האירו את עיני לעובדה ש.....

shelycat

New member
האירו את עיני לעובדה ש.....

עוד חודש (וקצת) יש שוב חגים בפתח. חמותי שאלה היום את השאלה המפחידה "מה אתם עושים בחגים?" כמובן שלא היינו מוכנים עם תשובה לאור העובדה שבכלל לא ידענו שהם כל כך קרובים. האם התחילו התחילו אצלכם כבר התכנונים לחגים? אתם כבר יודעים איפה תהיו באיזה חג(הורים/חמים/דודים/סבים/לבד/חברים)? או שמא אתם לא ממש מייחסים לחגי חודש תשרי (ראש השנה ב-6 בספטמבר) חשיבות רבה ולא ממש רואים צורך לחגוג את ראש השנה/סוכות?

שמופית

New member
סיוט !!!!! אין לי כוח לחגים שוב !!!

אין לי מושג איפה נהיה ומה נעשה, אבל החגים רוויים משפחתיות יתר על המידה בשבילי.

nikit1

New member
../images/Emo178.gifחגים...

הכל כבר סגור מלפני כמה שבועות...אצלינו זה תמיד מבצע מסובך מלווה בהרבה מתחים לצערי ותמיד יש לתכנן ולקבוע הרבה זמן מראש ולהשתדל לא להעליב אף אחד (אבל בדר"כ אנחנו לא מצליחים
). סיוט...

נופר30

New member
אצלינו אין כל כך בעיה

אחותי חיה בחו"ל ואמא שלי שנה איתי שנה איתה ( השנה איתי ) מאחר ואין לנו קירבה מיוחדת לאחים של אבא שלי אף פעם לא נשאלת השאלה שם האם נבוא האחיות של אמא שלי חיות בחו"ל פרט לאחת שגרה בצפון והיא קיבוצניקית שבד"כ עושה עם ילדיה ( במקרה הטוב ) ולכן אין ויכוחים עושים כל שנה אצל ההורים של שלומי ואמא שלי תמיד מוזמנת לשם

danonit

New member
מי בכלל חושב על זה עכשיו?

בטח אמא שלו תזמין אותנו לאכול בראש השנה, אבל מעבר לזה אנחנו רק נהנים מהחופש מהעבודה ולא ממש חוגגים או מתכננים שום דבר. חוצמזה נהיה עסוקים בלהתארגן בדירה החדשה

אתי@

New member
אנחנו לא צריכים לתכנן מראש ../images/Emo13.gif

יש תורות קבועים, ולכן הכל ראש השנה אנחנו אצל המשפחה של הבעלוש, וכל פסח אצל המשפחה שלי. זה הכי נוח שיש, וזה פותר כל התלבטות.... פעם פה - ופעם פה. ובאמת לא שמתי לב שזה כל כך קרוב. הגיע מהר מידי...

יעלי2

New member
עזבו ארוחות, העיקר שנצא לקצת חופש

האמת, אצלינו כולם יודעים שהחגים בפתח, אבל עד עכשיו אף אחד לא תירגם את זה לארוחות. ביום שישי האחרון אמא שלי הזמינה את כל המשפחה המורחבת לאוחת יומולדת מה שיצא ממש כמו סדר פסח, אז אני לא יודעת אם היא תתנדב לעשות את זה שוב עוד חודש. אני מתכננת להזמין את 2 המשפחות ממש בסוף אוגוסט לפני החגים, לחגוג יומולדת לאישי, אז אני גם לא מתנדבת, למרות שלו הינו עוברים במקרה לדירה משלנו, הייתי מתנדבת ברצון (זה בטח יקרה בראש השנה תשס"ט, אז אין לי "מה לדאוג"). הורי בעלי אולי יהיו בחו"ל, אז נראה לי שנתפנן בקיבוץ אצל סבא או אצל אחת הדודות. עוד נראה עוד נראה, כמה אוכל יהיה בשנה בשנה הבאה... אוי ווי.

