האם אבולוציה מטבעה, מעצימה את הכוחנות ?

urihecht

New member
האם אבולוציה מטבעה, מעצימה את הכוחנות ?

החזק יותר הוא שורד הוא הממשיך.

John the Savage

New member
לא דווקא ה"חזק" שורד אלא המתאים שורד

מי שהכי מתאים זה לא דווקא מי שהכי חזק. התהליך האבולוציוני יצר גם צורות חיים חברתיות, כאלו שמעדיפים שיתוף פעולה בין הפרטים על פני עימות כוחני, כי בהרבה מקרים דווקא היכולת לשתף פעולה עם אחרים הופכת אותך למתאים יותר.

dtsj

New member
אפילו את הסיסמא "המתאים שורד"

אני לא אוהב. אבולוציה מתרחשת באוכלוסיות, ולא על פרטים. אני מעדיף תמיד את decent with modification של דרווין. זה התיאור הקצר והנייטרלי הכי טוב של האבולוציה לדעתי.

tombenarye1234

New member
אבולוציה מקדמת את מה שטוב להולדת צאצאים

על רגל אחת (עם נקע בקרסול): אבולוציה היא התהליך שבו מי שמביא יותר ילדים התכונות שלו יהיו נפוצות יותר בדור הבא (זה 95% מהתיאוריה).

אם כוחנות תגרום להולדת יותר צאצאים (למשל כי הפרט הכוחני יצליח להשיג יותר מזון ולכן הוא לא ימות מרעב ויחיה מספיק זמן כדי להעמיד צאצאים) אז יהיה תהליך אבולוציוני להגברת הכוחנות.
אם כוחנות תגרום להולדת פחות צאצאים (למשל כי הפרט הכוחני יכנס להרבה קרבות ויפצע וימות מזיהום) אז יהיה תהליך אבולוציוני להורדת הכוחנות.
הכל שאלה של האם התכונה הזאת "טובה" (מגדילה סטטיסטית את כמות הצאצאים הויאביליים) או האם התכונה הזאת "רעה" (מורידה את הבלה בלה בלה)

יותר מזה, יכול להיות שבאוכלוסיה מסויימת האבולוציה תעצים כוחנות (כי שם זו תהיה תכונה טובה) ובאוכלוסיה אחרת האבולוציה תחליש כוחנות.
יותר מזה #2, יכול להיות שבאותה אוכלוסיה, אבולוציה תעצים כוחנות בתקופה אחת ולאחר כמה שנים האבולוציה תחליש כוחנות.
בכל דור היא תעצים/תחליש בתלות בהאם התכונה הזאת גרמה להולדה של יותר/פחות צאצאים.

* כן, אני יודע שהניסוח לא מדוייק וכן אני יודע שפסחתי על דבר חשובים, אבל היי, האדם בא עם "החזק שורד", אני לא הולך לכתוב לו ברמת דקדוק של עורך דין שתגרום להתמקדות בטפל.

urihecht

New member
הכוונה בעיקר לתקופה....

התקופה הראשונה בחייהם של יצורים בעולם החיי והצומח, מלמדת שמבין הנולדים הרכים יש יתרון לאלו החזקים יותר, המהירים יותר.ושם לדעתי זה אכן מתרחש.

tombenarye1234

New member
יכול להיות

הדרך הכי טובה היא להסתכל על יצורים בתקופה הראשונה לחייהם ולראות האם הם אכן כאלה.

urihecht

New member
להסתכל....

נראה לי שעד היום לא מצאו בטבע נולדים צעירים שדואגים לאחיהם, תמיד רואים את המאבק ביניהם
יש כאלה שהורגים את אחיהם יש הזורקים מהקן, המרחיקים אחיהם ממקום ההנקה, ובסוג של כרישים
הדג הראשון שבוקע בבטן אמו אוכל את אחיו הבוקעים אחריו.
האמת שזמתחיל כבר במרתון של תאי הזרע לעבר הביצית, הראשון המהיר/חזק זוכה.

tombenarye1234

New member
יש הבדל בין סיפורים פופולריים שאנו שומעים

לבין המצב השכיח.

זכור לי מקרה אצל צפרדעים, שכאשר אין מספיק מזון, הראשנים החלשים לא מתפתחים "על מנת" שלא לסיים את המזון לראשנים שיש להם צ'אנס טוב לשרוד.

urihecht

New member
התוצאה זהה....

למרות שמעניין לדעת מי קבע שהם לא מתפתחים על מנת...... יתכן שזה נקבע להם ע"י החזקים או גורם אחר

tombenarye1234

New member
ברור שהתוצאה זהה

אל תצפה למצוא פרט בשלבי ההתפתחות שלו שמקדיש משאבים לחבר שלו שככל הנראה לא ישרוד. את זה לא נראה לי שתמצא.

ranisharoni

New member
יש גם את "השני שורד"

כמו אצל לטאת "side-blotched" הנפוצה (שם עברי?):
"orange beats blue, blue beats yellow, and yellow beats orange"
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_side-blotched_lizard

זאת דוגמא מעניינת לאסטרטגיה שאין בה שיווי משקל אבולוציוני פשוט.
מכירים עוד דוגמאות כאלה?

tombenarye1234

New member
החכמתי

יש דוגמא דומה מאד עם זן מסויים של חיידקים (או שזה לא זן אחד, אלא 3 זנים נפרדים?).

יש חיידקים רגילים, חיידקים מייצרי אנטיביוטיקה וחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.
חיידקים רגילים מפסידים לחיידקים מייצרי אנטיביוטיקה (כי הרגילים מתים מהאנטיביוטיקה)
חיידקים מייצרי אנטיביוטיקה מפסידים לעמידים (עמידים פחות בזבזניים מהעמידים)
חיידקים עמידים מפסידים לרגילים (כי העמידות דורשת משאבים)

העובדה שיש מצבים בהם לא מגיעים לשיווי משקל אבולוציוני הדהימה אותי כששמעתי על כך לראשונה. זה באמת גרם להעמקת ההבדל בין "החזק שורד" ל"מותאם שורד" ועד כמה המושג "מותאם" נזיל.

למעלה