האכלה לפני שינה

קורינה3

New member
האכלה לפני שינה

שלום, ביתי בת 3.5 במשקל 5.3 ק"ג נולדה 2500 אני כל הזמן דואגת שהיא לא עולה במשקל מספיק ושהיא לא מלאה כמו רב התינוקות שאני פוגשת בגילה, לאחרונה היא נירדמת בין 20:00 ל-21:00 לאחר ארוחה שקיבלה בערך ב-19:00, אני נותנת לה לאכל שוב (חלב שאוב) לפני שאני הולכת לישון בערך ב-23:00,היא אוכלת (בערך 80ML) תוך כדי שינה וחוזרת לישון ,מתעוררת לאחר מכן בערך בשלוש וחצי...היא נוהגת כך גם במיקרים בהם לא האכלתי אותה ב023:00 . האם אני פועלת נכון בכך שאני מאכילה אותה תוך כדי שינה במטרה להכניס עוד ארוחה ביממה או שעלי להפסיק עם זה ? תודה

חלב שאוב

שלום, לא ציינת מדוע התינוק רק לוקח חלב שאוב ואינו יונק. אצל תינוקות מאוד קטנים, יש אמהות שמוצאות שיטה זאת יותר קלה משום שאז יודעים כמה התינוק אוכל, אולם כאשר התינוק גדל, מומלץ לרוב לעבור להנקה הן בשל העובדה כי יש חשיבות לפעולת ההנקה, הן בגלל הנוגדנים הנוספים רק בהנקה והן בשל הקלות והנגישות של הנקה לעומת בקבוקים. לרוב תינוק זקוק ל700-800 סמ"ק של חלב אם, כאשר כל ילד מחלק את המזון אחרת. לגבי בקבוקי לילה, ידוע כי חלב אם פחות מזיק לשיניים מתמ"ל, אולם כאשר האכלה היא מבקבוק ולא בהנקה, נשאר הרבה מזון בפה והסיכוי לעששת גדל ולכן מומלץ להמעיט בבקבוקים בלילה. לגבי העלייה במשקל, תינוק יונק צריך להכפיל את משקל הלידה בין 4 ל6 חודשים. מחקרים חדשים מצביעים על זיקה בין משקל לידה נמון ועודף משקל בגילאים מבוגרים יותר. חשוב לזכור כי הרגלי תזונה נכונים נקבעים כבר כמה חודשים. בהצלחה,

למעלה