האיסלם

האיסלם

הנה שאלה שאשמח להחכים ולדעת ממומחי התיאולוגיה: מה עקרונות האיסלם המהותיים? הרי לא יתכן שבאמת קמה דת עם עקרונות כל כך מעוותים כמו שזה נראה היום, ושכל העולם סובל ממנה, או מחלק מהשליחים שלה. למה אין "רבנים" איסלמיים שיוצאים נגד מה שקורה? האים השייכות לדת זה הדבר הכי חשוב ואין עקרונות כלפי כל האנשים באשר הם? זאת שאלה אמיתית לא פרובוקציה תודה

אני תוהה גם לגבי המיתוס המוסלמי

למשל, נודע לי בשיחה מקרית עם איש דת סופי שבאיסלם מתייחסים ליצחק כאל הבן שנשלח למדבר ואילו ישמעאל היה הבן הלגיטימי וממשיך השושלת. מוזר? Go figure...

הייתי "מתה" למצוא מוסלמי שיענה

על השאלה המצויינת הזו. למה אף פעם הם לא נמצאים כשצריך אותם?

עופר 123

New member
אז ככה:

מה הם עקרונות האסלאם המהותיים? שאלה קצת קשה, כשם שיהיה קשה להגיד מהם עקונות היהדות המהותיים.... ובכל זאת, באסלאם יש חמש מצוות בסיסיות שעל המוסלמי המאמין לקיימן: א. "א-שהאדה"- אמירת השבועה ש"אין אל מלבד אללה ומוחמד הוא שליחו" - הבסיס למונותאיזם האסלאמי. ב. "חג´"- עליה למכה, המקום המקודש ביותר לאסלאם. ג. "א-צום" - צום הרמדאן בו צמים מעלות החמה ועד שקיעתה במשך חודש. ד. "צלאה" - התפילה, אותה אומר המוסלמי 5 פעמים ביום. ה. "זכאת" - הצדקה שהמוסלמי נותן בחייו. בבסיס האמונה המוסלמית קיימת האמונה באל אחד, אללה, ובשליחו עלי אדמות. מוחמד. הדרך "הנכונה" לחיי המוסלמי המאמין היא לחיות כפי שחי הנביא מוחמד, דרך חיים הנקראית "סונה". דרך החיים שלו היא די שלווה למעשה, ואינה כוללת את מה שאנו רואים היום כחלק מן האסלאם. את הג´יהאד, מלחמת הקודש, אימצה ה"שיעה", חלק מן האסלאם שהתפרד לו מן ה"סונה" (המוסלמים הרגילים
), ושלימים הפכה להיות הדת השלטת באירן. כל פעולות ההתאבדות ("העקרונות המעוותים") הן תוצאה של הגיהאד שבדרך לא-דרך אומץ ע"י ה"סונה". ראשית דרכו של האסלאם היתה מלווה במאבקים ובמלחמות, אך אין זהו דבר שונה ממסעות הצלב ומלחמות הקודש באירופה, והוא בפירוש אינו מבוסס על העקרונות המעוותים שקבעו לעצמם כמה פלגים באסלאם של ימינו. חלק מן ה"מופתים", הרבנים האסלאמיים, יוצאים נגד פעולות ההתאבדות, חלקם גם נגד טרור בכלל, אך כיוון שדת ומדינה היו תמיד כרוכים זו בזו במדינות ערב, השיקולים הפוליטיים מטילים צילם על השיקולים ודעות הדתיות. בתקווה שהצלחתי לענות על שאלותיך, סופ"ש נפלא, עופר

L e s t a t

New member
רבנים? לא קוראים להם "שיח´"?

רבנים יש רק ביהדות, לא? אנשי דת בכל דת נקראים באופן שונה ותפקידם שונה גם הוא.

עופר 123

New member
שיח´ זה............

אדם מבוגר או זקן, במשמעות מכובדת (אצל הערבים, בניגוד אלינו, יש עדיין כבוד לאדם מבוגר....), אך גם לעיתים בעל סמכא בדת, למרות שהוא בדרגה נמוכה מה"מופתי". את המופתי ניתן להשוות לרבנים אזוריים או ממלכתיים של היהודים. את השיח´ הערבי/מוסלמי ניתן להשוות לרבי במשמעות אדון ביהדות, או לרב "רגיל".

../images/Emo51.gif אתה יכול בבקשה גם

להתייחס קצת למיתוסים? למשל, האם האסלאם באמת רואה עצמו כממשיכו האמיתי של אברהם? ראה שאלה בנושא זם למעלה. האם אתה לומד את הנושא, או מוסלמי בעצמך?

עופר 123

New member
תשובות

האסלאם מכיר בכך שיש דתות אחרות, אבל אנשיהן "קילקלו אותן" - התורה ניתנה ליהודים, הברית החדשה לנוצרים, אך הם לא ידעו מה לעשות עם כל אלו. המוסלמים רואים בדת שלהם ובקוראן את "הדת הנכונה", ואת מוחמד כשליח אלוהים האחרון עלי אדמות, אך הם מאמינים כי השליחים הקודמים (אדם, אברהם, משה, יוסף, ישו ונדמה לי שפספסתי עוד כמה, אבל לא נורא...), הם שליחים שהביאו את דבר האל אל בני האדם, והם מכבדים אותם על כך. בתשובה קצרצרה לשאלתך: לדעת המוסלמים האסלאם הוא לא ממשיכו את אברהם, אבל מוחמד הוא כן. באשר אלי, לא איני מוסלמי, פשוט יצא לי ללמוד ולהתעסק בנושא. סופ"ש נפלא,
עופר

למעלה