אין מצב שאני הייתי מכינה משהו מדובדבנים. אני כ"כ אוהבת דובדבנים, שהייתי אוכלת אותם רק טריים.
 
יש לאורך בקר עוגת שוקולד מענגת ברמות על (פרווה) עם רוטב דובדבנים. אם מעניין אותך אחפש אותה. היא מתאימה לאירוח/שבת.
בטעות זכרתי שהיא של אורן בקר. כנראה בגלל שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלו
 
עוגה מעולה, לא לוותר על רוטב הדובדבנים - הוא ממש מוסיף לעוגה.
  http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4056228,00.html
 
במקור הכנתי אותה כקינוח לפסח - את החמאה המרתי במחמאה. כמובן שאת עוגיות היין אין בעיה להחליף בביסקויטים.
 
הרוטב במקור עם דובדבנים קפואים, שהם הרבה יות חמוצים מהטבעיים- כדאי לקחת בחשבון לגבי כמויות הסוכר (אני הכנתי עם הקפואים והוספתי יותר סוכר מהרשום במתכון... כבר לא זוכרת כמה, אבל אמרו לי שזה יצא מתוק מדי).