האינטרס הציבורי,לעצור את ההפקרה

מעסה11

New member
האינטרס הציבורי,לעצור את ההפקרה

האינטרס של כול אזרח,חייל, אב,אם סב, סבתא ,שתהיה מדיניות החזרת שבויים מהירה,כי בישראל כול אחד שהיום הוא "גם עדיין חי" יכול למצא עצמו "גם עדיין שבוי בשבי החמאס" לא נעים כן נורא !!!

ומי קובע מה הוא האינטרס הציבורי?

אני? אתה? ואולי צריך להעלות את הנושא למשאל עם? ולא, לא להתנפל עלי, אני לא באמת חושבת את זה, רק שהבעיה המרכזית עם אינטרס ציבורי היא, שהציבור מורכב מפרטים. ולכל פרט בו, דעה משלו.

מעסה11

New member
הרי ברור שכול אזרח רוצה במדיניות

של שיחרור שבויים מהיר ,לא מכיר הרבה גיבורים ,שמוכנים להקריב עצמם להרקב בשבי,כדי שהאחרים לא יסתכנו בסיכון של אחד למאתים אלף, להפגע או לההרג בפיגוע,בגלל שיחרור מחבלים עקב שיחרורם מכאן שהגיוני מאד,שזה האינטרס הציבורי

כל אזרח רוצה בשחרור שבויים מהיר.

על זה אין ויכוח. ואם היה פתרון קסם, כולנו היינו שמחים. לעומת זאת, לפחות על פי דבריו של עורך דין נבון קצב, נכון ל 5 באוקטובר 2009 היו חתומים 400 איש על העצומה כנגד שחרור בכל מחיר. האם אותם אנשים אינם חלק מהציבור? אני לא חושבת שהפתרון במקרה הזה הוא להתעלם מאותם אנשים ואותם קולות. צריך להכיר בכך שגם דעות כאלו קיימות. בפעם הבאה שתהיה דילמה לאומית (והרי אנחנו טובים בזה) אולי תהיה אתה חלק מאותו מיעוט שדעתו שונה משל הרוב, האם לא תרצה שיקשיבו לדעתך? שתכלל כחלק מהאינטרס הציבורי?

400 זה לא הרבה, אבל זה היה ביום הראשון

ובכל מקרה, אין שום בסיס לומר שאלה שמתנגדים לעיסקה הם המיעוט. פשוט רובה של התקשורת תומכת בעיסקה, כך שהם נותנים משקל יתר לפעילות בעדה. מה שמעניין הוא שאנחנו לא שומעים על סקרים בנושא. היה אפשר לחשוב שבנושא כל כך מעניין בציבור הישראלי, נשמע על סקר לפחות פעם בחודש. למה זה באמת לא קורה? זה יכול לגרום לחובבי תיאוריית הקונספירציה לחשוב שייתכן והתקשורת כן מבצעת סקרים מדי פעם, אבל בגלל שהתוצאה שלהם לא מוצאת חן בעיניה ו"עלולה" לגרום לממשלה לשקול מחדש את כל מהלך הכניעה שלה לחמאס ולבחון אפשרויות אחרות, התקשורת גונזת את הסקרים האלה... ומעבר לזה, הרבה יותר קל לפעול נגד המצב הקיים שבו גלעד שליט בשבי, כמו שתומכי העיסקה עושים, מאשר לפעול בעדו. למרבה הצער, כל עוד לא תעמוד עיסקה על הפרק, כמעט כל הציבור שמתנגד לה לא יעשה דבר, כי הוא משלה את עצמו שגם אם הוא לא יפעל לא יקרה כלום ויהיה בסדר. ברגע שכן תעמוד עיסקה על הפרק, אתם כן תראו הפגנות ענק נגדה, אבל אז זה כבר יהיה מאוחר מדי. בדיוק בשביל זה פתחנו את האתר גם-אני, כדי לפעול כשעוד יש זמן. ואם אפשר הערה למנהלת הפורום לסיום: אין לי בעיה שתגיבי למה שכתבתי פה, אבל אני חושב שבתור מנהלת התפקיד שלך הוא לא להתייחס לכל הודעה שמישהו כותב פה, אלא רק לוודא שהדיון מתנהל בצורה סבירה.

מעסה11

New member
הלב האנושי,נוטה לכיוון החסד והרחמים

הלב האנושי בנוי בצורה כזאת,שהוא מעדיף לקחת סיכון קטנטן מאשר לאכול את עצמו ביסורי מצפון (מדובר על בעלי לב כמובן, לא לכולם יש "לב") ככה נבנת חברה מתוקנת ובריאה,עם נורמות וחוקים מתוקנים , כמו נורמת הדאגה והטיפול המהיר והיעיל בשבוי מלחמה,ממש כשם שמטפלים בנכי צהל,נכים אחרים, ואנשים עם חולשות אחרות,זאת המדינה שכול אזרח רוצה לחיות בה ,ולא במדינה חשוכה,שמתיחסת לאזרחיה כאל כושים שעשו את שלהם,ועכשיו הם יכולים לסבול עוד "קצת" בשביל המדינה ולמות בשקט.

אז בוא נעשה סדר.

דבר ראשון, כשכתבתי 400, ציינתי באיזה יום זה היה. דבר שני, גם אם היו סקרים, אני לא יודעת כמה אפשר לסמוך עליהם, סקרים, קצת כמו מחקרים תלויים לפעמים בגורם המזמין אותם. ואם אפשר לסיום: הערות למנהלי פורומים נהוג לכתוב במסר אישי ובכל מקרה, כמנהלת פורום אני גם גולשת בפורום ולכן מגיבה להודעות שגולשים אחרים כתבו, וברוב הפורומים שאני מכירה, מנהל הפורום לא צריך לוודא כלל שהדיון מתנהל בצורה סבירה משום שהגולשים עושים את זה בעצמם! אני הרבה יותר מאשמח לגלוש כאן בלי להיות גננת...

מעסה11

New member
אבל מה לעשות שהרוב קובע,וצריך להכריע

כן,חשוב לי שדעת המיעוט תשמע,אבל המיעוט לא יכול לכפות דעתו עך הרוב,בדמוקרטיה כבררת מחדל (לא מתוך רוע) הרוב כופה דעתו על המיעוט שאין ברירה. העובדה שהרוב בעד שיחרור בכול מחיר,גם מעידה על כך שהציבור מבין שהמחיר והסיכון שבכך הם זניחים, בערך כמו הסיכוי שמשהוא חלילה ידרס בכביש שהוא חוצה בזהירות.

למעלה