האם אדם שנחשף לנגיף נושא אותו לנצח?

braitb

New member
האם אדם שנחשף לנגיף נושא אותו לנצח?

רופא ילדים אמר לי שכדאי לחסן, כדי שאם בעוד 15 שנים תהיה לה בעיה במערכת החיסונית אז הוירוס לא יהיה במערכת שלה. לא נשמע לי סביר. משהוא יכול לספק מידע בנושא?
 
כנראה שלא

לא בטוח שהבנתי את מה שהרופא ייעץ לך.
מכל מקום, לפי הידוע לנו, הנגיף לא נשאר במעיים לנצח. במרבית המקרים, הוא יופרש לתקופה של חודש-חודשיים, במקרים מעטים יוכל להישאר שם תקופה ממושכת, אף למעלה משנה.
 

zlp

New member
אני מודה שאני לא מבין מה הרופא שלך אמר

על פניו נראה שחל בלבול בהעברת המידע (אולי מהרופא אליך, אולי ממך אלינו בפורום- אין לדעת).


השאלה מנוסחת באופן כוללני מאוד כך שקשה לי גם להיות בטוח לגבי הכוונה. אתה מוזמן לחדד כאן את השאלה אם משהו לא מובן


בכל מקרה:
*על פי נתוני משרד הבריאות, לכ 95% מהמבוגרים (הבריאים חיסונית) יש בדם ריכוז נוגדנים הגבוה דיו כדי למנוע מחלה.

* מי שקיבל חיסון חי מוחלש מפריש אותו בד"כ למשך עד שמונה שבועות. בחלק קטן מאוד מהמקרים ההפרשה יכולה לארוך חודשים עד שנה.
אולי יביאו לך כאן דיווחים אנקדוטליים על הפרשה ארוכה בהרבה (הכוונה היא לסדר גודל של שנים) אבל יש לזכור שאין זה הכלל ומדובר על מקרים חריגים ביותר.

* בד"כ מי שסובל מבעיה במערכת החיסונית בגיל כה צעיר לא יושפע מהחיסון. זה תלוי בסוג הבעיה (דיכוי סטרואידלי, דיכוי מח עצם, הקרנות וכו') ומדובר בנושא מורכב שאין מקומו כאן.


אתה מוזמן כמובן לשאול בצורה ממוקדת יותר אבל הטוב ביותר יהיה שתפנה לרופא הילדים ותבקש ממנו להסביר לך את הדברים אחד על אחד.

רק בריאות!
 

braitb

New member
מה שאני הבנתי מהרופא

כרגע ילדי בריאים לגמרי והסיכון מהחיסון קטן מאד ויספק הגנה לעתיד, למצב בו אולי הם לא יהיו לגמרי בריאים ויהיו בסיכון גדול יותר לחלות. מדבריו הבנתי שהוא התכוון לכך שכרגע הם יכולים להיחשף לנגיף ולהיות נשאים גם לעוד שנים רבות. אולי לא הבנתי נכון. בכל מקרה לא נשמע לי הגיוני, שכן אם בעתיד המערכת החיסונית שלהם תהיה חלשה אז הם יהיו חשופים בכל מקרה (ומן הסתם לא רק לפוליו)
 

zlp

New member
בכל מקרה

*נשאות של הנגיף החי למשך שנים רבות- לא סביר כלל (חסינות- כן. נשאות- לא).
*לא יהיו לגמרי בריאים- נכון עד גבול מסויים. אם להשתמש באנלוגיה, אדם שהתאמן במשך שנים יהיה חזק גם לאחר שיפסיק להתאמן ויזדקן מעט. כשיזדקן הרבה לא ישאר מהאימונים זכר.
דבר דומה מתרחש במערכת החיסון: זה נכון שאם הם יחוסנו ואז יפגשו בנגיף בגיל מבוגר יהיה להם קל יותר להתמודד. עד גבול מסויים.
*אם הם יהיו מדוכאי חיסון (התייעצת עם רופא ילדים והוא דיבר על טווח של 15 שנה. זה טווח שמערכת חיסון חלשה מתרחשת בו בעיקר בגלל כשל חיסוני [לירידה בתנגודת החיסונית בגלל היריון אין אפקט כה דרמטי כמו שמתואר] ) זו אופרה שונה לחלוטין- יש הרבה תסריטים, הם מורכבים יחסית ואם אין לכם בעיה משפחתית או אין לילדה בעיות עבר- מוזר לי שהדברים עלו.
 
אולי ייצור נוגדנים לעומת זיכרון חיסוני?

אני מעריך בזהירות (אינני רופא) שלכך הוא התכוון, כי שמעתי על זה בהקשר של קשישים ושפעת.

קשישים כידוע הם קבוצת סיכון לנגיפי שפעת. אנשים צעירים ובריאים נהיים קצת חולים ומבריאים, אבל קשישים נוטים לא פעם לקבל סיבוכים וכל שנה יש מתים משפעת בקרב האוכלוסייה הזאת.
לכן ממליצים להם בכל שנה להתחסן בחיסון העונתי.
הבעיה שבגילם היכולת של הגוף לייצר נוגדנים פחותה ולכן החיסון לא בהכרח עוזר (כמובן, הוא גם לא יעיל בכל שנה באותה המידה, זה תלוי בזנים העונתיים ועד כמה הצליחו לקלוע אליהם). למקרים האלה, אגב, חסינות העדר עוזרת מאוד.**
לעומת זאת (אם אין בעיות ספציפיות) הזיכרון החיסוני שלהם תקין ויש להם נוגדנים לחיסונים שהם קיבלו בגילאים צעירים יותר (כמובן, ביחס למה שהיה להם ולטווח החסינות של החיסון המסוים, לא כל החיסונים הם לכל החיים).

אם אני זוכר והבנתי נכון, רק במקרים חריגים כמו לוקמיה הזיכרון החיסוני נפגע. בפרט לפני השתלת מח עצם "מאפסים" אותו במכוון, כי משמידים לגמרי את כל מח העצם הקיים (אחרת לא ניתן לבצע אותה).

לסיכום, אם לזה הוא התכוון (ואני מצטרף להמלצה לשאול אותו) אז אם אכן תיפגע היכולת של הגוף שלך ליצור נוגדנים לפתוגנים חדשים אבל הזיכרון החיסוני שלך יישמר, נראה לי שכן.



** ביפן פעם חיסנו תלמידי בית ספר נגד שפעת וכשהפסיקו לא היתה לזה השפעה על התלמידים (בגילם הסיכוי להיפגע משמעותית או למות משפעת קלוש) אבל נצפתה עלייה בתמותה של האוכלוסיה המבוגרת משפעת.
Japan, however, once based its policy for the control of influenza on the vaccination of schoolchildren. From 1962 to 1987, most Japanese schoolchildren were vaccinated against influenza. For more than a decade, vaccination was mandatory, but the laws were relaxed in 1987 and repealed in 1994; subsequently, vaccination rates dropped to low levels.

The vaccination of Japanese children prevented about 37,000 to 49,000 deaths per year, or about 1 death for every 420 children vaccinated. As the vaccination of schoolchildren was discontinued, the excess mortality rates in Japan increased.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM200103223441204
 
למעלה