האם אבטחה היא עבודה מועדפת?

Haunted

New member
לא

כל עבודה שעברת במסגרתה הכשרה\הסמכה מסויימת אינה נחשבת למועדפת.

../images/Emo4.gif ואם אני לא אגל שעברתי הכשרה...?

איזה באסה, הייתי בטוחה שכן, כבר התחלתי לבנות על זה... תודה בכל מקרה...

EmGee

New member
לא בהכרח

אם מישהו עבר הכשרה בתפעול מלגזה והוא עובד במפעל הוא כן זכאי לקבל מועדפת. אם מישהו עבר קורס אבטחה והוא מאבטח במפעל (תע"ש, תעשיה אוירית, קוקה קולה וכו') כן זכאי למענק עבודה מועדפת.

Haunted

New member
../images/Emo128.gif

רשיון למלגזה לא נחשב להכשרה או הסמכה מסויימת. למשל אם מישהו הוציא רישיון ג', זה לא הופך אותו אוטומטית לנהג משאית. לגבי האבטחה - מי שעבר קורס אבטחה מסויים - תהיה בטוח שהוא לא יהיה מאבטח בקוקה קולה. לא כל כך יצא לי להתעניין בתעשיה אוירית וכו', אבל החוק אומר שמי שעבר קורס למטרת עבודה כלשהי, לא זכאי למענק עבודה מועדפת (ברמנים ומצילים לדוגמא).

EmGee

New member
לא יודע מה החוק אומר

בתאכלס, ברמן בבית מלון נרשם כ"עוזר ברמן" כמו שקופאי בילו נרשם כ"מתדלק". בתעשיה אוירית מקבלים מענק לעבודה מועדפת, כנ" לגבי תע"ש. בקוקה קולה אתה נשלח מטעם החברה לקורס בין 5 ימים. וגם על העבודה שם מקבלים מענק עבודה מועדפת.

Cappuccino

New member
מה שהחוק אומר

הוא, שברמן בעל תעודת מקצוע אשר עובד כברמן או מציל בעל תעודת מקצוע, אשר עובד כמציל, אינם זכאים למענק. עכשיו, אם בתאכלס, ברמן בבית מלון נרשם כ"עוזר ברמן" וקופאי בילו נרשם כ"מתדלק", זה קצת מסוכן כי מדובר בהונאת הביטוח הלאומי. במידה ומדובר בתופעה רחבת היקף, זה רק עניין של זמן עד שיעלו על זה ואז כהרגלם, הם יחפשו את החוליה החלשה והקלה מבחינתם שזה העובדים, לצורך דרישת החזרים, במקרה הטוב "רק" עם ריבית והצמדה. שכל אחד יעשה את מה שהוא רוצה, רק צריך לקחת בחשבון שמדובר גם בעבירה פלילית, הן של העובד והן של המעביד. מובהר שהכשרה פנימית למאבטחים בתעשיה, אשר אינה מקנה תעודת מקצוע, אינה אמורה להפריע לקבלת מענק.
דרושים מתרגמים מנוסים, מכל השפות לעברית או אנגלית, למשרה מלאה, קבועה או זמנית בחו"ל. תנאי שכר מעולים למתאימים, לרבות מימון מלא של כרטיסי טיסה ואש"ל. בעלי נסיון של שנה אחת לפחות בביצוע תרגומים, מתבקשים לפנות אלי במסר אישי.

EmGee

New member
לא מדויק

סייג ראשון מאבטח בתעשיה האווירית מקבל תעדה של בוגר "קורס אחיד" שזה לא פחות משום תעודת ברמן. סייג שני, נכון שמדובר ב"הונאה" אבל לדעתי יש מדיניות של העלמת עין ממקרים כאלה.

EmGee

New member
ובכל מקרה אני אציין

שמצווה גדולה היא לרמות את הביטוח לאומי. גוף בזבזני שגובה כספים בצורה מגעילה, מתנהל בצורה מגעילה, מכיל בתוכו אבטלה סמויה מטורפת, ונתון קצבאות רק ע"פ קריטריונים מטופשים.

אבטחת מפעלים ממשלתיים מוכרת כעבודה מעודפת...

גם אם מקבלים הכשרה לתפקיד. לכל כלל יש יוצא מן הכלל ומכאן שלמרות שעבודת אבטחה לרוב לא תוכל כמועדפת, אבטחת מפעלים כן תוכר כמועדפת. ולכן מאבטח בתעשייה אווירית/תע"ש/מפעל קוקה קולה וכיו"ב מקבלים את ההכרה כמעודפת באופן חוקי ביותר.

EmGee

New member
מאבטח במפעל

מוכר באופן רשמי בתור עבודה מועדפת. ללא שום קשר לממשלתי/פרטי.

Cappuccino

New member
מדויק, מדויק

1. קורסי אבטחה, לרבות קורס "אחיד" אמנם מוכרים לעיתים בענף או מהווים לעיתים דרישה מוקדמת לעבודות מסוימות אך הם אינם מעוגנים בתקנות רישוי ממשלתיות ואינם מעניקים תעודת מקצוע ממשלתית כמו חשמלאי, מוזג או מציל ולכן, חייל משוחרר שעבר קורס אבטחה ויעבוד באבטחה בתעשיה, יהיה זכאי למענק. 2. אין מדובר במדיניות אלא בעצלנות. הם מתחילים לבדוק הונאות בתחום ספציפי רק אחרי ביקורת של מבקר המדינה או כתבה עיתונאית ולאחר שקיבלו תוספת תקציב/תקנים לצורך זה. זה היה כך בתחומים שונים וזה רק ענין של זמן, עד שגם נושא זה יטופל. לכן עדיף להימנע מלעשות שטויות.

ואם..

אני אבקש שיגדירו את התפקיד שלי קצת אחרת? כמו לדוגמא שכשמישהו עובד במלון, גם אם התפקיד עצמו לא נחשב למועדפת, כותבים תפקיד אחר בשביל שהעובד יהיה זכאי למענק..

למעלה