האישה העובדת

האישה העובדת

אני לא יודעת מי מכן בנות עובדת ביום יום עם לקוחות, אבל אני רוצה להציג בפניכם איך נראת האישה העובדת בשנת 2001. אז כמו שהצגתי כבר את עצמי אני מנהלת חנות מחשבים יחד עם 2 אחים שלי, ומה לעשות אני גם נראת יחסית קטנה לגילי. ( נותנים לי גג 18) . ב- 90% מהמקרים בהם נכנס גבר לחנות, ורואה אותי הוא שואל אם יש מישהו שאפשר לדבר איתו, אני אומרת לו שאני פה, ושיתחיל לדבר, אז הוא מחחיך חיוך אינפטילי ואומר: איתך אני יכול לדבר על מחשבים?? , את יודעת מחירים??, טאני אומרת כן , וזה נראה להם כ"כ מוזר שזה פשוט משגע אותי, ובמיוחד אם הוא מביא את המחשב לתיקון , ואני מחברת אותו , נראה לו כאילו אני הולכת לשבור לו את המחשב.
ועוד משהו, כשאני יושבת עם מישהו על הצעת מחיר למחשב, אז בסוף שמגיעים למחיר, הוא אומר לי תקראי לבעל הבית שאני אסגור איתו מחיר, ואז אני מייבשת אותו ואומרת לו שהוא כרגע יושב איתו....
מישהי מבינה על מה אני מדברת פה?? מה שבטוח אם הייתי מוכרת בגדים ולא מחשבים אז הכל היה נראה פתאום טוב יותר בעינהם...

שמופית

New member
זו בעיה...

בעיקר בארץ אבל לא רק. פשוט רוב האנשים הם שוביניסטים. אפילו אלו הטוענים להתקדמות ונאורות. מעטים האנשים שמסתדר להם במוח שאפשר לדבר תכל´ס עסקים ולעניין עם אישה, ולא משנה מה גילה. כמובן שככל שהגיל צעיר יותר, כך אמינותה של האישה נפגמת, במיוחד בעסקים "גבריים" לכאורה כמו מחשבים. זוכרת איך קיבלו בהתחלה את פרשניות הספורט החדשות של ערוץ 2 ? אין מה לעשות. פשוט להיות סופר מקצועית ולהוכיח להם שאפשר לדבר עם ה"אישה" והיא מבינה עניין. בהצלחה

הילית*

New member
אני לא ממש מרגישה את הבעיה הזאת

אני חושבת שאצלך זה נובע ממראה צעיר יחסית (את באמצת נראית כמו בת 16 ומחלת לך שתמיד תראי צעירה מגילך...)
כמו כן, את עוסקת במקצוע שנתפס ע"י חלק מהגברים כגברי ושבטח נשים לא מבינות בו...
אני חושבת שסיפרתי כאן פעם שיום אחד הסתובבתי בחנות לתוכנות מחשב עם ישראל ופנה אליי המוכר וממש פתח במסע שכנועים שאני חייבת לקנות תוכנה לאיפור. אמרתי לו שאני לא צריכה ולא מעוניינת והוא בשלו. אח"כ אמרתי לישראל שזה ממש עלבון לאינטילגנציה שלי אם הוא חושב שרק בגלל שאני אשה זה הדבר היחיד שמעניין אותי...
במקצוע שלי יש נשים וגברים כמעט באותה מידה. אני נמצאת בתפקיד שהוא ניהולי ומעולם לא הרגשתי שמתייחסים אלי שונה בשל היותי אישה. כמו כן, מבין לקוחות החברה שלנו נמנות מנהלות שהן נשים אז אני די מאמינה שזה קשור למקובל באותו ענף ודברים עוד עשויים להשתנות !!!

תודה הילית ושמופית על תגובתכן

הילית - אני באמת נראת יחסית צעירה לגילי, וכרגע האמת זה יותר חסרון מיתרון, אני באמת מקוה שעם השנים זה ישאר כך , ואז אני כמובן אשמח יותר

ashlaya

New member
להיראות צעירה...

אני דווקא כל כך מזדהה כולם מסביב אומרים שזאת ברכה להיראות צעירה .... אבל אחרי לפחות שבשלושה מקומות עבודה לא קיבלתי קידום בטענה שאיך אתמודד מול מנהלים גדולים (תרתי משמע) ושלא יקחו אותי ברצינות כי תמיד אראה להם ילדה וכן...גם אני מתחום המחשבים.................. אז האמת שפעם אחת אכן קיבלתי צאנס וגם אצלי תמיד שאלו איפה זה שקובע ולא ילדה שמבינה....... אבל מה אגיד לך....ככה זה בחיים והכל תלוי בנו אם נרים ידיים או נעמוד על שלנו.... אומנם אני לא בעלת חברה - אבל לא מתכוונת לוותר למרות הכל

