האינטרסים של העמותה...

dakos

New member
האינטרסים של העמותה...

אני חבר בעמותה מזה שנה וחצי, ראיתי את המכתב לשר הביטחון ופשוט תהיתי כמה דקות טובות האם אני מעוניין להמשיך בדרך המאבק הזו ע"י תמיכה בעמותה. המכתב נשלח ע"י העמותה לשר הביטחון ולמרות שיש עניין חשוב מאד מאחוריו שכולנו מעוניינים בהתייחסות שר הביטחון אליו, הצליח המחבר להסתירו עמוק מאד תחת רצון עז לפטר את שר הביטחון וליטול לידיו את ניהול המדינה. הלו... האם אני היחיד שחושב ששר הביטחון הוא אחד האנשים שיכול לקדם את מטרתינו בצורה חזקה ולהעליב אותו רק פוגע בנו ? האם אני היחיד שחושב שאנחנו אמורים להיות ביחסים טובים עם שר הביטחון כדי שיתמוך באינטרסים שלנו ? נראה לי שיש כאן פיספוס גדול פשוט בגלל ניסוח לא נכון של המכתב שיגרור חוסר התייחסות מצידו של המכותב, שר הביטחון. רק חצי המכתב עוסק בבעית צווי החירום ואילו חציו השני עוסק בענייני פוליטיקה/השמצות/ניהול המדינה ומחטיא את המטרה של עזרה לנו המילואימניקים. בשורה תחתונה אני עדיין תומך בתנועה ובמטרותיה אבל מהיום זה בגלל חוסר ברירה ולא בגלל הזדהות עם הדרך. לשיקולכם, המילואימניק המיואש

T a n g o

New member
אתה מציג כאן מראה רצינית לכולנו

מופז מנפנף את העמותה כפוליטית וזוכה לקונצנסוס מקיר לקיר. קשה לי להבין כיצד חברי העמותה מתכוונים לקדם נושא כלשהו ללא שיתוף הממסד בשלב מסוים. קשה להבין כיצד התנהלות העמותה מול הממסד תורמת לקידום הנושאים החשובים. אני מזדהה עם הדברים שהצגת ומקווה שחברי העמותה יתחילו לחשוב כיצד לקדם את הנושאים ופחות כיצד לפגוע באיש זה או אחר.

TJSBZ

New member
מעניין, אני הרגשתי ההפך הגמור

שהמכתב מתחנף למופז... שאולי הגיע הזמן להיות קצת יותר חריפים...

T a n g o

New member
תני דוגמא ליותר חריפים

ורק תסבירי לי במה זה יקדם אותנו המשרתים.

binon

New member
זו הסיבה שאני לא מצטרף לעמותה

יש לעמותה יותר מידי אינטרסים פוליטיים

ניר נגר

New member
פוליטית? אשמח לשמוע איך הגעת

למסקנה הלא נכונה הזו? אני אישית חבר ליכוד גאה, יש לנו בוועד חובשי כיפה, אנשי מרץ ושינוי, כל אחד ודרכו הפוליטית... אנחנו דווקא מתגאים בזה שאנחנו תנועה א-פוליטית...בהפגנה האחרונה מנענו מח"כ איתן כבל לנאום כי לא רצינו שההפגנה תקבל ציביון פוליטי... כשקמנו בתחילת הנאום של מופז בכנסת, בתור איש ליכוד אני יכול לציין שהדבר האחרון שחשבתי עליו היה ניגוח פוליטי!!! רציתי פשוט להגיד: דיייי עם דיבורים אינ יוצא מכאן כי נמאז לי לשמוע ואני רוצה לחוש במעשים...זו הייתה ההרגשה שלי נטו. ותגובתו של מופז כאילו היה בניגוח פוליטי הבהירה לי שהוא חיפש דרך לנפנף מעליו את הטורדנים האלה במזכירים לו שבשביל לשנות יש לעשות ולא לדבר...

binon

New member
תקרא את ההודעות שלך ושל יו"ר התנועה

ואז תבין איך הגעתי למסקנה הנכונה מאוד שלי. הפורום הזה הפך להיות כלי לניגוח הממשלה ולא פורום מילואים.

