האכלה!!

tha doggfather

New member
האכלה!!

אז כמו שכבר אמרתי יש לי פיתון מתכדר כבן שנה.. והוא אצלי רק מספר חודשים.. רציתי לדעת. מה היא הדרך הטובה היותר להאכיל אותו!? לזרוק לו את העכבר לתוך הטרריום ולתת לו להתסדר..? להחזיק את העכבר בזנבו.. ואז לתת לנחש לחטוף לי אותו מהיד? אשמח לתשובה בהקדם.. תודה רבה!

מה שאני עושה זה...

זורק לנחש עכבר חי כי ככה הוא התרגל לאכול אצל זאת שגידלה אותו. אבל יש כאלו שאוכלים גם מת מופשר או כאלו שהיממו אותם במכה תנסה לתת מת ואם זה לא הולך אז מהומם ובסוף חי. הכי טובה זה להאכיל במת אז תמיד תנסה להגיע לזה. אני מקווה שnaja יכנס ויענה לך גם כי יש לו ניסיונו בגידול פיתונים מתכדרים רב משלי.

naja

New member
כל השיטות טובות.

מזון מת זה הכי בטוח מבחינת הנחש ובד"כ מתכדרים ילידי שבי מתרגלים לזה ללא בעיה. אני אישית הייתי מהמם את החולדה\עכבר ומחזיק בזנב מול הנחש. רובם היו לוקחים מיד. עם טרף חי אין בעיה כל עוד הנחש תופס אותו מייד. אם הנחש לא מעוניין אל תשאיר לו את העכבר בכלוב!!! בכל מיקרה תנסה טרף מהומם ואח"כ מת. אני מאמין שלא תהייה שום בעיה.

tha doggfather

New member
תודה רבה...

אבל.. יש לי בעיה עם לפגוע בנחש.. אני יודע שזה נשמע דפוק כי הוא בכל זאת ימות. אבל אין לי לב להמם אותו.. השאלה שלי. האם זה בסדר שאניח את העכבר בכלוב. ואז זה יהיה כזה מן קרב אחד על אחד כמו בטבע .. כזה. פנים אל פנים הנחש והעכבר....

YoNaTaNy

New member
אני מאמין שכן...

יש לי פינת חי בבית הספר ויש שם כמה פיתונים ובואות. הוטרינר שמנהל את הפינה בכל יום, נותן לילדים לצפות בתהליך האכילה של הנחש... לרוב הוא מהמם את העכברושים אבל לפעמים הוא משחרר אותם בתוך החדרון של הנחשים ונותן לראות את כל התהליך. שנה טובה.....

YoNaTaNy

New member
אני מאמין שכן...

יש לי פינת חי בבית הספר ויש שם כמה פיתונים ובואות. הוטרינר שמנהל את הפינה בכל יום, נותן לילדים לצפות בתהליך האכילה של הנחש... לרוב הוא מהמם את העכברושים אבל לפעמים הוא משחרר אותם בתוך החדרון של הנחשים ונותן לראות את כל התהליך. שנה טובה.....

YoNaTaNy

New member
אני מאמין שכן...

naja

New member
בעיקרון זה בסדר אבל...

אתה יכול לשחרר את העכבר החי אל הכלוב בתנאי שאתה צופה בתהליך. אם הנחש מיד תופס אותו וחונק אין בעיה אבל אם העכבר מתחיל להסתובב ליד הנחש ולהציק לו אז מיד תוציא אותו. בכל מקרה אל תשאיר את העכבר לבד עם הנחש. כבר קרו מיקרים שעכברים כירסמו למוות נחשים(כולל צפעים!!!). יש כמובן אפשרות להאכיל את הנחש במזון מופשר(לא תמיד זה מצליח) ואז אין בעיות.

tha doggfather

New member
אני חושב...

שאתן לו חי.. ואצפה בתהליך ככה עשיתי אתמול... העכבר נכנס שה לו קצת מהמים.. ואיך שהוא יצא מהקערת מים.. הנחש התסכל עליו שנייה.. ובום קפץ עליו... אז אם זה מה שיהיה כל הזמן.. אאמץ את השיטה הזאת.. ואיך עכבר יכול לכרסם למוות נחש? נשמע לי קצת דמיוני... עוד שאלה א כבר בנושא.. באיזה תדירות עליי להאכיל אותו? הוא כבן שנה.. באורך 80 סנטימטר...

naja

New member
תדירות האכלה.

למתכדר בגודל 80 ס"מ אפשר לתת 2-3 עכברים או חולדה צעירה פעם ב10 ימים. כך אתה תהיה בטוח שהוא גדל בקצב סביר. בכל מקרה זה תלוי בתנאי הסביבה(בעיקר בטמפרטורה) שבה אתה מחזיק אותו. בקשר לעכברים שכירסמו למוות נחשים-זה ידוע וקרה לא מעט. אתה לא חייב להאמין אבל אני לא ממליץ לך לנסות.

מילא הרגו תנחשים

אבל פעם שמתי עכבר ועזבתי אותו בלי שראיתי הוא כרסם את הכבל חשמל של הלבנת חימום וכשאני הכנסתי יד להוציא את הנחש עפתי איזה 3 מטרים אחורה ורעדתי שבוע מההתחשמלות שחטפתי תכניס את העכבר חופשי ותן לזה להיות טבעי אם הנחש לא מגיב תנסה ביום אחר אם הוא מנסה אבל זה נחש מפגר והוא מחטיא אותו (כמו שהיה אצלי) תן לעכבר איזה צקלאוין לראש וזהו בהצלחה

למעלה