MetaalSryus
New member
האיש במסכת הברזל../images/Emo141.gif
בגלל שאני כבר במילא מדברים על דיומא, ובגלל שבדיוק עכשיו סימתי לקרא אותו, רציתי לעלות כמה נקודות למי שקרה את הספר
מכיל ספויילרים
קודם כל-ארמיס. אם הבנתי נכון את הספר אז לואי הארבע עשרה ופיליפ הם תאומים, כשלואי גדול יותר בשעתיים ולכן זכותו לשבת על כסא המלכות. מה נראה לארמיס שהוא החליט שזה השני שראוי למלוך? בסדר, נכון שזה ל כל כך פייר שפיליפ צריך לשבת בכלא לכל חייו, אבל מה שארמיס עשה זו בגידה מפורשת במלך, למה הוא מתפלא אח"כ שמאשימים אותו בפשע? ואיזה מן נוצרי הוא אם אין לו בעיה להכניס עוד חף מפשע לכלא? לדעתי המלך צדק לחלוטין שרצה להרוג אותו. אני לא הייתי סולחת. וזה היה מגעיל מצידו אחרי שהוא הוציא את פיליפ מהכלא לברוח ולנטוש אותו לגורל מזעזע, אחרי כל ההבטחות שלו ששום דבר לא יכשל והוא יהיה המלך- בסופו של דבר ארמיס חזר למעמדו וכבודו והוא נשאר אסיר מכוסה פנים לכל חייו. מגעיל. ד'ארטנייאן- גם אצלו לא הבנתי מה לא מובן. כן בסדר, ארמיס ופורתוס חברים שלו אבל הוא נאמן למלך, והחברים שלו בוגדים. אם הוא לא יודע לסדר את העדיפיות שלו אז למלך יש רשות לשים עליו משמר וגם לפטר אותו. לואי ה14- בעיני הוא מלך מדהים. נכון שזה היה פשע מצידו לכלוא את אחיו, אבל ליתר דיוק אלו אביו ואימו שעשו זאת. ובסופו של דבר אם אחיו היה מסתובב חופשי עוד כמה היו עולים על הרעיון של ארמיס ובוגדים במלך. אבל הוא ריחם על ד'ארטנייאן למרות זכותו המלאה להשליך אותו לכלא. הוא ריחם בשבילו גם על ארמיס וחס על משפחתו של פוקה. הוא לימד את ד'ארטנייאן מה זה להיות מלך ומה משמעות נאמנות, והראה שלמרות גילו הצעיר הוא חזק ויודע את רצונו. אני הערצתי אותו. ואתוס המדהים והעצוב- וואי זה היה כאלה פרקים יפים לקרא עלוי ועל ראול. וזה כזה עצוב שכולם מתו. הספר הזה היה מהמם, וכמו שאתם רואים מהביקורת שלי לדמויות- בהחלט הכניס אותי לאווירה של צרפת. ארבעת המוסקיטרים הם חמודים וכאלה אוהבים אחד את השני שזה יפה. הסוף עצוב מאוד אבל אני חושבת שזה מקסים שדארטנייאן מת כששרביט המרשל שכה חיכה לו בידיו. הספר מומלץ בחום כמו שאר הספרים של דיומא, ולמרות השפה הגבוהה מעט והתיאורים המיושנים- אתם תסחפו לסיפור.
בגלל שאני כבר במילא מדברים על דיומא, ובגלל שבדיוק עכשיו סימתי לקרא אותו, רציתי לעלות כמה נקודות למי שקרה את הספר