האי HOY, סקוטלנד

האי HOY, סקוטלנד

מצרפת כמה תמונות נוף מאי קרוב אלינו, שנמצא בקבוצת האיים Orkney שם אני חיה. החלק הזה של האי הוא בעצם שמורת טבע, ואם נבנים בתים חדשים, הם נבנים על יסודות של בתים ישנים. המועצה מנסה לשמור על האזור הזה כפי שהיה לפני שנים

צילום נופים זה לא האהבה שלי, אבל אי אפשר בלי. אשמח ללמוד מכם ולשמוע כל הערה בונה

steiff

New member
12 שעות (בערך)

זה מה שמפריד בין הזריחה לשקיעה, ובין תמונה בעייתית (סלעים כהים וים ״שרוף״, ארטיפקט) לבין תמונה שיכולה היתה להיות מוצלחת יותר אם היית מצלמת אותה כשהשמש בגבך.
צילום כנגד השמש, בפרט כאשר האויר רווי אדי מים שהשמש משתקפת ונשברת בהם, הוא אתגר קשה למצלמה הרבה יותר מאשר לעין האנושית.

steiff

New member
המוצלחת מבין תמונות הצוק

א. משום שהמים פחות בוהקים.
ב. משום שהערפיליות באויר תורמת לגרדיאנט של אפרוריות בצוקים ברקע ונותנת תחושת עומק.
ג. הטשטוש החלקי של צמחיית הקנים נותנת תחושה של תנועה ודינמיות.

Betty Corrigall’s Grave

Young Betty fell under the spell of a passing sailor. Single and pregnant was not acceptable in her day and she was determined to take her own life, her first attempt by walking into the sea to drown was interrupted by the villagers but a few days later she hung herself. Betty’s trials and tribulations did not, unfortunately end with her death; the Lairds of Hoy & Melsetter did not want the responsibility of a suicide and she was buried in unhallowed ground beyond the parish borders.
Betty’s simple grave has been disturbed several times and in 1949 a visiting American, the Reverend Kenwood, gave her a proper service and secured a promise from the local Customs & Excise officer, Harry Berry, to erect a headstone.
In 1976 the headstone was finally constructed, although of fibre glass due to the boggy and peaty ground which will not support the weight of traditional stonework.
:The simple white headstone reads
Here lies Betty Corrigall​

steiff

New member
לטעמי התמונה המוצלחת בסדרה כולה

ומספרת בעצם את הסיפור כולו - הולכת עין בנתיב שסטה מדרך הישר (או מה שהיה נחשב לישר בעת התרחשות המעשה) והנתיב המסתיים מבלי שהגיע ליעד (שאינו ברור כלל ועיקר).

steiff

New member
תא בעברית זה גם Cell וגם Booth

ומכאן שזו בעצם תמונה של טלפון סלולרי?

קונטרסט מעניין בין המבנה המוכר מרחבי בריטניה לבין הנוף הפראי של איי סקוטלנד.

steiff

New member
קומפוזיציה מעניינת ושימוש נכון בעומק השדה

כך שהפוקוס נמצא גם על צבר הסלעים בקדמת התמונה ועל המבנה שבמרכזה, והצוקים שברקע גם מחוץ לפוקוס (קצת) וגם מעומעמים בשל האד שהאוויר.

עם זאת - הקונטרסט החזק בין האדמה והסלעים הכהים לבין השמים הבהירים מושך את העין למחוזות רחוקים... אם יכולת להאפיל מעט את השמים באופן שיצור קצת דרמה של עננים אבל לא ימשוך את העין - נראה לי שהתמונה תזכה לחיים חדשים.

אתה כנראה צודק,

אבל אין לי מושג איך עושים את זה
אני עורכת עם תוכנה חינמית שאף אחד לא מכיר, iPiccy

רוצה להודות לך על כל הערות והארות הבונות שלך - ת ו ד ה !!!!

למעלה