rinutza

New member
אצלנו זה נהיה ממש סיפור, כי יש

את אחותו הגדולה ובעלה שגרים בצפון עם כלבים וסוסים וכו´ שדי קשה להשאיר לבד ליום שלם, ויש את המשפחה של בעלה של אחותו שהם עושים יחד כל שנה. יש את המשפחה המאד מצומצמת שלי ואת סבא שלי קשה מאד להסיע כבר למרחקים ארוכים. בפסח למשל, זנחנו את סבא וסבתא שלי ונסענו צפונה לאחות. בראש השנה אין לי מושג מה קורה, אמא שלי רוצה להזמין את כולם אליה אבל זה תלוי באחות מהצפון וכו´. זה תמיד כזה חלק מעיק ותמיד יוצא לא נעים לאיזשהו כיוון.

דפי26

New member
אני כבר צופה בעיות ואנחנו נשואים

חודשיים. בגגלל שהוריו גרושים (ואין קשר עם האבא)אמא שלו רוצה את ילדיה סביבה.עם 2 הכלות האחרות זה מסתדר לה יופי כי לאחת אין עם מי לעשות ולשניה יש רק אמא שמזמינים אותה. אצלי המצב שונה.לי יש משפחה גדולה וכיפית ואני לא מתכוונת לוותר על החגים איתם כל הזמן.חוץ מזה שהם איך אומרים.......עושים יותר ארוחת ערב מארוחת חג כהילכתו ואני שהתחנכתי כך זה די מפריע לי...... הבעלול מערים קשיים.מה עושים...? (עד היום אפילו שאנחנו תקופה ממושכת יחד עשינו לחוד אבל כבר לא מתאים לי כי עכשיו אנחנו נשואים,לבוא ולהחמיץ פנים?)

דפי26

New member
אני כבר צופה בעיות ואנחנו נשואים

חודשיים. בגגלל שהוריו גרושים (ואין קשר עם האבא)אמא שלו רוצה את ילדיה סביבה.עם 2 הכלות האחרות זה מסתדר לה יופי כי לאחת אין עם מי לעשות ולשניה יש רק אמא שמזמינים אותה. אצלי המצב שונה.לי יש משפחה גדולה וכיפית ואני לא מתכוונת לוותר על החגים איתם כל הזמן.חוץ מזה שהם איך אומרים.......עושים יותר ארוחת ערב מארוחת חג כהילכתו ואני שהתחנכתי כך זה די מפריע לי...... הבעלול מערים קשיים.מה עושים...? (עד היום אפילו שאנחנו תקופה ממושכת יחד עשינו לחוד אבל כבר לא מתאים לי כי עכשיו אנחנו נשואים,לבוא ולהחמיץ פנים?)

m2b

New member
חדשה פה- עם הצעה../images/Emo39.gif

הי לכולם, אני נשואה פחות משנה.אחרי תקופת היכרות ארוכה וחברות קצרה כך שהכל היה לנו מאד צמוד,צפןף,ואינטנסיבי. כשחברים, יותר קל ומובן מאליו שאפשר לעשות כל אחד עם משפחתו, לכן, משנישאנו, החלטנו על חוק לא כתוב בעניין החגים: 1. שלא מרגילים אף משפחה שאצלה עושים חג זה או אחר באופן קבוע (שני החגים ה"רציניים" ראש השנה ופסח) אלא שמדי שנה נחליט. יש לנו שני עקרונות מנחים: 1. אצלי חשוב יותר ראש השנה, אצלם בראש השנה מתארחים ולא מארחים לעומת פסח שכולם מתארחים בבית משפחת בעלי- כך שקצת יותר קל לנו עם זה. 2. השאיפה היא לעשות פסח שנה פה שנה שם כנ"ל ראה"ש אבל כאמור בלי לקבוע אלא על פי הלך הרוח של אותה שנה ובלי להרגיל את ההורים. מקווה שעזרתי קצת,

