האירו את עיני לעובדה ש.....

אופה3

New member
אצלי הסיוט כבר התחיל, אני מארחת 30

אנשים לארוחת ראש השנה, אבל למזלי הגדול אני לא עובדתתתתתתתתת, איזה כייף אז יש לי את כל הזמן להתארגן, אבל הבאסה, שיומיים לפני זה צריך להתחיל להכין, ויומיים אחרי זה , צריך לנקות, וזה מעייף. אבל מה לעשות, שכולם אוהבים את האוכל שלייייייי, ואת האירוח, עם הסלטים וכל הקישוטים, לפעמים אני מצטערת שהתחלתי עם זה בכלל. לא חשוב, שיהיה רק בשמחות האופה

דפי26

New member
הבעיה למצוא את הפשרה...

כל אחד מאיתנו בטוח שאצלו בבית זה סופר כיף ואצל השני מבאס. כנראה שנצטרך למצוא פשרה ראויה..... מה שמעצבן זה אמא שלו!!!!!!!!!!!!!!!!! משחקת אותה תמיד קדוש מעונה!!!!!!!!!!!!! כולם דיברו השבוע על חמות למנהן שגרמו לפיצוצים מריבות וכו אבל חמותי מעצבנת בשקט בשקט והבן המתוק שלה (שכבר חודשיים בעלי)תמיד מרחם עליה כמה היא מסכנה וכו מרגיז אגב מה נהוג אצלכם עם מתנות לחגים?

אתי@

New member
נהוג לקנות... ../images/Emo8.gif

באמת צריך להתחיל לחשוב מה לקנות. זה תמיד כל כך מסובך...

מאי26

New member
האמת, אנחנו לא מעסיקים בזה את

מוחנו הקט. בספטמבר שעבר טסנו לארה"ב וזנחנו את כל ההורים לאנחות בחגים (אמנם עוד לא היינו נשואים, אבל זה היה מקובל אצלנו די מהתחלת החברות שתמיד נשארים ביחד בחגים). השנה בטח נתחלק בין ההורים. לא צריך לקחת את זה כל כך קשה - העיקר שכבר יש קצת חופש!!! (למרות שהשנה זה באמת קצת, הכל כמעט יוצא בשישי - שבת).

אביבית1

New member
מתנות ../images/Emo77.gif

בצד שלי נהוג לקנות מתנות לכולם (כולל אחיינים), אצל אביחי אנחנו נותנים רק לאמא שלו. פעם אחת (יותר מידי) קנינו גם לאחים שלו ולאחיינים שלו, ואפילו תודה לא אמרו לנו. מה דעתכן על זה?

shelycat

New member
אחרי איזה תקופה שבה כן היינו מביאים

מתנות לחג (וגם די מושקעות ויקרות), הבנו שאין מה להתאמץ יתר על המידה והן לא מוערכות, כך שעכשיו אנחנו פשוט מגיעים עם פרחים או צנצנת זיתים ו/או בקבוק שמן זית איכותי ממסיק הזיתים האחרון במטעים שלנו. גיליתי כי השמן והזיתים שלנו מוערכים הרבה יותר ממתנות קנויות למינהן והם גם שימושיים הרבה יותר. בכל אופן בלי קשר לפעמים אני נתפסת פרק יצירתיות ומכינה משהו קצת יותר אקזוטי שמחולק בין חברים ובני משפחה כמו ליקר לימונים שהכנתי או ריבת תפוזים, לחם טרי ומיוחד מהאופה לחם, הדבר הבא יהיה בטח משהו מתחום האפייה כי אני רוצה להתחיל ללמוד להכין מאפינס עוגות ועוגיות.

אתי@

New member
שלי, זה רעיון נהדר וממש עשית לי חשק

להביא הפעם משהו מעשה ידי
גם אנחנו בכל שנה קונים מתנה יפה. העניין הוא שקשה לקלוע לטעם של ההורים (בעיקר לטעם של ההורים של רונן), וגם להורים של שנינו יש ממש הכל ומה כבר אפשר לחדש אצלהם
משהו מהסוג הזה יכול להיות מאוד נחמד. אני חושבת שאני אכין מס´ דברים ואארוז אותם בצורה יפה
השאלה מה להכין
בנתיים חשבתי על לימונצ´לו, אבל מה עוד
ניסית פעם להכין עגבניות מיובשות
או מעדן אחר בסגנון
בכל אופן צריך להתחיל ממש עכשיו, כי דברים שההכנה שלהם לוקחת זמן...

shelycat

New member
יש ספר קטן וחמוד של איילת לטוביץ

שנקרא "מתנות טעימות" שיש לי, יש שם כל מיני מתכונים לעוגיות יבשות, גריסיני, רטבים,גבינות מטובלות, ממרחים ורטבים שונים(כמה סוגי פסטו למשל) ועוד כל מיני. הספר עלה לי 14-15 שקל ואני מתכננת לנסות ממנו את אחד מסוגי העוגיות(אולי עוגיות חמאה). בכל מקרה אני עוד לא ניסיתי להכין עגבניות מיובשות אבל הבנתי שאם מכינים אז להכין מזן העגבניות תמר (מוארכות כאלה).

