האלצהיימר היכה שנית

ענתי44

New member
האלצהיימר היכה שנית

http://www.one.co.il/cat/articles/article.aspx?id=83706&bz=3 כאוהדת כדורגל שרופה, לא זכיתי לראות אותו בימי הזהר שלו, אבל שמו של החלוץ פושקאש, שהוביל את נבחרת הונגריה ואת קבוצתו ריאל מאדריד להישגים, שמעתי. והיום לפנות בוקר הוא נפטר, לאחר שחלה באלצהיימר, לפני שש שנים. הוא מת מדלקת ריאות. כמה עצוב. ומה שעוד יותר עצוב שהמחלה הזו, שמפורסמים רבים כל כך חולים בה, נשארת מאחורי הקלעים. בצל. כמחלת בושה.

ענתי , שבת שלום

לענתי ולכל החברות (בעיקר) בפורום , קראתי הכל , אך המחשב היה תפוס וגם צריך להכין שבת. בע"ה אכתוב לרוני ואסביר לה את מצב הביניים שבו אני נמצאת. שבת נעימה , מלא שמש ומוצלחת לכולכם וגם עבורי מקווה להבריא מהר , טובה ענתי , ד"ש ונשיקות לך ולאמא. זהבה , תודה על הפרגון, ואסתר , נילי ורוני יקרות שתמיד אתן קשובות לכולם, תודה ענקית!!!

zs1957

New member
שבת שלום טובה,

צר לי לשמוע שאת עדיין חולה. אני מקווה שאת שומרת על עצמך. מחר יהיה יום יפה תצאי לטייל עם אהרון. השמש תטיב עמך וגם אהרון יהנה. החלמה מהירה. שולחת לך חיבוק גדול נשיקה. זהבה שחם

ענתי44

New member
שבת שלום

היי טובה יקירה ונפלאה, אני שולחת לך איחולי החלמה מהירה. מקווה שתתאוששי מההצטננות הזו. ושלום גם לשאר חבריי וחברותיי היקרים.מצטערת שקצת נעלמתי. אמא לא כל כך במצב טוב ולכן אין לי הרבה זמן לגלוש. וגם דברים אישיים שעוברים עליי.המצב של אמא, לא חמור אבל בהחלט קצת מלחיץ. היה גם מפגש באשדוד והגענו רק שתי נשים. היה עצוב. כי אשדוד העיר החמישית בגודלה בארץ. אבל ראינו סרט מדהים שעשו פה באשדוד על השכן שלי. ישבנו, אשתו, הרכזת ואני צפינו ובכינו. לראות איך היה לפני שלוש שנים ומה נשאר עכשיו. אני ממש לא יודעת איך להעיר את אשדוד במפגשים של האלצהיימר. וחבל לי כל כך כשאני יודעת על עוד משפחות שמתמוטטות עם ההתמודדות ולא מגיעות למקום שיכול לסייע להם.

קורנית

New member
לטובה ולענתי

בתגובה אחת... לחסוך מקום
טובה - כבר לפני זמן מה אמרתי שיש קשר בין מצב נפשי למצב גופני, וכולן כאן הסכימו איתי. אולי שווה לך לקבל עזרה, בשבילך? אם זו בעיה של כסף (ותמיד יש בעיה של כסף) אפשר לקבל עזרה פסיכולוגית טובה מהשרות לבריאות הנפש של העיר שלך, בחינם. רק צריך הפניה מרופא קופת חולים שלך, שמכיר את המצב בבית. אני נעזרת כבר כשנה וחצי בטיפול נהדר של פסיכולוגית מצויינת בעיר הקרובה (אני ממושב), וממש יותר קל לי לשאת את המצב. אז אולי? זו לא בושה... ענתי... ביום של המפגש הייתי עסוקה, ולכן לא באתי (אשדוד במרחק חצי שעה מביתי). אולי שווה ללכת למערכות העיתונים המקומיים, ולבקש שיפרסמו מה שאת רוצה? אם תצליחי לשכנע אותם, הם יעשו לך את הפרסום ללא כסף. היה לי פעם עניין כזה עם גלילי בעיתון שלו. יש להם רצון להצטייר כפילנטרופים. בהצלחה

ענתי44

New member
תודה קורנית

אני בהחלט אנסה לעזור להרים את הפעילות בתחום. בעיר עובדת יפה קבוצה לחולי סכרת, ועמותה לחולי פרקינסון וכן ח.ס.ן, לחולות סרטן. רק שאמא תחזור הביתה ואני אנסה לקדם את העיניין. אגב קורנית, הרכזת מתעתדת להכין מפגש נוסף. אם תרצי אני אודיע לך.

קורנית , אני הפסקתי את הטיפול

קורנית יקרה , בדיוק לפני שבועיים כשכבר הייתי עם דלקת גרון עשיתי הפסקה בטיפול. הלכתי לרווחה לעו"ס והיה טוב מאד עד שהרגשתי שיש איזה מיצוי ואני צריכה הפסקה. כנראה שהכל פרץ ואין ברירה אלא לעבור גם את זה. אני חושבת שקצת השתפר השבת ומחר אלך לעבודה ואחליט להמשיך בחיים ולהתמודד. תודה לך על התמיכה , טובה

אסתרס

New member
ענתי אל תתיאשי

תמשיכי במאמציך להקמה של סניף פעיל באשדוד. ככה זה כשעובדים עם ציבור,יש אכזבות, אבל אסור לקחת את זה אישית. מניסיוני הרב קשה לרכז אנשים לבוא למפגש שאינו בידורי, ועל אחת כמה וכמה -אלצהיימר. צריך לגייס אישיות ציבורית, כמו ראש העיר, או ח"כ שגר בסביבה. בפ"ת עשו מיני פסטיבל לסרטי גימלאים ( ביניהם הסרט "לחיות....) בחסות ראש העיר, האולם לא היה מלא. ולמחרת היו כאלה הדים שמיד ראש העיר דרש ארוע חוזר והוא יתקיים בסוף החודש.ואני אעמוד שוב על הבמה ואענה לשאלות. מוכרחים להמשיך במטרה להוציא את המחלה לאור מהמסתור. ביי

justme007

New member
היא לא הייתה אונליין על היום !

יש לי אותה במסנג'ר ולא ראיתי אותה אונליין כל היום, אני מקווה שבאמת הכל בסדר .

למעלה