האכלת דייסה מבקבוק

האכלת דייסה מבקבוק

שלום רב, יש לי בן מקסים בן שלושה וחצי חודשים. ברצוני להתחיל ולתת לו דייסת קורנפלור לפני השינה. כאשר הוספתי שתי כפות דייסה למשקה החלב (מטרנה), האוכל כמעט ולא יצא דרך הפטמה. לקח לו הרבה מאד זמן לסיים את הבקבוק. אני משתמשת בפטמה של אוונט מס' 3. האם כדאי להגדיל את חור הפטמה? להחליף פטמה? לתת את האוכל בכפית? האם קיימים בקבוקים/פטמות מיוחדים לדייסות? תודה ויום מקסים.

פטמה רב שלבית של אוונט

שלום רב, היום גיליתי את הפטמה הרב שלבית של אוונט המיועדת למשקה סמיך, כגון דייסה. צ'יק צ'ק המתוק סיים את הבקבוק. תודה בכל אופן.

דיסת קורנפלור

2 כפות נירא לי הרבה מאוד. את לא מצינת לאיזה כמות של חלב הוספת את הכמות הזאת. בכל אופן גם אם מדובר ב 200 סמ"ק, 2 כפות ( ולא כפיות ) זה הרבה מאוד. הכמות המומלצת היא כפית (5גרם) לכל 100 סמ"ק, אבל בהתחלה אפשר להתחיל אפילו בפחות. בנוסף לא הבנתי למה התחלת לתת דיסה בגיל זה? האם העליה במשקל לא מספקת או כדי"להבטיח" לילה שקט ? דר' מילה ברק

דייסת קורנפלור

תודה על תגובתך
אני משתמשת בכפית המדידה שיש בחבילת הקורנפלור, ומוסיפה שתי כפיות ל240 העליה במשקל מספקת. רציתי להוסיף קורנפלור מכיוון שפתאום הילד היה רעב בבוקר שעתיים אחרי ארוחה של 240 - בלי עין הרע
(בעוד שלפני שלושה שבועות זה החזיק אותו לארבע שעות). היום הוספתי לו שתי כפיות בבוקר והוא היה שבע לזמן ממושך יותר. האם לדעתך כדאי לוותר על הקורנפלור ולתת יותר חלב? אולי כדאי להוסיף את הקורנפלור רק בבוקר? האם הוספת קורנפלור לא חשובה לצורך הוספת הויטמינים והמינרלים הדרושים בגיל זה? תודה רבה.

קורנפלור

תוספת הקורנפלור לא נחוצה מבחינת בריאות התינוק. החלב מספק לו את מלוא כמות המינרלים והויטמינים הנחוצים לגיל זה. אם העליה במשקל היא טובה לא היתי ממליצה להתחיל דיסות. הרי אנחנו חיים בעידן שהדאגה להשמנת יתר קימת כבר מהחודשים הראשונים לחיים. מאידך גיסא אין איסור על מתן קורנפלור, למרות שמשרד הבריאות לא ממליץ להתחיל לפני גיל 6 ח'. ההחלטה היא בידיכם, על פי קצב העליה במשקל, ועל פי כמה חשוב לכם כמה שעות שינה רצופה בלילה ( אני לא מזלזלת בחשיבות הנושא). דר מילה ברק

למעלה