אתי@

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif אני אחפש את הספר

ורעיונות שקיבלתי מפורום ממתכונים (התלהבתי מהרעיון שלך
): מרציפן אייריש קרים קוביות גבינה בשמן זית

Ronnie*

New member
איזה רעיון מקסים...

אמנם אני לא כל כך מוכשרת, אבל אולי אני אנסה לאמץ אותו... גם לי אף פעם אין מה להביא כמתנה להורים של אורי (להם באמת יש הכל, בניגוד להורים שלי המפוזרים...).

dorlim

New member
גם בעיניי זה רעיון מדליק

אם למישהי יהיו המתכונים (או שתמצא איפה קונים את הספר) נשמח אם תשתפו אותנו. אגב, נראה לי שלהורים של דורון זה כבר יהיה משולב עם האלבום חתונה שאני מכינה להם (ההורים שלי יקבלו אותו ביום שישי הקרוב
)

קרן ש

New member
dorlim רעיון מדליק השילוב של אלבום

החתונה
גם אנחנו מתכוונים לשלב את המתנה לראש השנה יחד עם תמונה של החתונה ממוסגרת (ההגדלה).

הילית*

New member
באמת רעיון מקסים אבל...

קוביות גבינה - לא מתאים לערב חג (אוכלים בשר- אלא אם לא מקפידים) עגבניות מיובשות- אני קניתי את היבשות וניסיתי להכין אותם (ע"י הוספת שמן זית, רוזמרין, בזיליקום) ויצא לי מזה מגעיל...בעתיד אני אקנה אותם רק מוכנות (מצד שני יכול להיות שלא השרתי אותם מספיק זמן... בכל מקרה אני לא חוזרת על הכשלון הזה)

אתי@

New member
עוד לא החלטתי אם המאכלים החלביים

יכנסו למתנה, אבל בכל מקרה אלו לא דברים שיאכלו בערב החג. אולי רק הלימונצ´לו ועוגיות לקינוח

יעלי2

New member
יש לי כמה הצעות ../images/Emo176.gif../images/Emo176.gif|אבטי

טוב, אז מה דעתכן/ם שכמו שעושים בזאר של בגדים ושל ספרים, כל אחד מביא משהו ומחליפים (כמו שהיה נהוג לפני שהיה כסף): תנסו להיזכר מה הבאתן בשנה שעברה וככה יהיה מבחר הצעות בלי לשבור את הראש: אנחנו הבאנו לשני זוגות ההורים את הספר "בישול בדבש" (בגירסת כריכה רכה כ 20 ש"ח + צינצנת דבש יפה עם מכסה שעם וניכנס בה כ 3/4 ליטר דבש. הכל היה עטוף יפה עם רפייה. היה מאוד מוצלח, נאה ושימושי. נ.ב. אני צריכה לזכור לבקש את הספר של לטוביץ ליומולדת הבא!

אתי@

New member
רעיון יפה ../images/Emo45.gif קניתי את הרעיון

ואולי אני אעזר בו
ולגבי הסיפרון - מדובר בעלות של 15 ש"ח בערך. לא הייתי מחכה עד היום הולדת בשבילו

יעלי2

New member
שאלה יפה

את הצנצנות קניתי בחנות הפינתית ליד חנות הטבע בשנקר פינת סוקולוב (בחולון). היא נמצאת ליד הפינה שבה חנות לבני הנשים. אם לא תמצאי שם, כמעט בטוח שיש ב"חצי חינם". בכל מקרה ה מסוג הצינצנות שאפשר היום למצוא יחסית בקלות, אז אם את עוברת ליד סופר ובו מחלקת כלי בית תבררי מחירים. אם אני זוכרת נכון הצנצנות עלו כ 20 ש"ח אחת + הדבש שהיה הכי יקר בכל הסיפור
בכל מקרה אם את הולכת על זה, אל תחכי לרגע האחרון (מסתבר שאני לא היחידה שחשבתי על זה ולצינצנות יש ביקוש קל) ובאמת כיף למצוא מראש וככה אין לחץ ערב החג.

למעלה