האלים והאלות מתגלים במקרה?

neophile

New member
האלים והאלות מתגלים במקרה?

לדעתי אלים ואלות לא מתגלים במקרה , אלה אם מדובר ב"רוחות" באופן כללי אנחנו יוצרים את ה"אטמוספירה" שמקרבת אותנו למטרה האנרגיה אותה אנו משדרים תמשוך אלינו יישויות דומות נשאלת השאלה - האם אלים ואלות הם יישויות במובן הזה ? או שאלו לא האלים(שבוודאי קיימים במרחב אחר ) אלה השפעתם של האלים ? קודם כל עלינו להבין את השפעתם של רוחות לפני שיש ביכולתנו להיות בקשר כלשהוא עם האלים והאלות שמבוסס על נסיון וידיעה ולא על אמונה עיוורת ודוגמטית. אני מתאר לעצמי שאתם מבינים כמה רוחות יכולות להיות מסוכנות . להכיר את עולם הרוחות זאת הרפתקאה שלוקחת אותנו מעבר למושגים הפשוטים של הפסיכולוגיה אל עבר הדת והפילוסופיה ואף מעבר.

MxIxAx

New member
אוף טופיק און טופיק

פלאייר שהגיע אלי במירק, לאנשי עיר הבירה קומו על המשמר

Polar Aurora

New member
מה זה מקרה?

כל דבר שקורה (לדעתי, כמובן) הוא תוצאה של דברים שאנחנו משדרים או של התרחשויות בעולם הפיזי או הלא פיזי ווטאבר - אפילו דברים פעוטים כמו איחור לשיעור, שלא לדבר על התגלות אלים. אני מצרפת כאן שאלה משלי. כיוון שלא יצא לי עוד לתקשר עם ישויות, רוחות או אלים (חוץ מגמדוני בית באמצעות מטוטלת, וכמובן הרוח של פושקין שכל רוסי שמכבד את עצמו היה רוצה לזמן; אבל כל זה בכיתה ד'..) - כלומר שום הזדמנות להבין את מהותם מנסיון אישי. ניחוש פרוע שלי הוא שהכל אחד ואין הבדל בין ישויות ואלים, אבל זה לא משהו שאני מאמינה בו או שיש לו בסיס כלשהו אצלי. השאלה שלי היא: למה רוח הבית שלי (גמדון, גנום, מה שזה לא יהיה) היא לא סוג של אלוהות מקומית? איך יודעים? האם הם פונים אליכם, או שאתם מרגישים אותם שם, מרגישים חיבור כלשהו? איך הקשר מפסיק להיות חד צדדי? בעצם זאת לא שאלה אחת, אבל אשמח מאוד לכל שבב של הבנה בנושא.

neophile

New member
למה את מתכוונת באלוהות מקומית?

יש את כל העניין הפילוסופי שנוגע לעולם הפנימי שלך ,רמת המודעות ה"על חושית" שלך אפשר לומר .

Polar Aurora

New member
אלוהות מקומית

כמו שהאלים של יוון הם אלים מקומיים של יוון (מה שלא מונע מהם אולי לבקר בשאר חלקי העולם) - שם "המציאו" אותם וסגדו להם, כמו אלים ששומרים עם הר מסוים (כמו פוג'י של יפן, אם אני לא טועה), או מערה קדושה, או אלים ששוכנים ביער מסויים.

gwizard

New member
תשובות לכולם

אין תשובה אחת שיכולה לענות על זה כי זה מאוד תלוי במה אתה מאמין. אם אתה מאמין שיש גורל אז אין דבר כזה "במקרה". אם לא - אז כן. כמובן שאתה גם יכול להאמין בשילוב הדברים, אבל שורה תחתונה זה תלוי בך בלבד. ישנה אסכולה שלמה, במיוחד במאגיה שמלמדים ברוסיה, אשר מדברת על תורת האגרגורים. אגרגור הוא צורת מחשבה, יישות אם תרצה, שהיא יציר האדם. לפי הרציונל הזה, כל דבר יכול להיות אגרגור. לדוגמה, אגרגור היקום אשר כולל בתוכו את אגרגור הדתות אשר כולל בתוכו אגרגור הוויקה אשר כולל בתוכו את המסורות השונות וכך הלאה. יש הרואים באלים אגרגורים שהתפתחו מעבר למצב הבסיסי שלהם. שוב, זה הכל עניין של אמונה כי מבחינה פילוסופית אי אפשר להוכיח שום דבר.

מליז

New member
אלים לא מתגלים אלה עושים לנו טיזינג

אמתול בלילה תוך כדי שחשבתי על האלים והשפעתם עלי לפעמים, חשבתי על אותה השאלה:" האם האלים יכולים להתגלות לנו"? והבנתו שהם יותר מזה...הם גורמים לנו לעשות דברים כאלה ואחרים ולפעמים קצת משחקים איתנו. לי יש קטע מוזר,כבר מהילדות יש לי קטע שכשאני קמה מהמיטה אחרי לילת שינה אני תמיד מגושמת,כלומר קמה ונופלת,מפילה דברים,כל מה שאני מחזיקה נופל לי מהידיים למרות שאני מרוכזת...וכשאני מנסה בכוח להיות זהירה אני תמיד מרגישה שיש איזה כוח קצת יותר חזק ממני שמאפס אותי....וזה לוקח לי איזה חצי שעה ואז זה עובר! ושתבינו אין לי שום מחלה! אבל בצחוק אני אומרת תמיד לעצמי זאת אלת ה"מגושמות" או ה"שלומיאליות" (אני יודעת שלא קיימת אחת כזאת או שכן ....אין לי מושג) שנאחזת בי ומשחקת בי,אולי יש לה משהו נגדי..אולי אני צריכה לתקשר איתה,אולי לא הייתי בסדר איתה בלי לדעת...ואני גם מרגישה את האפקט של אלים אחרים בנוגע ליום-יום...כיאילו שיש בלגן למעלה בעולם הקוסמי שלי ושיש כאלה שהם ברוגז איתי...אני רוצה לפתור את זה אבל אני לא יודעת איך להגיע אליהם ובנתיים המצב נשאר בלי שינוי. זהו...

מליז

New member
אני עוד יודעת לעשות הבדל...

בין לתץ דם לבין משהו אחר שקורה לי

Polar Aurora

New member
כשהייתי קטנה המצאתי

את "הרוח הפלצנית", או "האל הפלצן", בשביל להסביר, אהם.. תופעות טבע מסויימות..

לא במקרה

תמיד בכוונה. השאלה היא, במה הכוונה למתגלים? אני מבין את זה בתור סימן כלשהו שהם בחיינו. אני נוכחתי בשתי גישות. האחת היא חיפוש על האדם אחרי אל מסויים, אפשר להגיד מעין איזשהו חיזור (ויכול להיות שעוד מראש אותו האל/אלה טמנו משהו בתוך אותו אדם שיבוא לחפש אותם). השניה היא מעין סימן כלשהי, לפעמים לא מורגש, בין אם בחיי היום-יום ובין אם תוך כדי מדיטציה/טראנס/טקס, שמשדרת האלה/האל לאדם מסויים.

למעלה