האכלת חתולי חצר

mirush123

New member
האכלת חתולי חצר

איכן מותר להאכיל חתולי חצר?
אני גרה בבית משותף והאכלתי חתולי חצר בחניה הפרטית שלי
אך יש שכן שמתנגד ומתנכל.

Yukita

Active member
מנהל
בשטח שלך? איפה שאת רוצה

אם החנייה היא שלך, פרטית ורשומה על שמך, לשכן אין זכות לומר לך מה לעשות בשטחה. החוק תומך בך ולא בו.
&nbsp
עם זאת, לאור הצורך לחיות עם שכנים לאורך זמן, רצוי להיות חכמים:
&nbsp
1. להקפיד להאכיל רק במזון חתולים יבש ולא בשאריות מזון אדם - גם מתאים לחתולים מבחינת צרכים תזונתיים וגם לא משאיר לכלוך או ריחות וכך תוכלי להיות חזקה יותר כנגד כל האשמה בגרימת מפגעי ג'וקים וכד'
&nbsp
2. להאכיל בשעות שבהן אנשים לא מסתובבים - מאוחר מאוד בלילה, למשל. כך מגדילים את הסיכוי שהחתולים לא יפריעו לנכנסים וליוצאים מהבניין, כשיש הרבה חתולים שממהרים לראות אם כל מי שיוצא הוא זה שמאכיל זה אכן יכול להפריע לשכנים.
&nbsp
3. לדאוג לעיקור/סירוס - תורם לטובה בכמה מישורים: (א) מאפשר לחתולים חיים איכותיים בלי מלחמות על רקע זיווג או כורח לטפל בגורים פעמיים-שלוש בשנה, וכך מסייע להם להשאר בקו הבריאות ולחיות זמן רב יותר ; (ב) מאפשר לך להמשיך להאכיל מבלי שמספר החתולים יכפיל את עצמו מדי כמה חודשים ; (ג) נותן לך עמדת כוח מול שכנים מתנגדים כי תוכלי לומר שבזכותך מספר החתולים אינו גדל והם בריאים יותר ולכן פחות מקור לחשש ממחלות.
&nbsp
ניתן לברר מול הרשות המקומית שלך אם הם עורכים מבצעי עיקור/סירוס לחתולי רחוב ואם כן, לתאם מולם ולוודא שכל החתולים חוזרים בשלום.
&nbsp
&nbsp

mirush123

New member
האכלת חתולי חצר

תודה על התשובה.
החתולים מעוקרים ואין בעיה עם זה.
מדובר על חניה בבית משותף, ניסיתי הכל כמו שצריך ולצערי זה לא הולך.
הוא מיד זורק את הכל !!!
אין לי את הכוחות להילחם איתו, אני מנסה לחפש מקום חלופי
וגם לדעת ולהכיר את החוקים כמו איפה מותר?

Yukita

Active member
מנהל
אם החניה משותפת לכולם ולא רק לך

זו בעיה.
&nbsp
אם זו חניה שלך פרטית שרשומה על שמך, הוא לא בסדר ואסור לו לגעת במה שנמצא בשטח שלך. כמובן שאם תמצאי מיקום חלופי שיפתור את כל הסיפור זה הכי טוב, אבל אם תליית מודעה עם המידע שגורדיאן הוסיף עבורך בפוסט שלו לא עוזרת, יש אפשרות לדבר עם השוטר הקהילתי. זה לא משטרה במובן של תחנת משטרה וכו', אלא בדרך כלל יושב בעמדת המשמר האזרחי (לפחות אצלנו בשכונה זה כך). השוטר הקהילתי יותר בקטע של לתווך. מצד אחד, הוא באמת בעל תפקיד וזה יכול להיות טוב אם בעל סמכות בא לשכן ואומר לו חד וחלק שאין לשכן זכות להתערב בחניה שלך, ומצד שני, לא מדובר כאן בהתערבות ברמה של הגשת תלונה ממש במשטרה.
&nbsp
כמובן שאפשר גם להגיש תלונה ממש במשטרה, אם כי קשה לומר לאן זה יוביל מבחינת יחסי שכנות בבנין.

mirush123

New member
האכל חתולי חצר

זו חניה פרטית שלי רשומה בטאבו כחוק והמצחיק הוא
שהשכן הוא מתנדב במשטרה.

Yukita

Active member
מנהל

בעיה...
&nbsp
אולי לשים מצלמה נסתרת ולתעד אותו פולש לך לחניה ומתעסק שם בדברים?
&nbsp
במקרה זה, אם יהיה לך תיעוד ברור, תוכלי לומר שאת לא רוצה להתלונן מטעמי שכנות טובה, אבל אם הוא יתעקש להתעסק בדברים בחנייה הפרטית שלך את כן תגישי תלונה עם התיעוד המצולם בתחנת משטרה שבה הוא לא מתנדב?

גורדיאן

New member
בכלל לא בעיה.

דווקא מתנדבים במשטרה צריכים לשמור לא להסתבך בבעיות וסכסוכים, אפילו יותר מסתם אזרחים, כדי שלא יחשבו שהם מתנדבים כדי לנצל את המדים שלהם לצרכים אישיים.
חוץ מזה, מנסיון בעבר כמתנדב במשטרה, השוטרים לא ממש אוהבים מתנדבים...

גורדיאן

New member
אולי כדאי שתדפיסי את המסמך הזה

ותתלי בבניין, בתקווה שהשכן הזה יודע לקרוא.

למעלה