ניר נגר

New member
רגע, עוד לא הבנתי למה אי אפשר

לעשות מילואים ולעודד למילואים ועם זאת לדרוש את המגיע לנו, "ולנגח" את המדינה תוך כדי... דרך אגב, "ניגוח" (אני הייתי משתמש במילה אחרת, נגיד, עמידה על מה שמגיע לנו) זה הכלי היחיד שעוד נותר לנו.. מה גם, מה הקשר בין ניגוח הממשלה לבין דעות פוליטיות??? אתה חושב שלא הינו נוהגים באותה במידה אם היה שר ביטחון בממשלה שמאלנית??? לא אכפת לי מאיזו ממשלה שר הביטחון בא, אכפת לי מה הוא עושה למעננו ואיך הוא משמר את גרעין המילואים ההולך ומתפורר

בכדי לשרוד במילואים

בכדי לשרוד במילואים , ובכדי לא להיהרג ואו להפצע (ואני כבר נפצעתי במילואים ) מה שאני צריך הוא שיכבה של מיגון בליסטי, והכרה במחדל המיגון ותיקון המחדל לפי דוח מבקר המדינה. אני מכיר את פועלו של מופז כרמטכל, ואף זוכר את אמירתו בעת שנקראנו לצו 8 באביב 2002 "יש צורך בהכרעה..." אז בכדי שתהיה הכרעה יש צורך ביצירת מגע עם האוייב בשטח מבוצר ובנוי , ויצירת המגע מחייבת את המיגון. לקרוא לבלתמ פוליטית ... הרי זו התנערות מדרישות חיילי המילואים שנשארו , מה גם אמירה שיקרית ולא קרובה למציאות.

על מי אתה מציע ללחוץ אם לא הממשלה?

אולי נפנה לארגון הירוקים שיפתרו לנו את משבר המילואים?

dakos

New member
binon

נראה לי שהעמותה הזו היא אחת ההכי לא פוליטיות שיש, האינטרסים שלה הם עניינים ביותר והיא כל כך קטנה כך שאף אחד לא רואה בה קרש קפיצה פוליטי אז איך אתה אומר עליה שהיא תנועה פוליטת, לא הבנתי. להשתמע

ניר נגר

New member
אתה צודק לחלוטין, מדובר בסה"כ

בכמה חבר'ה שהחליטו לתרום ממרצם ומזמנם החופשי על מנת לקדם רעיון חשוב. דאגה לשלום גרעין המילואים המצטמצם, ותו לא!

ניר נגר

New member
אני לא הבנתי...תסביר...

עומד בראשה אדם שמזוהה עם השמאל, אז מה? אני מזוהה עם הימין...וחבר וועד אחר מזוהה עם המפד"ל... למה להכניס פוליטיקה למצב שהוא בכלל לא פוליטי?????

sunshi1

New member
סיבות סיבות אבל מעשים אין!

קל לך לזרוק רפש ולתת לנו להוכיח שאין לנו אחות לך... אינטרסים פוליטיים זה התירוץ הכי שדוף שאני מכיר לאי עשיית דבר.. לדעתי כל גוף פוליטי שישא את הדגל של הגנה על חיילים ומחוייבות למשפחותיהם ומצידי שיהא זה עזמי בשארה מוזמן לפעול..

ניר נגר

New member
מופז כרמטכ"ל וכשר הביטחון לא קידם

במאומה את מטרות המילואימניקים. תפקידו של שר הביטחון היא לדאוג לכך שהפיקודים שלו (אני ואתה) נקבל את התנאים המינימליסטיים לשרות התובעני שלנו... מה סה"כ אנחנו רומים? שלא ניפגש כשאנו באים לשרת את המדינה? שיספקו לנו ציוד מגן? למה פעם אחת לא שמעתי את שר הביטחון שאמון על ביטחוננו, שאמור לשמש לנו "אבא" קם משם את הדברים על השולחן??? גם לי הפריע הניסוח הזה, אבל היום בשביל להזיז משהו במדינה הזו אתה חייב להשתמש באמצעים יותר חריפים מאשר מכתב נו נו שיעבור ליד האוזן... נ.ב - אני חושב שמופז הוא אדם מצויין, גיבור ישראל, ושהוא היה רמטכ"ל טוב, אבל בתפקידו הוא נכשל, ולראייה: מערך המילואים המתמוטט... אשמח לשמוע על דרכים יותר אפקטיביות, ועל דרך יותר נכונה, לראייתך אנחנו ניפגשים עם אנשי ממסד, יש את שדולת המילואים בכנסת, אנחנו מודעים לזה שללא הממסד אנחנו בכלל לא נתקדם...

