האלכימאי...

TomerZimmermann

New member
האלכימאי...

מישהו קרא את הספר? ספר מאד נחמד לדעתי... אני לא ממש מסכים עם המסר והפילוסופיה שלו (שאפשר לפתוח פורום שלם עליה אבל לא נעשה זאת). בכל אופן, כל הספר מדבר על גורל ועל כך שלכל אחד יש ייעוד ואם הוא ינסה להגשים אותו אז העולם יעזור לו. ובקישור מהיר למאטריקס לניאו היה את הייעוד של להיות האחד והוא ניסה לעשות זאת, הוא ניסה לגלות את האמת מאחורי השקר ובגלל זה העולם עזר לו ושלח לו את מורפיוס... ספר מומלץ מאד! גם למי שאינו מאמין בגורל (כמוני).

srullli

New member
קראתי ../images/Emo39.gif

זה ספר נחמד ואופטימי ..... (קצת קיטשי לא?!) בכל אופן קראתי את זה מזמן (אני דווקא לא כ"כ קוראת ספרים.....) והאמת שלמרות שרשמתי בתגובה אחרת שיש גורל..... אני בכל זאת עוד קצת מתלבטת בעניין..... אבל באמת קצת שטויות הרעיון הזה שכל העולם נחלץ לעזרתך. טוב,נו....אולי כל אחד רואה את זה אחרת...... מה שכן ייעוד זה משהו שלדעתי כן יש לכל אחד (יש הבדל בין ייעוד לגורל) וזה דווקא משהו שכל אחד יכול לבחור לעצמו (יכולים להיות כמה ייעודים) למרות שגם אם מישהו יחליט לנהל חיים שגרתיים ומשעממים עדיין יש לו השפעה וייעוד ,כי רעיונותיו ועצם היותו משפיעים הלאה על אנשים אחרים וכן הלאה עד לביצוע מעשה כלשהו...... טוב,דיי , מה זה כל ההתפלספות הזאת שלי היום......... אני צריכה להפסיק עם זה....זה מעצבן........

TomerZimmermann

New member
אני פישטתי את זה..

הספר לא עדיין כך פשוט ואומר יש ייעוד והעולם יעזור לך. זה קצת יותר מורכב אבל זה העיקרון וכן, הוא בהחלט אופטימי מדיי וקיטשי אבל זה אמור להיות כי זה ספר עמוק ופילוסופי שכתוב בצורת ספר ילדים (די דומה ברעיון הכולל לנסיך הקטן אבל פחות מוצלח). בכל אופן, אני די מאמין שאם תחליטי לעשות משהו אז לפחות בהתחלה "העולם" יעזור לך ואז ממש לקראת הסוף הוא יעמיד אותך למבחן ויעשה את הכל כמה שיותר קשה. בניגוד למה שכתוב בספר על נשמת העולם שעושה את זה אני מאמין במשהו אחר. אני לא יודע איך להסביר את זה אבל אני פשוט מבסס את זה על כך שבהתחלה יש לך הרבה מרץ וכוח ואז זה נראה כאילו הכל קל ובסוף כשאוזל המרץ וההתלהבות זה נהיה יותר קשה. אני לא מאמין בכח עליון שגורם לזה... כמו שאמרו בספר, מזל של מתחילים... בכל אופן, סתם ספר חביב ...

S__A

New member
אהבתי את ההספר .. ממולץ !

ולא רק בגלל שהוא מתחבר מעולה עם המאטריקס אלא מכיוון שהוא נתן לי נקודת מבט חדשה על החיים [גורל]. ברגע שהבנתי את העיקרון : לכל אדם יש ייעוד והעולם יעזור לו, מיד קישרתי את זה למאטריקס, ולא רק אלא שהאלכימאי, אם יש לנו דימיון טוב, הוא מקביל לניו ! עושה נפלות וכל זה .. ספר ממולץ מאוד למי שעוד לא קרא. למישהו יש עוד נקודות מבט על החיים או הגורל ?

bwp

Member
אלכימאי שולט

אכן הוא קצת מסובך לפעמים ויש לו רגעי משבר בקטעים חשובים, אבל בכלליותו זה ספר מומלץ שאם לא הייתי בשלב כזה בחיים הוא נראה לי היה משנה לי לגמרי את כל תפיסת העולם שלי, ואולי זה פשוט יבוא יותר מאוחר, עוד כמה ימים.

למעלה