האיש מסוסיתא

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
האיש מסוסיתא

סוסיתא נוסדה במאה השנייה לפני הספירה על ידי הסלובקים (התקופה ההלניסטית של אלכסנדר הגדול) באיזור שנמצא מזרחית לכנרת והמשיכה להתקיים בתקופות הרומית, הביזנטית והאומיית (האימפריה המוסלמית) עד שנהרסה ברעידת אדמה בשנת 749 לספירה.
חפירות של אוניברסיטת חיפה גילו את מיתאר העיר, בין השאר בריכת שחיה רומאית, מזבלה עירונית ולאחרונה התגלה דיוקן של תושב סוסיתא על פני מצבת אבן אשר מתאימה לסוף התקופה הרומית, בערך במאה השלישית לספירה.
מבצע החפירות מערב חוקרים ממדינות רבות בעולם בין שאר הממצאים, התברר שהעיר ננטשה לפני רעידת האדמה מסיבה שאיננה ידועה עדיין.

קישור לידיעה- nrg

שושלת בית סלאוקוס

deathcaster

New member
תגובה

הקשת בגוגל "סלאוקים" כדי לנסות לתקן אותי שוב, בבילון מוצא את המילה הקרובה ביותר ולכן הוא נתן לך את הערך "בית סלאוקוס".

אבל אם את מקישה "סלווקים" - בבילון נותן לך את הערך "סלווקים".

ויקיפדיה- אני ואת יכולים לערוך את הערך הזה ולהחליף את המילים "סלאוקים" או "סלווקים" במילה "מלפפונים".

לכן, לא.. אי אפשר ב-2 הצורות, אני צדקתי, את טעית... לא קרה כלום

(אלא אם כן תמצאי מקור מידע מהימן שיוכיח אחרת ואני אשמח להודות שגם את צדקת כשניסית לתקן אותי)

לילה טוב

פולספגן

New member
נסיון יפה -

1) נסה להקיש בבילון "סלעוקים" ותיווכח שהוא לא "מוצא את המילה הקרובה ביותר"

2) ויקי זה מקור מספיק מהיימן בשביל איות מההיסטוריה וזה לא המקום היחידי שהוא כותב בצורה הזאת.
הנה לדוגמא ב-6 מקומות שונים -
http://www.google.co.il/search?hl=i...0.123.1297.0j11.11.0...0.0...1c.1.TP1kmuoUQVM

3) מאת פרופ' דורון מנדלס, האוניברסיטה העברית:- "אנטיוכוס שבילה את ימיו כבן ערובה ברומא כדי להבטיח את קיום הסכם אפמאה על ידי הסלאוקים, הוחלף בשנת 178 לפנה"ס בבנו וביורשו החוקי של סלאוקוס הרביעי, דמטריוס הראשון"
http://www.radio-yasoo.com/wscraft/page.php?id=4&dgclay_showtopic=5589

4) ברוח דברים של פרופ' דורון מנדלס מתוך זמנים רבעון להיסטוריה של האוניברסיטה הפתוחה, אונ' ת"א ומרכז זלמן שזר.
" בפרק הבא בודק מנדלס את עיצובו של זיכרון בחברה היהודית ושימורו. ספר מקבים א, שנכתב על-ידי יהודי שחי בארץ ישראל, מנציח את הזיכרון של עלייתם ושלטונם של החשמונאים. זהו זיכרון קיבוצי, מקוטע ו"מוכתם", המעוות את המציאות. מנדלס מונה את נקודות התורפה של החיבור: שישה-עשר ספרים בלבד, המקיפים תקופה ארוכה בת ארבעים שנה; חסרים בו פרטים, ובייחוד מספרים. בתיאורי הקרבות נוטה המחבר לציין מספרים עגולים, כדי להדגיש שיהודים מעטים גברו על סלאוקים רבים" ומופיע בעוד הרבה פעמים שם (עשה חיפוש על הקטע ותראה)
http://www.openu.ac.il/zmanim/zmanim93/93-review5.html

בשוה תחתונה, חבל שאתה חופר במקום שאתה טועה ולא מזיק ללמוד דברים חדשים ...

deathcaster

New member
תגובה

בשורה התחתונה (ולא בשוה) חבל שאת לא מיישמת את השורה התחתונה שכתבת על עצמך

1. הרשי לי לגחך

2. אז כשזה נוח לך ויקי מהימן וכשלא... אז לא.

3. + 4. נו אז דורון מנדלס כותב "סלאוקים", נו... גם את... זה אמור להרשים אותי? (רדיו יאסו? את רצינית?
את נאחזת בקרנות המזבח, ובאתר של או"פ הוא לא מצוטט בכלל כך שזה לא רלוונטי לטענתך... אז מי חופר עכשיו?)

deathcaster

New member
תגובה

תערכי משאל רחוב או אף משאל פורום:

מי יותר אמין?

א. רדיו יאסו

ב. האנציקלופדיה של YNET.

מה דעתך תהיינה תוצאות המשאל?

פולספגן

New member
ממש לא, כי הוא יותר מהיימן מ-Ynet

חוץ מזה, גם התעלמת מהאתר של רבעון להיסטוריה של האוניברסיטה הפתוחה, אונ' ת"א ומרכז זלמן שזר, שזה מקור יותר מהיימן מכל היתר.

deathcaster

New member
אני גם מתכוון להתעלם ממך...

את מוזמנת להגיב את המילה האחרונה כי אני יודע שאת לא תוכלי להימנע מכך.

פולספגן

New member
לא ציפיתי ליותר ממי שלא יודע להודות בטעות

כפי שכבר כתבתי בעבר, עשה בדק בית בכדי לבדוק למה ...

למעלה