבר, אני (מניח ש) תמיד אשאר אדם ללא בטחון עצמי רב, אבל בכל זאת האינטרנט הבהיר לי את יכולת התקשרות שלי עם אנשים. חוץ מזה שאני חושב שזה ממש נבזי מצידך לגרום לאנשים, שהאינטרנט זה המקום היחידי שבו הם מרגישים בטוחים, להרגיש רע עם זה ועם עצמם.

flower

New member
לא נכון.

ההיפך הוא הנכון. אנשים נפתחים באינטרנט כי לא מכירים אותם שם, וכשהם רואים שלא דוחים אותם באינטרנט, זה עוזר להם בחיים האמיתיים והם נפתחים יותר גם בחיים האמיתיים, ונהפכים לאנשים בעלי יותר בטחון עצמי. אני יודעת שלי זה עזר, ולעוד הרבה אנשים שאני מכירה ומדברת איתם באינטרנט. פעם הייתי חסרת ביטחון בצורה ממש קיצונית, והאינטרנט די תרם להעלות אותו. למה אתה חושב שהוא יותר סוגר אנשים?

למעלה