האיש טרח קנה גילען דובדבנים

shira1960

Active member
הכנתי פעם אחת לפי מתכון של אהרוני

ואיך נאמר - התלהבות לא נרשמה, בכלל. הרבה עבודה, חומרים יקרים, נראה יפהפה אבל בעיניי פשוט לא היה טעים. אולי המתכון לא היה טוב, לא יודעת.

חנהפ

Active member
האיש טרח קנה גילען דובדבנים

שמחכים לי במקרר, יש רעיונות??

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רק עוגות בראש שלי-המהממת של יעלה,

עם הפירורים, עם פיסטוק אם יש לך; דובדבנים הפוכה (שי לי/רקפת..); גבינה משוישת דובדבנים.

רגע, יש למרילין כדורי בשר עם דובדבנים, לא?

חנהפ

Active member
יש גם לי...אבל הפעם מכוונת על עוגות

אז כן יש לי מחית פיסטוק ומחצית מהכמות תלך לעוגה ההיא, חושבת לנסות לשלב בעוגת שוקולד..

tzivi1

New member
וידוי...

אין מצב שאני הייתי מכינה משהו מדובדבנים. אני כ"כ אוהבת דובדבנים, שהייתי אוכלת אותם רק טריים.
&nbsp
יש לאורך בקר עוגת שוקולד מענגת ברמות על (פרווה) עם רוטב דובדבנים. אם מעניין אותך אחפש אותה. היא מתאימה לאירוח/שבת.

tzivi1

New member
עוגת פאדג' שוקולד ודובדבנים - אלומה בליליוס

בטעות זכרתי שהיא של אורן בקר. כנראה בגלל שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלו
&nbsp
עוגה מעולה, לא לוותר על רוטב הדובדבנים - הוא ממש מוסיף לעוגה.
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4056228,00.html
&nbsp
במקור הכנתי אותה כקינוח לפסח - את החמאה המרתי במחמאה. כמובן שאת עוגיות היין אין בעיה להחליף בביסקויטים.
&nbsp
הרוטב במקור עם דובדבנים קפואים, שהם הרבה יות חמוצים מהטבעיים- כדאי לקחת בחשבון לגבי כמויות הסוכר (אני הכנתי עם הקפואים והוספתי יותר סוכר מהרשום במתכון... כבר לא זוכרת כמה, אבל אמרו לי שזה יצא מתוק מדי).
&nbsp
&nbsp

michalgad1

New member
תודה!!! רוצה לשמוע קטע ? יש לי

מלא עוגיות יין במזווה שמחכות לגאולה. האם אמורים לפורר אותן לאבקה או להשאיר לחתיכות ? מתכננת כבר לשבת הבאה .

tzivi1

New member
באמת קטע! מי היה מאמין

אני פוררתי לאבקה לגמרי כי חששתי שירגישו את הטעם של העוגיות יין. באבקה באמת לא הרגישו, ואם נשארו כמה חתיכות מעט יותר גדולות זה לא היה מורגש.

חנהפ

Active member
אז בינתיים הכנתי

את העוגה עם ממרח הפיסטוקים
עוגת פאדג' שוקולד עם דובדבנים
ונותרו לא מעט...

למעלה