האיש עם הכובע השחור.

אוריא

New member
האיש עם הכובע השחור.

אתמול, לאחר כשבועיים, הייתי בים. הלכתי לראות מה שלום מרינה הרצליה. הים היה גבוה ואפילו חום. לא חושב שזה בגלל הביוב, אלא יותר בגלל הסערה המתמשכת. היו שם כמה דייגים שדגו לתוך המרינה, כאילו אין שמן, אין סולר, ואין ביוב. דגו. אולי לא אכלו את הדגים אבל דגו. בינהם היה איש אחד, עם כובע שחור. האיש הזה מוכר להרבה אנשים שדגים במרינה. שמתי לב לשיטות הדייג המאוד מיוחדות של האיש הזה עוד מזמן. הוא עושה כמה דברים מענינים שדורשים התיחסות. האיש משתמש בציוד גורמה. אפילו את המשקולות הוא מביא מחו"ל. הוא משתמש רק ברולרים קטנים במיוחד ובחוטים דקים מאוד. בדרך כלל האיש משתמש בחכת בולנז קרבון של 6 מטר. הנקודה היא שהוא לא דג איתה עם מצוף כמונו. הוא דג איתה כאילו היתה רולר. עם משקולת של 15-20 גרם. ובהטלה - אין לו אלוהים. הוא מטיל חזק בלי פחד. הוא טען אתמול ש"זה מחושב שלא ישבר". אתמול הוא דג עם ברולר. עם חכה אחרת, דיאווה לוטוס. הוא השתמש במשקולת ירוקה ושטוחה. הוא טען שהדגים לא רואים אותה. למשקולת הוא חיבר חוט של 1.5-2 מטר ורק אז את הקרסים עם גמברי. הנקודה כאן, היא שמשקולת לא היתה משקולת רצה כמו שאחנו מכירים אלא משקולת קבועה שהיתה מחוברת עם סביבל מהחנות. אשמח להתיחסות שלכם לשיטות הלא ממש קונבציונליות האלה. מישהו יודע למה משקולת קבועה משמשת?

S K I P E R 2

New member
התוצאה קובעת בסופו של דבר את השיטה

לא אמרת לנו אם האיש עם הכובע השחור תפס דגים ואם האחרים שעמדו לידו תפסו/או לא תפסו

אוריא

New member
ובכן..

אתמול הוא לא תפס כלום כשאני הייתי. אבל אמר שתפס והסיפורים הרגילים. היה מישהו עם בוס שראיתי שהוציא. בלי קשר האיש עם הכובע תופס דגים. זה אני יודע מפגישות אחרות איתו.

paluta

New member
האיש ללא הכובע

אז ככה , גם אני דג עם בולונז שבניתי מדאיווה קרבון ועם רולר קטנטן וחוט דקיק ואין לי פחד להטיל בכל הכח גם עם אני משתמש במצוף עם משקולת או ישירות עם משקולת גם משקולת של 30 גרם (ממש לא קורה כלום כי השפיץ מקוצץ) הכל תלוי במצב הים - חיבור משקולת קבוע ולאחר מטר וחצי פתיון נותן אפקט מצויין בים סוער שכן המשקולת תנחת בקרקעית ויתר החוט ינוע במים אנא ואנא כך שהדגים שמסתובבים יראו למעשה פתיון "מטייל", משקולת של כ 10 - 15 גרם בים גלי במיוחד תנוע גם היא. כשהים "יציב" מבחינת גלים וזרמים שימוש במצוף נח יותר , - צריך לזכור שמצב הים הוא גורם מכריע בקביעת סוג המשקולת , אורך התלאי וכיו"ב לגבי משקולת שטוחה בצבע ירוק - שיבושם לו , באיזור הצפון איפה שיש המון סלעים אני לא הייתי מנסה להשתמש במשקולת שכזו מהסיבה שהיא תסתבך מהר יותר בסלעים ובנוגע לצבע - במעמקים הצבע הירוק נבלע אבל בעומקים שהוא דג בם אני מניח שלצבע אין משמעות כל כך קריטית

seafox

New member
בקשר לצבע...

זה נכון.אבל אם כבר דגים בעומק עשרים מטר עדיף עם משקולת בצבע אדום חזק. כי האדום נעלם ראשון.ואז זה הופך לסגול.ואפשר לטעות בזה לאלמוג או משהו. למרות שעד עכשיו,לא היו שום בעיות עם משקולת שדגים ראו אותה.אז למה המאמץ?

אוריא

New member
המשך הניתוח...

כמובן יש המשך. קודם כל הוא דג לתוך המרינה במקום שהמים פשוט עומדים לכן זה מבטל את היתרונות של משקולת קבועה. בלי קשר אני לא מבין למה לא משקולת רצה. זה שהמשקולת רצה לא מונע מהתלאי לנוע והדייג ירגיש את האכילות בצורה יותר טובה. משקולת שטוחה לים סוער זה הגיוני. כך המשקולת לא תנוע. אבל מה הקשר לאורך התלאי?

סרגוס

New member
ובכן...

גם אני הייתי אתמול במרינה בין השעות: 12:00-14:00, והים היה גבוה אבל יחסית לשבוע שעבר הוא היה נמוך כי הפעם לפחות טיילו אנשים על השובר אבל היו איזה 3 מטר. מה שהפתיע אותי לטובה זה שלא היה ריח של ביוב כמו בשבוע השעבר. אז במרינה יש קטע כזה איפה שיש כביש מול השובר של המרינה וישר בסוף הכביש יש כיכר קטנה שעליה יש בית שימוש
אז יש שם ליד הכיכר תמונה ענקית של המרינה ואיפה שהתמונה יש שביל עפר ודגו שם שני אנשים בעומק רב על קרס גדולה עם בצק עם בוס קצר כ4 מטר והם הוציאו בלי רחמים סרגוסים והם דגו ממש ליד הקיר... אז בכל מקום יש דגים... ולא משנה באיזה שיטה אתה דג, אז עם יש דגים רעבים בסביבה אז כל שיטה תלך בהצלחה! שבוע טוב!

למעלה