האירועים האחרונים...

ש מים

New member
האירועים האחרונים...

מעלים בי הירהורים נוגים על "מטרופולין נצרת"...
על זה רק נותר לומר: Sic transit gloria mundi. כך חולפת תהילת עולם...

ש מים

New member
נכון מאוד!

ומבלי להכנס יותר מידי לפוליטיקה, אלא להשאר בתחום התכנון:
גם אם נניח (כמו שעולה גם בין השורות של דברי ראש העיר) שהאינטרס והראיה הם כלכליים בלבד, זו בהחלט אחת הסיבות שאני מאוד תומך בפיתוח כלכלי במגזר הערבי - לדעתי, לצד הצורך ומחוייבות (ואינטרס) המדינה לצמצום-פערים, האינטראקציה הכלכלית תגרום למיתון (ואפילו בשל אינטרס כלכלי בלבד. אם כי אני בהחלט סבור קיימים כאן "בונוסים" וטריגרים נוספים) ההתנהגות הקיצונית והאלימה.

shershku

New member
ואם מערבבים פוליטיקה ותכנון ברמה הנוכחית

אז לא פעם במושב האחרון הח"כים הערבים התחננו לקידום תכנוני (קודם תמ"אות) במגזר.
זה מבלי אפילו להיכנס לתוכנית פרוואר/עשרת היישובים שהיה נושא חם בכנסת הקודמת.

ש מים

New member
פרובוקציה עלובה (כהרגלם...)

1. קודם כל, ולפני שאכנס לעובדות, כנראה שהם אמרו "תכניות מתאר" ולא תמ"אות. כי תמ"א זו "תכנית מתאר ארצית", ולא ישובית. ותכנית מתאר ארצית, כידוע, יש ויש!
  2. אני מכיר יותר את מחוז חיפה (שכולל את כל ישובי ואדי ערה, פרדיס, ג'סר, אזור בסמת טבעון ועוד) ולמעט בודדים, שאפשר לספור על אצבעות חצי יד אחת, שגם בהם תכנית המתאר נמצאת בשלבים מתקדמים, לכל הישובים יש תכניות מתאר מאושרות (גם לגבי הלא-מאושרות בחלק גדול מהמקרים האשמה היא בגורמים מקומיים ולא "בממסד הציוני", כמו שהם אוהבים לטעון).
  3. מעבר לתכניות המתאר, לכל הישובים יש תכניות מפורטות (ו/או תכניות מתאר ישנות, שעדיין ניתן לפעול מכוחן).
  4. בכל המגזר קיימת בעיית מימוש ובעייה של אי-אכיפת חוקי התכנון והבניה. זה הגורם מספר אחד אולי בכשלון הפיתוח ורמת ואיכות החיים הישובית.

ש מים

New member
הבהרה חשובה!

כפי שראיתם בסרטון (ראש עיריית נצרת מול האדון עודה), המתסיסים והפרובוקטורים הם בעיקר חברי-הכנסת ו-"הפוליטרוקים המקצועיים". כי ברמה המקצועית אין פרובוקציות ויש הבנות ושיתוף פעולה! נכון שלא תמיד יש הסכמות (למשל: על כיווני-פיתוח גאוגרפיים, כאשר ברוב המקרים מעורב בעניין קניין ולא "תכנון"), אבל בהחלט קיים דיאלוג מקצועי, פורה ובהחלט קיים רצון לראות את טובת תושבי הישובים מול העיניים.
ובהחלט ובהחלט שאין טענות-שווא כמו ששמעת בכנסת, מפי הפרובוקטורים המקצועיים. אגב, אני לא מדבר "סתם": בעבר הייתי בדיונים בוועדת הפנים של הכנסת בנושא תכנון במגזר הערבי, ושמעתי וראיתי את רמת הטיעונים ואת זהות הפרובוקטורים (אגב, בינם גם יהודים. לא רק הח"כים הערביים שופכים שמן על המדורה). היחיד שבלט שם לטובה ובמקצועיותו היה ח"כ (ודוקטור לתכנון ערים) חנא סוויד. מה שמחזק את טענתי, ש-"הפרובקציה היא נחלתם של חסרי הידע והבינה".
או, אם תרצה: "אני צועק משמע אני צודק".

shershku

New member
אולי לא הבאתי את הביטויים

המדוייקים. בכל מקרה הבנת על מה כל הרעש.

לרוב, המצב התכנוני באמת אינו שחור-לבן כמו שהח"כים הערבים מציגים במגזר ובערים המעורבות. אגב, חנא סווייד החליט לפרוש מהזירה הפוליטית לפני הבחירות והביע את תמיכתו (דבר דומה לרשימות היהודיות הותיקות).

מצדם יש בעייות תכנוניות/קנייניות שהביאו למצב הקיים היום. מצד שני הממסד מטיל מביא את הפוליטיזציה אל התכנון עצמו - בעיקר מתן עדיפות לתוכניות המשרתות אותו.

ש מים

New member
המצב מורכב מכדי לפרט ולכתוב ככה...

