האכלת זעמנים

Eltar H

New member
האכלת זעמנים

שלום אני מגדל נחשים, רק זעמנים, וגם מגדל ומרבה עכברים לצורך האכלתם. הנחשים בני שנה עד שנתיים. רציתי לדעת האם זה בסדר וטוב להאכיל זעמנים בוגרים (קינג קלי', כרכן תירס) כולל המינים הגדולים (פלורידה, כרכן צהוב, גופר) בעכברים בלבד בלי להתעסק עם חולדות? אני שואל כי כמו שאמרתי אני מגדל עכברים, ולא יכול לגדל גם חולדות אז אני רוצה להיות בטוח שעכברים מספיקים. (מדובר רק בזעמנים). תודה ושבוע טוב.

בסדר גמור

חולדות נוחות יותר לרוב האנשים בגלל היכולת להאכיל בחולדה אחת במקום במספר עכברים.

Eltar H

New member
בכמה עכברים מדובר?

2-3-4 ? (תלוי במין וגודל הנחש)? אגב, לדעתי בהאכלה בעכברים יש כמה יתרונות על חולדות- לנחש יותר קל לבלוע ולעכל ובניגוד לחולדות העכברים הם פרטים בוגרים ומשום כך מכילים יותר סידן בעצמות מאשר חולדות צעירות.

Itamar Levy12

New member
תקח בחשבון

שגופר גדול, אוכל 6-7 עכברים בעשרה ימים או חולדה ענקית פעם בשבועיים.

Eltar H

New member
6-7? נשמע לי קצת מוגזם בהנחה ש...

העכברים בוגרים ולא צעירים/קופצים. יש לי גופר בן כמעט שנתיים באורך מטר (אגב עשה בעיות האכלה בחצי שנה האחרונה) שאוכל שני עכברים בוגרים בשבוע, כמה עוד הוא כבר יכול לגדול כדי לאכול 6-7 עכברים :/

Itamar Levy12

New member
הוא עוד קטן, מאוד.

לי יש נקבה בת בערך 5 שנים, היא 180 ס"מ, היא אוכלת בקלות 6 עכברים גדולים ולא רואים כמעט בליטה, תחשוב שזו חיה שאוכלת זכרי חולדה ענקיים(כמו המתכדרים אצלי).

Eltar H

New member
יפה...

אז גופר זה הזעמן הכי גדול בשוק? קינג פלורידה וכרכן צהוב מגיעים לגודל שלו?

gaichuk

New member
לא.

הזעמן הכי גדול בשוק (העולמי כמובן...) זה הכרכן המזרחי (Ptyas mucosus) ואח'שלו הכרכן ההודי-סיני (???) (Ptyas korros) שמגיעים ל3 וחצי מטר. הכרן והקינג לא מתקרבים לגופר...

gaichuk

New member
"רק" עוד מטר וחצי...

ואין לו בעיה לאכול כמות כזו... הענין הוא שבכלוב הוא לא צריך כאלו כמויות. וסביר להניח שהוא גם לא ייקח כל כך הרבה... בגודל מלא כמובן. עד אז,הכמויות יכולות להיות די גדולות...

tesnake

New member
הייתי מציע לך לארגן מקום במקפיא

לכמה חולדות בשביל הגופר, לפחות פעם בחודש וחצי חולדה אחת תספיק לו, כמובן עם תוספת העכברים הרגילה בין לבין לפי המינון שאיתמר נתן . החולדות "נותנות לנחש נפח" שלא ניתן להשיגו בעזרת האכלה בעכברים בלבד. אני מניח שזה קשור לאחוזי השומן הגבוהים יחסית בחולדה לעומת העכבר. זאת אמר לי פעם מגדל גופרים מדופלם...

tesnake

New member
ואין בעיה שתאכיל רק בעכברים.

כאמור זה רק בשביל הנפח.

Eltar H

New member
רגע אז באמת 6-7 עכברים בארוחה?

הגופר שלי לא יהיה גדול כל כך כי הוא עשה בעיות האכלה במשך תקופה ארוכה שבה הוא היה אמור לגדול ובנוסף הוא זכר. וכמה עכברים בארוחה לתת לנחשים בינוניים כמו כרכן תירס? תודה.

tesnake

New member
תראה לי היה כרכן תירס בוגר

שאכל בין 2 ל-3 עכברים פעם בשבועיים, זה הספיק לו והוא היה נראה נהדר. מצד שני היתה פיתונת שטיח שאם הייתי מאכיל אותה יותר מפעם בחודש+ בחולדה, היא היתה משמינה בצורה לא בריאה עד כדי כך שהיה צריך ממש לעשות לה צום... זה מאוד ספציפי לנחש. צריך להיות עם האצבע על הדופק.

למעלה