האיש מתגעגע לאורז האדום של סבתו העירקית

האיש מתגעגע לאורז האדום של סבתו העירקית

כל נסיונותי לא הצליחו לשחזר. האם מישהו יכול לשחזר לאיש את הטעמים של הילדות?
 

pirge

New member
אורז אדום בחומוסים

אורז אדום בחומוסים מקור:עצמי 2 בצלים חצויים ופרוסים 2\1 כוס עלי כוסברה\פטרוזיליה קצוצים קופסה רסק עגבניות קטנה 2 כוסות חומוס מ ב ו ש ל 2כוסות אורז ריזוטו עגול כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר לשלב חריפה) מלח ופלפל שחור לטעם להרתיח בקומקום 4 כוסות מים. בינתיים-----....... לטגן ולהזהיב את הבצלים. להוסיף קופסה רסק עגבניות קטנה. והירק שבחרתם. להוסיף חומוס ואורז ולבחוש כ-2 דקות. להוסיף מיד 4 כוסות מים שרתחו . ל ע ר ב ב. מיד כשרותח,להנמיך ללהבה הכי קטנה. זה הזמן לטעום ולהוסיף תיבול. לבשל 20 דקות מכוסה. סוגרים אש. משאירים עוד 20 דקות לנוח--- ללא בישול - עדיין מכוסה. אפשר להשאיר מעט מהחומוס המטוגן בבצל לקישוט (ראו תמונה). אפשר להפוך מכלי נחמד לצלחת הגשה אפשר בלי החומוסים
 

pirge

New member
אפשר להכין גם עם צנובר,קשיו ,צימוקים וכו'....

ההכנה אותה הכנה . מטגנים את האורז עם התוספות שרוצים ומוסיפים את המים והתיבול כולל הרסק. הרסק בקופסאות הגדולות הרבה יותר חזק ומודגש. (אדום) כדאי לקנות ולהעביר לצנצנת סגורה, למלא בשמן רגיל ולשמור במקרר. הרסק זמין ומחזיק במקרר אפילו שבועיים ויותר. בבקשה.
 

eliya-l

New member
יהיה לך קצת לא כל כך קל לצערי ../images/Emo4.gif

הטעם של הילדות מורכב מזכרונות שלא תמיד תואמים וטועמים את התבשיל המקורי. בכל מקרה, הסירים של פעם לא היו הסירים של כעת. - אינני יודעת כמובן בן כמה הוא בן זוגך ולפני כמה שנים הוא אכל את אותו תבשיל. אבללללללללללללל הלכתי לבדוק בינתיים את הכרטיס שלך כך שאני יכולה לנחש פחות או יותר על איזו תקופה אנחנו מדברים. אם כך מעבר ליד המבשלת שיש לה הרבה מאוד מבחינת כמויות של תיבול - אנחנו מדברות על תקופה של ככה וככה - חחח אבל גם אני מבשלת בערך ככה וככה. הסירים היו סירים דקים - ניתן למצוא היום בשווקים עדיין סירים דקים של אלומניום כך שבכל מקרה עליך לבדוק איתו אם הוא זוכר איך נראה היה הסיר שבו בושל האורז. אם הזכרון שלו הולך מאוד רחוק יתכן גם שסבתו היתה מכינה את התבשיל על פתיליה - זו גם אפשרות. בכל מקרה המרכיב החשוב הוא הסיר - נסי לבדוק באיזה סיר האורז בושל.
 
תודה. זה גם מה שאני חושבת

שזו הסיבה שבגללה לא הוא ולא אני לא הצלחנו לשחזר את התבשיל. הקטע הוא שסבתו בכלל עדין בחיים, אבל לא מנדבת מתכונים. אני לא חושבת שהכי הכינה אותם על פתיליה, היא לא סבתא עירקית כזאת (והיא בכלל טוענת שהיא פולניה), והאיש שלי צעיר ממני בהרבה, כך שאנחנו מדברים על משהו כמו 20 שנה. תודה לכולם. אני אנסה ונראה מה יקרה. מקסימום, נתפוס את המטפלת של הסבתא ונראה אם אפשר להוציא ממנה משהו.
 

clcl

New member
תנסי אולי את זה....

אורז אדום- מתכון מאת הגולשת מזל מרכיבים: 2 כוסות אורז פרסי 3 כפות שמן 1/4 בצל פרוס לפרוסות 1 כף גדושה רסק עגבניות 1/2 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף שטוחה מלח 1/4 כף שטוחה פלפל שחור 3 כוסות מים הוראות הכנה: לשטוף את האורז עד שהמים נקיים ולהשרותו במים כ -15 דקות. לחמם שמן ולטגן בצל עד לשקיפות , להוריד מהאש ולהוסיף רסק, פפריקה ופלפל שחור. להמשיך לטגן עד שהשמן נפרד מהרסק . מוסיפים מים ומלח וממתינים שירתח. מסננים את האורז המושרה מהמים ומוסיפים לסיר. כשהנוזל מתחיל להצטמצם יש לערבב ולהנמיך את האש עד שהאורז בשל. להשאיר בסיר עוד כ 10 דקות, לערבב ולהגיש חם.
 

clcl

New member
אורז עיראקי אדום

אורז עיראקי אדום בעיקרון בתחילה מבשלים חלקי עוף (לאחר שמשחימים בצל) ומוסיפים פטרוזיליה רסק עגבניות מלח (אפשר מעט אבקת מרק) ופלפל שחור. מוסיפים מים עד שיווצר מרק (לא סמיך) . לאחר מכן מסננים את הכמות הרצויה. לצורך הכנת האורז- משחימים בצל מוסיפים את כמות המרק שהכנו ביחס של 1:1 מוסיפים מעט רסק, משפרים תיבול ולאחר רתיחה מוסיפים את האורז מכסים ומבשלים 15 עד 17 דקות. פותחים את מכסה הסיר ומערבבים עם מזלג בלבד. לאחר מכן ניתן להוסיף על האורז צימוקים ושקדים מטוגנים מעט. מקור: שלומית
 
למעלה