תמיד קל לבקר מהצד...

מילים כדורבנות. הכי קל לעמוד בצד ולבקר. מי שחושב שבלת"מ תנועה פוליטית לא יודע מה הוא מדבר.

dakos

New member
היי ניר,

אני אענה לך על כל חלק ששאלת בנפרד, בנוגע ל- "ניגוח המדינה" ועמידה על זכויותינו אני חושב שאתה מסתכל על הדברים בצורה חלקית, אתה חייב להסתכל על התמונה הכללית, תפקיד משרד הביטחון הוא להביא ביטחון, השיקולים היום הם כלכלים נטו ולכן אני בטוח שגם אתה תעדיף לסכל עוד ארבעה פיגועים ולהשאיר את האפודים לתקציב של שנה הבאה. ובקשר לניסוח, אם יש לך איזה שהוא חלום שכתיבת מכתבים מכפישים יותר לא עוברים ליד האוזן, כמו שכתבת אז אתה טועה טעות מרה, הדבר היחיד שזה מראה זה על רמתה של התנועה שבשמה נשלח המכתב. ולבסוף בקשר לדרכים אפקטיוויות יותר אז אני לא חושב שהייתי מנסה להשפיע ישירות על שר הביטחון, הוא באמת עסוק מאוד ולא יוכל להיענות ברצינות לדרישותינו למרות צדקתינו, מה שאנחנו חייבים לעשות הוא להעלות את נושא רווחת המילואימניק על סדר היום ולא רק מול שר הביטחון, לגרום לו בצורה עקיפה להיות חייב לעזור לנו. אני דווקא הייתי מנסה לגייס לשורותינו כתבים בתקשורת ודרך כמות של מידע גורם להם להבין את המחדלים היום יומיים שמתרחשים בצבא, אני בטוח שכל אחד מאיתנו ראה המון כאלה, ואז במקביל גם לשאר שרי הממשלה, מנהלי הלשכות שלהם וכל מי שרק יכול לעזור. עוד משהוא אחד, אתה חייב לזכור שאתה מדבר על שר הביטחון, זה אדם שמגוייס למדינה 24 שעות ביממה, אין סיכוי שהוא יבין אותך כשאתה שם את חוסר הנוחות שלך עם המשפחה והעבודה אל מול ביטחון המדינה וזו עוד סיבה שלא הייתי מדבר איתו ישירות בלבד, כמובן שאסור שיקרה מצב שמדברים רק עם הסובבים אותו ולא נותנים לו את האפשרות לתקן את המעוות. כולי תקווה שהמצב ישתפר ולא רק בצבא. עדיין מיואש

ניר נגר

New member
ידידי, ואתה חושב שאנחנו לא מנסים

לדבר אל התקשורת? אין לך כמה מאמצים אנחנו בכיוון של העלאת הבעיה לסדר היום...רוצה דוגמית? : המכתב שנשלח היום בנוגע לאפודי המגן נשלח לפירסום לכל אמצעי התקשורת, הבטיחו לנו לפרסם זאת...ולא פירסמו! למה? כי אנחנו לא עושים מספיק רעש ואנחנו לא אייטם תקשורתי, הדגים, הסכם ג'אנווה ומטרנה חשובים הרבה יותר לדעתם.... לפעמים גם אני מתחיל להתייאש, בדיוק כמוך...

אם כבר רמדיה , לא מטרנה

אבל זה באמת לא משנה, כי כולם אותו דְרֶק - היום זה רמדיה ומחר זה מטרנה וזה עוד דוגמא לקריסת המערכות הכללית פה (וזה כבר דיון לפורומים אחרים)

למעלה