האכלת עכברים מופשרים..

האכלת עכברים מופשרים..

המיתכדר שלי מסרב בכל תוקף לאכול עכברים מופשרים.. למישהו יש רעיון איך לגרום לו לאכול? חיים הוא אוכל מצוין תודה

jouka

New member
אם כבר יש הודעת "בעיית אכילה"...

אצלי גם כן מצב בעייתי, הבאתי לפני יומיים כרכן תירס כבן חודשיים היום בצהריים הבאתי לו ולדה בת יום/יומיים והוא מסרב לאכול אותה (למעשה זה נראה כאילו הוא מפחד ממנה, הוא מתרחק ומתחפר באדמה) אציין רק שהנחש אכל קודם לכן גם ולדות חיות וגם ולדות מומתות הולדה עדיין בתוך הכלי של הנחש האם יש למישהו הצעות? קובי, עובד עיצות

k a t h y

New member
נחשים בגיל הזה עושים לפעמים בעיות

באוכל. נתת לו ולדה חיה או מופשרת או מה?

jouka

New member
תמונה מצורפת... (חיה)

התמונה להמחשת הגודל (היא טיפה יותר גדולה ממנו)

gaichuk

New member
אין בעיה עם הגודל של הולד.

הגודל סביר בהחלט. הצגת המזון אולי היתה מוקדמת מדי יחסית ליום ההעברה של הנחש. תוציא את הולד,חכה עוד יומיים ונסה שוב. אם הוא לא יקח (ונראה לי שיקח...),נסה שוב אחרי יומיים נוספים. בסופו של דבר הרעב 'יאפס' אותו... (מזל שנחשים לא צריכים לאכול כל יום...
) אגב, הנחש שלך דומה שתי טיפות מים לשלי,רק שלשלך הדוגמא על הראש שלמה. אצל שלי חסר קטע קטן והסימן נראה כמו האות ט' או 'סיגמא' בלטינית. בחודש הבא הוא יהיה אצלי שנה. קיבלתי אותו באורך של 25 ס"מ בערך והיום הוא בסביבות ה-1.10 מטר. אוכל עכברים בוגרים (אבל לא את הכי גדולים...) ועכשיו אני מפנק אותו בגורים של חולדות.גם נוח מבחינת ההיצע וגם יקל על המעבר לחולדות צעירות (ובוגרות בעתיד). נוח,שקט,אוכל וגם יפה. מבחינתי, 10. תתחדש ותהנה...

naja

New member
רעיון.

בפעם הבאה שאתה מאכיל אותו, תחזיק את העכבר המופשר בזנב ותזיז אותו מולו. אם זה לא יעבוד תנסה לתת לו עכבר חי ולאחר שהוא יבלע אותו תן לו את המופשר(שוב, תזיז אותו מול הפרצוף שלו). בעיקרון יכול להיות שהעכברים המופשרים לא מגיעים לטמפרטורה מספיק גבוהה או שהוא פשוט צריך את הגירוי של התנועה מולו.

ניסיתי..

את הרעיון אם התזוזה.. הרעיון בקשר לטמפרטורה ניראה מוצלח.. אני ינסה לחמם את העכבר :) בכך שאני ישים אותו באיזור החם. תודה

jouka

New member
הנחש שלי אכל בסוף

הפשרתי לו היום ולדה והחזקתי אותה ליד הראש שלו והוא בלע אותה מקווה שהוא יאכל גם ולדות חיות
את זה אני חייב לראות כל אופן תודה על מי שעזר לי קובי... שבא על סיפוקו

jouka

New member
אה שכחתי לשאול...

יש איזשהם חוקים לגבי נחש לאחר אכילה? (מלבד זה שאסור לשחק איתם כמה שעות לאחר האכילה מחשש להקאה?) נ.ב הנחש שלי מתחפר עכשיו מתחת לשבבי העץ, האם זה בסדר? תמונה מצורפת

ג'וחה שלום

תן לנחש לפחות יומיים שלושה של מנוחה או עד שתראה שהבלוטה נעלמה לחלוטין. יומיים שלושה הכי בטוח שבזמן הזה הולדה תתעכל לגמרי.

jouka

New member
משהו אחד קשה לי להבין...

אם אני נותן לו 3 ימי מנוחה, ואני אמור להאכיל אותו כל 5 ימים אז נותרים רק יומיים בהם הנחש חופשי מפעילות... (שלא אכילה או עיכול) תוסיף לזה את ימי הנשל שמגיעים אחת לשלושה שבועות עד חודש ומה נשאר? משהו אחד מבולגן... אולי אני לא אמור להאכיל אותו כל 5 ימים?

ואולי נחש זו לא ממש חיית מחמד כמו

חיות אחרות? אחרי הכל גם דגים המון אנשים מגדלים והם לא חושבים לרגע להוציא אותם לידיים ולשחק איתם. נחש זו לא חיית מחמד אידיאלית אבל בתור בעל חיים הוא נוח למדי לגידול בשבי וצריך להבדיל בין חיית מחמד טובה לחיה שנוח לגדל. אתה יכול לשחק איתו כל יום אבל זה לא יוסיף בריאות לנחש. יונתן

gaichuk

New member
כרכנים לא אמורים להתחפר...

אלא אם כן הם מחפשים מסתור ואין... נסה לשים לו 'תא התחבאות' שיוכל לעכל 'בראש שקט'.

למעלה