1 מ י כ ל

New member
איזה כיף לראות אותך גם כאן..ואצלנו

מחלקים חג אצל המשפחה שלו
וחג אצל המשפחה שלי

שיעור קצר במהות הנישואין ../images/Emo23.gif

היי, דפי! אני יודע שקצת נדיר לראות פה את הגברים שבחבורה, אבל אנחנו כאן...
בכל מקרה, מהות הנישואין - כמו שאני מבין אותם - היא שיתוף וויתור. זה מתבטא בזמן שהוא לא רק שלך ואת לא עושה בו כל מה שאת רוצה; בתשומת הלב שצריך להעניק לעוד מישהו, אך גם לקבל; בחברים חד-צדדיים, דו-צדדיים ורב-צדדיים, שצריך איכשהו לפגוש את כולם (ז"א, את אלה שרוצים באמת...); ובנוסף לכל הצרות האלו, עסקת החבילה כוללת גם (ואני יודע שבשבוע האחרון היו כאן דיונים רבים בנושא) משפחה - נכון שחלק לא מסתדר עם המשפחה ומחליט להוציא אותה מן המשוואה, אך בואי נעזוב את זה רגע. אוקיי, אז חלק מהחובות או הזכויות המשפחתיות הם החגים
במסגרת הזמן המשותף והוויתור - צריך להגיע להסכם שיהיה מקובל על כל הצדדים, אך בראש וראשונה על שניכם. אם זה שנה-שנה, אולי חג-חג, אולי שנתיים-שנה-חודש-וחצי. לא יודע. משהו
זהו, נגמרה לי המגילה ותם הנאום להפעם. זה דבר הגבר...
ארנון

פעמיים בשנה, אותו סיפור....

האמת אין לי כח לזה, תמיד יוצא שאני דואגת לכל העולם. נראה מה יהיה השנה....

תוכי

New member
גם לי עדיין אין מושג מה

עושים - אוף החגים ישגעו אותי.............

danaziv

New member
בדר"כ

ראש השנה אצל ההורים שלו ופסח אצל ההורים שלי ועד היום לא היו בעיות.

shelycat

New member
אצלנו......

אצלנו אין עיניני החגים שום חוקיות, אנחנו בשיטה של מי שרוצה אותנו יזמין אותנו לפעמים כל הקודם זוכה ולפעמים ההצעה הטוב ה ביותר מנצחת ולפעמים אפילו קורה שאנחנו מבריזים ככה כי לחג הספציפי/ארוחה אין ממש חשיבות בעינינו. מה גם שאצלנו העיניין מורכב כיוון ש... א.הוריו של עמית גרושים כך שאין ממש חלוקת זמן שווה בין הצד שלי לשלו כיוון שגם הצד שלו חצוי לשניים. ב. אנחנו באופן עקרוני לא מגיעים לארוחת חג(או כל ארוחה לצורך זה) שאחותו נוכחת בה (בהתחלה כדי שכל הורה "יקבל" ילד לחג ואח"כ בגלל כסאח עם אחותו). כך שהרגלנו את המשפחה שמי שרוצה לראות אותנו בחג צריך להזמין אותנו ואין אצלנו חוקיות בעינינים הללו, כך שיצא שפסח עשינו כבר שנתיים רצופות אצל הורי ולפני כן עשינו אותו אצל דודה של עמית והצד של אבא שלו ושנה לפני כן התפצלנו. אנחנו בעיקרון לא מרגישים מחויבים לכאן או לכאן ומודיעים מראש שנשקול ונחליט, או כמו שעמית אמר פעם: אנחנו הולכים לאיפה שנעים לנו.

אביבית1

New member
ואוו כל כך מהר הגיעו החגים

אצלנו לפי תור, כלומר אם היינו בראש השנה אצל אמא שלו אז בפסח אנחנו אצל ההורים שלי, ואחרי שנה מתחלפים ראש השנה אצל ההורים שלי ופסח אצל אמא שלו. אבל חמותי כמעט תמיד "הורסת" לנו את הסידור הזה, כשהיא יוצאת לה לאיזה בית מלון בחג. לכן אני כבר לא זוכרת התור של מי עכשיו.

למעלה