1. לגבי חנא סוויד (בזכות אותו מפגש למדתי להעריך אותו מאוד. לפחות מן הבחינה המקצועית והאינטגריטי. אבל גם כל ההופעה שלו - שהיתה שקולה ו-"חושבת". ההפך המושלם מההתלהמות הצעקנית והרדידות הכללית ששררה בועדה, שבה נכח אגב גם החבר בוז'י, שהשתלב היטב בסמרטוטייה הכללית): לא כך-כך הבנתי במה הוא תמך, אבל כבר נוכחתי לא אחת באנשי-מקצוע מן המעלה הראשונה (במקרה זה: ערבים), שהינם גם "אנשי פוליטיקה", שמדברים בשתי שפות, בהתאפ לזירה בה הם מופיעים. מצאתי את זה משעשע ביותר! (בעיקר כאשר אתה יכול לעמת אותם ואת חסידיהם עם הטיעונים האחרים של אותם אנשים)
    .
  2. לא הבנתי למה חנא פרש. אתה יודע? (אני הנחתי שקיבל גועל מהמתרחש בפוליטיקה. כך התרשמתי לאור ההבדלים שמצאתי בינו לבין הסובבים אותו, כפי שכתבתי לעיל).
  3. לא הבנתי מה זה "מצידם" וכו'. באשר ל-"מתן עדיפות": זה ברור, גם לגבי המגזר היהודי ("אינטרסים מקומיים לעומת אינטרסים ארציים/רחבים").

shershku

New member
לא אגע בפוליטיקאים הארציים יותר ממה שעשיתי

פשוט תיקנתי אותך על היותו של חנא סוויד ח"כ לשעבר.
"מצידם" - הזכרת את נושא הקניין. זה יותר מאשר הקניין עצמו. זה גם נושא תרבותי, עד כמה שהבנתי מאלו שדיברתי איתם. הם פשוט "רגילים" (תרבות) לגור במרחב כפרי, לכן זה מצריך יותר שטח. יש פה גם את השחיתויות השלטונית שלהם.
זהו אכן מצב מורכב. מורכב הרבה יותר ממה שהח"כים מציגים. אנני מבין לחלוטין את כל הנושא, בגלל שאני יהודי ולא מכיר את הנושא מאשר מעט מאוד שיחות עם בני המיעוטים.

ש מים

New member
"רצונות המגזר"...

אל תרגיש שלא בנוח "בגלל שאתה יהודי". אני חושב שאני מכיר אותם מעט יותר (עובד צמוד מאוד אליהם כבר יותר מ-10 שנים) ואם הבנתי משהו, זה שהם בדיוק כמונו: אין "מחשבה אחת" ואף אחד גם לא ממש "נעול" על מה שהוא רוצה.

ש מים

New member
"שיחות עם בני המיעוטים"

1. כמו שכתבתי: כל דובר מייצג את עצמו (ודעתו) בלבד.
  2. הרבה פעמים אנשים אומרים דבר מסויים כדי להסוות ("למכור") מטרה אחרת. אני חושב שקוראים לזה "שיווק"
  3. חוץ מזה שלאנשים יש חלומות. אבל גם להם ברור שיש פער בין החלום למציאות, ושיש צורך להתפשר ולחיות במציאות, כאשר החלום בלתי ניתן למימוש.

ש מים

New member
תכנית פראוור

היא תכנית ספציפית להתיישבות הבדווים בנגב.
מעבר לזה, קשה לי להחליט מה מטרתה העיקרית: תכנון או קניין... (אני מודה: גם לא מכיר אותה מספיק).

shershku

New member
תוכנית פראוור/עשרת היישובים

היא דווקא מקרה של שחור ולבן, מה שלא קורה במגזר הערבי - ששם הכל אפור.
אלו שתי תוכניות (תוכנית פראוור ותוכנית עשרת היישובים) שעוסקות על אותו השטח, או בחפיפה מאוד גבוהה.

ש מים

New member
תסביר בבקשה...

חוץ מזה: "10 ישובים"?? אני יודע על 40 או 42... 10 זה המספר הסופי?

shershku

New member
אני לא סגור על אופן החפיפה לחלוטין של שתי התוכניות

אבל קיימת חפיפה מאוד גדולה. יכול להיות שתוכנית עשרת היישובים מכסה שטח גדול יותר ממה שיש לבדואים הישראלים שבנגב.
יש פה היסטוריה שמתחילה בשנות ה-90 של המאה ה-18. אדלג על הרוב.
שבטי הבדואים שחיים בנגב הם חלק מהשבטים שחיו בנגב לפני קום המדינה. לכן, מגיע להם שטח קטן יותר אילולי כל השבטים היו על השטח (וכך גם גבולות השטח הפרטי/מדינה). המדינה לא הסדירה את הנושא כשורה.
התוצאה היא שקיימת מחלוקת על הגדרת השטח הפרטי של הבדואיים.
תוכנית פראוור, שלא התקבלה בצורתה זו, שוללת את זכותם של הבדואים על השטח בחלקו או במלואו.
תוכנית עשרת היישובים יושבת, לפחות בחלקה, על השטח הפרטי של הבדואים. תוכנית שאמורה לתת מענה למגורים למשרתי הקבע של עיר הבה"דים. עד כמה שידוע לי, זה עשרה יישובים בנגב.

Yarenn

New member
אם כבר מדברים על זה שוב. הייתי קורא לזה מטרופולין כסולות

כך זה יכול להיות לכאן או לכאן, בשבכל מקרה באמצע בקעת כסולות והכפר אכסאל שזה כסולות.

למעלה