האם אדם חילוני הוא בעצם "לא מוסרי"?

האם אדם חילוני הוא בעצם "לא מוסרי"?

לפי התפיסה הדתית שיצא לי לאחרונה לשמוע, בורא עולם יצר את החיות עבור האדם, שיאכל אותם, ו"יתקן" את הנשמות שלהן. עכשיו, אני לא רוצה להיכנס לסוגיה של האם הדיעה הזאת "מטומטמת" או "גיאונית". העיניין הוא כזה: לפי אותה תפיסה, כל בן-אדם שלא מאמין בתפיסה הזאת, ואוכל בשר, הוא בעצם בן-אדם "לא מוסרי"! בגלל שאתה חזק יותר - אתה מורשה לתפוס את אותה חייה, לרצוח אותה ולאכול אותה? (ולכל מי שחשב לענות "כן", שיחשוב פעמיים מה זה אומר לגבי בן-אדם לחברו, ולאו דווקא בן-אדם לחיות). יכול להיות שיש כאלה פה שיטענו שבכלל גם למאמינים בתפיסה הזאת אסור לאכול - אבל מדובר באמונה שלהם, ולכן נניח לאותם אנשים. נתרכז באנשים שלא - האם כולם צריכים היות צימחוניים?? ובכן, מה דעתכם?

shanty.G

New member
בפעם האחרונה שאני שמעתי

על מזון האדם בימי בראשית, לא נכלל שם מזון מן החי עד לאכילה מעץ הדעת, כי אם פירות. אבל אני חילונית, ואיני מתיימרת לדעת מה נכתב במקורות. התפיסה שבצגת אינה ברורה לי, האמת. ובלי קשר, לשאלתך האחרונה: ע"פ האמונה הפרטית שלי, העולם היה יפה יותר, ירוק יותר והומני (אך, איזו מילה שחוקה) יותר, אילו מרבית יושביו היו צמחוניים

El Duche

New member
לפי הדת, חילוניים אינם מוסריים!

החילוניים תומכים במוסר שונה מהמוסר הדתי וכל חפיפה שקיימת בין המוסר החילוני (על כל סוגיו) למוסר הדתי, אין בה כדי להגדיר קבוצה אחת כמוסרית בעיני הקבוצה השניה. אם אתה מעוניין לדבר על מוסר יהודי, אתה מוזמן היכנס לפורום ליבוביץ (פורום מעולה).

bonbonyetta

New member
הפתעה היתה לי, דיברתי עם רב../images/Emo140.gif

דיברתי עם רב, אמנם לא מהזרם החרדי אלא יותר חדשני, והוא אמר לבונבונייטה , זו שחילונית, לא "שומרת מצוות" אך עושה הרבה הרבה מצוות אחרות, שבצעם - לפי מה שהוא רואה ושומע ממנה, היא דתייה. משום מה לא התרגזתי, זה עשה לי נחמד בלב. ממנו זה נשמע מחמאה. הוא הבין שאני בדרכי שלי עושה המון מצוות כל הזמן. אולי זה ייתן תשובה. לדעתי כמובן, שוב, האמונה היא בלב, וכשאדם עושה טוב ליצורים חיים ומנסה לעזור זה עדיף על דברים אחרים. גם בתורה שלנו כתוב כי : הקדוש ברוך הוא סולח על עבירות שבין אדם למקום אבל לא על עבירות שבין אדם לחברו. הם החברים שלנו השכנים שלנו לאותו כדור הארץ עליו אנו גרים. ואנו בוגדים באמון שלהם ונוהגים בהם בצורה נוראה. זו דעתי.

למעלה