האכלת תינוק

becket

New member
האכלת תינוק

היי הבן שלי בן שלושה חודשים ושוקל 6.6 קילו. עד כה הוא אכל יפה וסיים את הבקבוק בכל פעם (מדובר במנות של 210 ). פתאום בשבוע שעבר הוא התחיל לאכול פחות. מסתפק רק ב-150 או 160 וגם זה אחרי מאבק ואחרי האכלה של כשעה ולפעמים אף יותר. יש לציין כי הילד עירני לחלוטין, משחק, צוחק. בלילות הוא ישן כ-9 שעות. האם זה נורמלי? יכול להיות שמשהו השתבש ככה פתאום?

תחושות של אמא לא משקרות

אם את מרגישה שהוא רגוע ולא מראה סימני רעב, ישן בלילה כרגיל, המשקל מתאים לעליה הנורמאלי שלו, חפשי מה כן השתנה... אולי החום של הקיץ מוריד את התיאבון? אולי יש לו משהוא בפה שמפריע לו, תציצי לתוך הפה ותנסי לגלות. לפעמים סביב גיל שלושה חד' מתחילים הלחצים/חיכוכים לקראת יציאת שיניים. זה יכול להיות תהליך של כמה חודשים אבל לפעמים הוא כבר מתחיל עכשיו וגורם לאי נוחות בחניכיים. תראי אם יש לו במקביל יותר ריר או אדמומיות בטוסיק (גם אלה סימנים להוצאת שיניים, לפעמים). בכל מקרה, חשוב לא לקשור שום מאבק סביב עניין האוכל. מאבקים כאלה עלולים להתפתח בעתיד ולגרום לו להתבצר בכל פעם שתגיע ארוחה. השתדלי ליצור אוירה נינוחה ונעימה לקראת האוכל ובזמן האכילה. נצלי את הזמן הזה להיות איתו בקירבה פיזית נעימה וחייכנית ללא מתחים. המשיכי להיות קשובה לצרכיו, הוא משדר לך מה טוב לו ומה פחות טוב לו, והוא סומך עליך שתעניקי לו את צרכיו, בהיותו חסר אונים ותלוי בך לחלוטין. בהצלחה רבה אמאלה
קרן

becket

New member
זה לא מוקדם מדי לשיניים?

הוא באמת מזיל יותר ריר בשבועיים האחרונים וכל הזמן תוקע את הידיים לתוך הפה ויחד איתן גם כל מה שנמצא באזור - הוא במיוחד אוהב לתקוע את היד כשהיא מלופפת בחיתול טטרה, משום מה. אתמול בלילה הגעתי למסקנה שנמאס לי להיאבק. שיאכל כמה שהוא רוצה. ואם זה אומר שאחרי שעתיים הוא שוב רעב לקצת אוכל, אז בבקשה. העיקר שבלילות הוא ימשיך לישון כמו שצריך ויישאר רגוע. תודה על העצה, רונית (אמא של יונתן)

זו נשמעת כמו התחלה

של הוצאת שיניים, אבל זה תהליך ארוך שיכול להמשך כמה חודשים. מציצת היד עם החיתול מאפשרת לו לחכך את החניכיים. את זוכרת את התחושה בחניכיים כשיוצאת שן בינה? מין גירוד-כואב מטריף? זה מה שהוא מרגיש, כנראה... טוב שהחלטת להפסיק להאבק, אני בטוחה שגם לו נמאס. דמייני לך שסיימת ארוחה טובה, את שבעה ונינוחה, אבל מי שיושב לידך עדין רעב ומתעקש איתך שאת חייבת לסיים את מה שבצלחת, כי לא יתכן ששבעת!! והוא ממש דוחף לך את המזלג לפה ומתעקש שתקחי עוד ביס!! היתכן ואותו אדם מרגיש יותר טוב ממך עד כמה בטנך מלאה ועד כמה שבעת מהארוחה? ילד שמרגילים אותו לאכול מעבר לתחושת השובע הטבעית שלו, עלול לאבד לאט לאט את היכולת שלו להבחין מתי הוא שבע ומתי הוא רעב, וקשה לו להחליט מתי להפסיק לאכול. שמחה שיכולתי לעזור
בהצלחה קרן

אולי חם מדי, אני בעונה כזו דיללתי את האבקה

בבקבוק על מנת שיקבל יותר מים מאשר אוכל וזה היה בסדר גמור (היום בן 7)... גם חלב אם יוצא יותר דליל בעונה זו. נסי יום אחד לכמה ארוחות ותראי איך הוא מגיב, כי אצלי הוא אכל בגיל כזה רק חלב אבקה בבקבוק ולא שתה מים ולכן דיללתי והיה מצויין. בהצלחה

becket

New member
כמה אבקה את מציעה לשים בבקבוק ובו 210 מ"ל?

היום אני שמה שלוש וחצי כפות, כפי שכתוב בהוראות. האם לשים 3 כפות על אותה כמות? לשים פחות? תודה על העזרה

זה לא בעייתי לדלל פורמולה?

זה הרי מהונדס כך שיהיו ריכוזים של חומרים שונים בדיוק במינון הנדרש להתפתחות התינוק, לא? גם אם חלב אם יוצא יותר דליל, הוא מכיל תמיד בדיוק את מרכיבי המזון הנדרשים. לא עדיף פשוט לתת מים לשתות בין הארוחות?

הי קרן, אני לא אשת מקצוע, רק אמא...

תראי- אני מתייחסת לזה כאל משהו זמני של כמה ארוחות בודדות כמו 2 נניח ביום, גם לילדים שלי שהיום גדולים כבר, ושותים לעיתים תרכיז מהול, להבדיל אלפי הבדלות- הכל כמובן במינון. מאחר ולא ממליצים לתת לתינוק מים בגיל כזה צעיר, אבל בהחלט אפשר לנסות (לא מאמינה שיסכים לקחת "סתם" מים) אזי נתתי קצת יותר דליל, בעצת חברה בעלת ניסיון עשיר עם תינוקות (מטפלת מובילה כבר 20 מעל 20 שנים בבתי תינוקות בקיבוצים) שהיא הייתה ה"גורו" שלי בכל ענייני התינוקות. אני אבדוק את המינון ואחזור אליך, אולי אשת מקצוע מחברות הפורום תעלה כאן ותתן מניסיונה העשיר...

גם אני לא ממש מבינה בזה

מאחר ועברו שנים רבות מאז השתמשתי בפורמולות. זו מחשבה שעלתה בדעתי, וגם לא הבנתי מדבריך הראשונים שהתכוונת למשהו חד פעמי. אולי זה באמת רעיון טוב? לא יודעת... רק תוהה בהקלדה רמה
למה לא נותנים מים בגיל כזה? בהנקה אני מבינה, אבל בהאכלה מבקבוק מה הסיבה? (זו שאלת תם. אני באמת לא מבינה.)

למעלה