האלה בסטט

Jasmine3

New member
האלה בסטט

אומנם חודש מצרים נגמר ואני קצת באיחור אבל הנה קצת חומר על אלה מצרית בסטט. בסטט (Bastet) אלה מצרית הידוע תחת שם בסט (Bast). פולחנה התרכז בעיר בובסטיק (Bubastic). טקסים לכבודה כללו תהלוכה עם סירה מוארת. פולחנה מגיע עד לפני 3200 שנה לפנה"ס ורק בשנת 960 לפנה"ס פולחנה הפך להיות לאומי כשבובסטיק נהייתה עיר הבירה של מצרים. ברוב המקרים כוהנות שלה לבשו בגדים אדומים. בסטט היא אלת השמחה, מוזיקה וריקוד. היא אלת שיצירה, לידה, פוריות ותשוקה.היא נחשבת גם לאלה השומרת, במיוחד נגד רוחות רעות. מאמינים שבסטט זה גלגולה של סקמט (Sekhmet – מוצגת בתור לביאה או עם ראשה). פולחנה של סקמט התרכז בממפיס. סקמט נוצרה ע"י רע (RA), או יותר נכון לזעם עיניו (מאש). תפקידה במקור היה להעניש אותנו. סקמט נשלחה ע"י רע להסגר ובו השתוללה בזעמה, לאחר פרק זמן היא עברה שינוי לבסטט והפכה להיות אלת השלום והשמחה. בהרבה מקומות היא מייצגת את הקרני השמש העולה ומקושרת לרע (RA), בחלק מהמקרים מוצגת אפילו כבתו. באומנות אפשר לראות אותה בתור אישה עם ראש חתול ובהרבה מקומות היא גם מוצגת עם ילד או גור בחיקה. בחלק מהקברים אפשר למצוא ציורים של בסטט כמישהי למוכנה לענג של נשמתו של המת בעולם הבא. לפי מה שאני מצאתי זה קיים באחד מקברים שב- Thebes. בהופעתה המוקדמת, בתקופת הפירמידות, בסטט הייתה שומרת ומגנה על פרעו. בחזית הגיזה יש שמות של שתי אלות: Hathor ו-Bastet. בטקסטים שונים מזכירים את בסטט כמישהי שעוזרת לפרעו להגיע לשמים. אך יש גם צד שני שלה שלפי התאורים ההיסטורים אויביו של אימנהוטפ ה-2 נטבחו בהקדשה לבסט. חתולים הם חיות מקודשות לה. הם חלק ממנה כמו שהיא חלק מהם.מקדשיה היה מלא בהם וכמובן שהם קיבלו יחס מיוחד. לאחר מותם חנטו את החתולים שזהירות רבה. המצרים האמינו שבסטט יכולה להתגלגל לאחד החתולים.

St Frangelico

New member
יש לי שאלה,אבל אל תצחקו עלי

אני לפעמים מרגיש בושה להגיב בפורום.. נכון הספינקס? שהוא גם חתול( נכון?!) ,אז יש לו קשר לאלה בסטט?

ToryMaster

New member
אז למה הוא כן קשור?

אם כבר מדברים על זה. ולאלון (המסרים לא עובדים לי, פשוט אל תגיב לזה בשרשור כאן): אם תוכל לשלוח לי את העיוני זה יהיה נפלא ביותר

למעלה