לא , מה פתאום להרים ידיים ../images/Emo70.gif ../images/Emo46.gif

אני תמיד מראה להם מי אני , רק שזה פשוט קצת מרגיז

dorlim

New member
אישה בתפקידי ניהול

אני עובדת כעוזרת מנכ"ל בחברת מחשבים ולעיתים קרובות נתקלת ביחס של אם את פה, את בטח המזכירה (יש לציין שזה מגיע משני המינים
). מעבר לעובדה שאני תמיד מעמידה אנשים על טעותם (כן, גם ביחס לשאלה של נו, אז אם את עוזרת שלו, את לא מטפלת ב... - לא אני לא!!! אני מטפלת בפרוייקטים שהוא לא!) לדתעי, הבעיה מחריפה כשמדובר בתפקידים "גבריים", או בתפקידים שהכותרת שלהם לא מוגדרת דיה. לגבי קבלת מרות של אישה, גם כאן נתקלתי בלא מעט התנגדויות. אני גם בחורה וגם צעירה מאלה שצריכים לקבל את מרותי בלפחות עשור... אבל, אם את מפגינה (ורצוי מייד על ההתחלה!) סמכותיות, מקצועיות וכו´ - בסופו של דבר הם מתרצים. ואני חייבת לציין שמנהלי הפרויקטים אצלנו הם ברובם גם אנשים חובשי כיפה, מה שהקשה עוד יותר על התהליך

ניצניצ

New member
כל כך מסכימה ומזדהה

יוצא לי לעתים קרובות לשבת בישיבות מנהלים של חברות ציבוריות, שם הבכירים הם כמעט תמיד גברים וכמעט תמיד מבוגרים ממני ב-15-25 שנה. כשאני נכנסת (בתור יועצת חיצונית) עם אחד המנהלים מהחברה שלי אז ברור לכולם שאני המזכירה שלו או שמינימום אני הכתבנית שלו. ולכן... אני בהזדמנות הראשונה מציגה את עצמי ונותנת כרטיס ביקור, שמעיד על התפקיד, התואר וכו´. אני יודעת שלא תמיד מתאים לתת כרטיס ביקור, אפשר גם ללכת עם תג (במקרה של חנות) או פשוט כפי שכתוב קודם- להציג אסרטיביות ומקצוענות

*שיר

New member
גם אני מזדהה

במשך שנים סבלתי מכך שנראיתי כמו ילדה והיו מתייחסים אלי כאל ילדונת שלא מבינה מהחיים שלה. בהתחלה הייתי מתבאסת מזה, אבל אח"כ החלטתי לנצל את זה! If you can´t win them - Join them אז היום, כשיש לי בעייה ואני רוצה להשיג משהו במהירות מאיזה גבר שוביניסטי, אז אני לא מתביישת, וקצת מעפעפת
ונותנת להם (להם=גברים שוביניסטיים) תחושה טובה שהם עוזרים לבחורה במצוקה.
וכשמישהו מתקשר למשרד ואני עונה, הוא בדרך כלל חושב שמדובר במזכירה של הבוס. אני נהנית להתעלל בהם ולהעמיד אותם על טעותם בדרך שלא ישכחו ויתנהגו אחרת בפעם הבאה שעונה להם בחורה....

מולדת.

New member
דוקא זה נחמד....

בס"ד לאבא שלי יש רשת של change ואני ניהלתי לו אחת. וזה היה ממש מצחיק בכל הפגישות עם הבנקים(אני הייתי באמת קטנה) אף אחד לא הבין מה אני עושה שם הם כל הזמן אמרו "אבל הפגישה צריכה להיות עם המנהל עסקים" וכל פעם מחדש הסברתי להם שזה מנהלת וכן אני קטנה, לקח להם זמן אבל הם התרגלו. עבדה איתי מישהי בת 24 שנראת אולי בת 16 אז בכלל הייתי לנו חגיגה.. וזה היה נחמד ההלם של האנשים כל פעם יום טוב מולדת

את צודקת לחלוטין. לפני כמה זמן

עשו סקר בטלויזיה, על איזה יחס מקבלים נשים וגברים במקומות שמוכרים דברים שונים. כלומר, אם אישה תכנס ןתחפש מתנה, יציעו לה סירים, מיקרוגל, סיפרי בישול וכו´. אם גבר יחפש מתנה, יציעו לו מחשבים, פאלם פיילוט, די וי די וכו´. גם המוכרות עצמן, יעשו את אותו הדבר, כמו המוכרים. פשוט עצוב.

הילית*

New member
אז אני לא קונה במקומות כאלו

פשוט יוצאת אחרי ששואלים אותי ומציעים לי דברים שמעליבים את האינטילגנציה שלי...

למעלה