האם אהבה חדד צדדית היא אהבה?...

pain is MY love

New member
האם אהבה חדד צדדית היא אהבה?...

שאלה שמאוד מציקה לי.. אם תשאלו אותי עכשיו אם אי פעם אהבתי אני אגיד בלי להסס "כן, פעמיים" בגיל 16 התאהבתי בבחור מהאיזור שלי שהיה האהבה התמימה הראשונה שלי... הוא מעולם לא רצה קשר רציני עם ילדונת כמוני ובגלל זה גם מעולם לא היינו ביחד אבל עד עכשיו כשאני רואה אותו אני נמסה במקום... זאת לא אהבה?... לפני שנתיים התאהבתי בכדורגלן שלי.. הוא היה הראשון שלי, הוא היה כל מה רציתי בחיים. למדתי ממנו המון, ספגתי את כולו... עד היום אני חושבת שיש בו כל מה שאני צריכה ואני לא צריכה אף אחד אחר מלבדו. אבל הוא היה פרפר שאהב את החופש שלו וגם איתו לא נוצר קשר רציני. הוא גם לא ידע שאני מאוהבת בו עד שהוא טס... ומאז שהוא טס הוא רק הותיר חלל ריק בחיים שלי... וזאת לא אהבה?! נכון, שניהם לא היו חברים רשמיים שלי ואפילו שהייתי רואה אותם פעם ב... והכוונות שלנו לא תמיד היו זהות אבל איך אפשר להגדיר את הרגש הזה בצורה אחרת?... האם אהבה זאת אהבה כי היא רגש בלתי מוסבר או שאהבה היא פשוט חלק ממערכת יחסים וקשר רציני?...

TheWhiteTigris

New member
לא מדויק...

אהבה אפלטונית זה אהבה שאין משיכה בין הצדדים. כלומר בין שני-הצדדים...

d e m o sthenes

New member
אהבה אפלטונית היא אהבה רוחנית

ולא מוחשית, אחחחחחח איזה מזל שאני לומד לפסיכומטרי. זאת הכוונה נראה לי לפחות בהגדרה של "אהבה אפלטונית".

TheWhiteTigris

New member
בעיקרון

מבחינת המדדע יקראו לזה "משיכה". אבל במצבים כאלה זה לדעתי קצת יותר מזה. כי לקרוא לזה עדיין "משיכה" זה כמו להתחיל להסביר שהאהבה זה סך הכל תוצר של ניורונים שרצים בין תאי המוח. זה "הסבר פשוט" מידי. והעיניין הזה קצת יותר מורכב.

ChilD SouL

New member
בהחלט...

אהבה יכולה להיות גם חד-צדדית. קורה שאת אוהב מישהו שלא אוהב אותך. וקורה שמישהו אוהב אותך ואת לא אוהבת אותו. זה עדיין נחשב אהבה. אהבה יותר כואבת, אבל עדיין אהבה.

ChilD SouL

New member
אפ'עם לא אהבת מישהי ו..

היא לא רצתה אותך כי...
קשה לי להאמין.

הממ...אז אני לא קורא לזה ככה..

אני קורא לזה שנדלקתי על מישהיא והיא לא רצתה... את רוצה תקראי לזה אהבה חד צדדית.. אצלי אהבה חד צדדית זאת לא אהבה..

pain is MY love

New member
יש להידלק ויש לאהוב

אם ראיתי מישהו במסיבה ונדלקתי עליו אבל לא יצא מזה כלום זה הידלקות. אבל אם הכרתי מישהו ובמשך שנתיים היינו בקשר (גם אם הוא לא זוגי והדוק), היינו מדברים, היינו נפגשים, היינו שוכבים, הייתי בוכה לו כשרע לי וצוחקת איתו כשטוב לי. היינו מעורבים אחד בחיים של השניה... אבל אני אהבתי. והוא לא. זאת לא אהבה!?

לא.....

הוא לא.. אז זאת לא..... זאת אולי ידידות... מיוחדת... וכיף לך שיש לך ידיד כזה... לי אין ידידה כזאת טובה...

ChilD SouL

New member
אני לא מדברת איתך על...

משהו שנמשך ימים אחדים. אני מדברת איתך על משהו יותר עמוק, יותר ארוך.

משהו יותר עמוק..

כן אבל אני חושב שאם מישהוא נדלק על מישהיא לדוגמא.. ומתחיל להרגיש אליה משהו.. וזה חד כיווני.. זה כבר הופך לאובססיה... לא לאהבה חד צדדית... אלא לאובססיה....

d e m o sthenes

New member
לדעתי הלא מלומדת לא.

כי באהבה את צריכה גם להרגיש נאהבת ולא רק אוהבת.

נועם m

New member
הממ...

הייתי מגדירה את זה כסוג של אהבה, או חלק ממנה, אבל ככלל נראה לי שאהבה הדדית נותנת תחושה שלמה יותר, ולכן גם "אמיתית" יותר.

מיטללל

New member
"מה זו אהבה".

פעם יצא לי לדבר עם איש קבע ביחידה שלי לשעבר, שהתגרש מאישתו. שאלתי אותו אם הוא עדיין מתגעגע אליה. עדיין אוהב אותה. (היא יזמה את הגירושים). הוא ענה שמה פתאום, ולרצות מה שלא רוצה אותך זו סטייה. כמה פשוט כמה נכון כמה לא תמיד ניתן לשליטה. הכל עניין של איך את מגדירה אהבה. בגדול, לדעתי, אהבה אמורה להיות הרגש הכי חיובי, חזק ומספק שיש. המורכב מהדדיות, תשוקה, אינטימיות ומחוייבות. אהבה חד צדדית, היא בדיוק ההפך מכל זה. אהבה מכאיבה. הרסנית. לא מספקת בעליל. אבל חזקה ואמיתית, לעיתים, באותה מידה.

eithancambridge

New member
"אהבה זאת אהבה כי היא רגש בלתי

מוסבר". סיכמת את הכל במשפט אחד
אהבה לא תלויה בהדדיות, אהבה היא רגש של אדם. כשהיא הדדית, היא הרגש הכי טוב שקיים. כשהיא חד צדדית, כמו שאת מתארת, היא יכולה לכאוב, אבל היא עדיין קיימת.

the mnm factor

New member
לא, אהבה היא רק כשהיא הדדית.

זו דעתי. אם את אוהבת מישהו והוא לא אוהב אותך חזרה, זו לא אהבה. אני גם מאמין שאין דרגות לאהבה (כלומר, אי אפשר לאהוב מישהו יותר ממישהו אחר) אהבה היא one size only.

למעלה