האם אוכל להתחמם מעט באורכם?

kenvelo12345

New member
האם אוכל להתחמם מעט באורכם?

אני שרוי בדיכאון כבד שהחל מגיל העשרה ועד היום (בן 25). אני לא מצליח למצוא דרך לראות את החיים שלי באור חיובי למרות שהם אינם רצופי תלאות, חולי או אסונות ח"ח. אינני מוצא את דרכי המקצועית, ואין לי אהבה (הקשרים שלי נמשכים בין שבוע לחודש..). באופן כללי שרוי עלי ענן כבד שמעיק מבוקר ועד לילה, כאילו שהגרביטציה פועלת עלי פי חמש. בלילה אני חולם חלומות שאני זוכר ובהם קורים לעיתים דברים מופלאים. אני נוטל תרופות אולם הן אינן עוזרות לי. מקריאה בפורום הזה אני רואה הרבה חיוכים. הרבה אהבה נתינה אהבת החיים... האם אתם חושבים שיש תשובות בשבילי ?

o fri

New member
אני חושבת

שאתה יכול לבחור. והדבר הראשון שמעשי (לפי נסיוני) ואפשרי ויכול לשנות משהו הוא קודם כל- לקחת אחריות על מצבך. זאת אומרת להבין באמת שאתה בוחר להיות בדיוק איפה שאתה נמצא מכל בחינה שהיא. גם אם עד עכשיו זו לא היתה בחירה מודעת. וזה אומר שאתה יכול גם לשנות את זה! אם באמת תשתמש בהודעה הזו ותבין את זה זה יהלום בך. ובהדרגה, תתחיל לעכל את זה. ואז יקרה נס. כי בידיים שלך יהיה הכח להביא את עצמך למקום חדש. כח שכבר עכשיו נמצא אך ורק כאן- בידיך. (נס= אהבה בפעולה). אוכל לייעץ לך בנוסף גם באופן אישי יותר במסרים.

princeOFdream

New member
התשובה היא- כן ולא

תחילה, באשר לפורום- ידידי, החיוכים שפה וה´פנים המאירות´ של האנשים, זה לא בגלל הפורום: אין פה איזו כת שאתה נכנס אליה ונעשה מאושר ´בדרך נס´ (ז"א, שטיפת מוח). האנשים פה מרוצים בגלל עצמם, הם אוהבים לכתוב פה, החיפוש עושה להם טוב. אז בא לך להשתתף? עד רבה, תהנה! אבל אל תחפש אור מרפא, זה לא הילינג, אין פה תרופות פלא. הדבר היחיד שזה דומה לו בתחום זה אולי ריפוי בעיסוק. ולבסוף- והכי חשוב, אומר לך דבר מה דומה לדברי אופרי: הריפוי שלך תלוי בך- קח ת´צמך בידיים, לך תלמד טאי-צ´י, לך לריפוי בתאטרון, לא חסר.. אתה צריך לדעת שאתה בבעיה (וההודעה ש´ך פה, זה כבר התחלה), להשלים עם זה ולהתחיל להתנסות בדרכי טיפול שונות. בהצלחה

fire snake

New member
לי יש עצה נוקבת ובוטה בשבילך:

השתחרר מהתרופות. הן לא תתנה לך להיות עצמך. זה כנראה קשה - אבל, (לעניות דעתי) זה הסיכוי היחיד שלך.

וארה

New member
לפני שנדון בחיים שלך....

בוא נסתכל על תופעת החיים בכללותה. הבן אדם הרי מחליט להוולד - לבוא לעולם הזה ולחיות בו - להעביר בו תקופה מסויימת. למה שהוא יעשה כזה דבר ? לא נראה לי שזה כי הוא רוצה לסבול. גם אם יהיו הרבה שיטענו שרק דרך סבל ניתן לראות או ללמוד או כל מיני דברים כאלה, אני מאמינה שסבל זה משהו שלמדנו לעשות לעצמנו. ראינו את כולם סביבנו סובלים וזה היה נורמלי כמו ללמוד לדבר וללכת. אז אתה נהפך מומחה לסבל ומסתובב בעולם עם יציקת בטון על הראש. רוב הסבל נובע מזה שאנחנו שופטים את עצמנו ואת המציאות שלנו ביחס לאידאלים שיש לנו בראש על איך היינו אמורים להיות. מין מחלה חברתית שכזו שתסמיניה הן תמונות ברורות לגבי איך אנחנו אמורים להתנהג, להרגיש, לחשוב, לפעול. אז ההתחלה היא : 1. אנחנו לא אמורים לסבול (כאילו - דא?) 2. סבל זה משהו שאנחנו פשוט רגילים לייצר 3. אנחנו מייצרים את הסבל משיפוט - השוואה בין מי שאנחנו לבין מי או מה שנראה לנו משום מה שהיינו צריכים להיות. וזאת רק ההתחלה... כל האמור לעיל הוא כמובן דעותי האישיות והפרטיות... וארה

תשובות אין לי

אך שאלות יש לי לא מעט, המחשבה על תשובה לשאלות זו ה"עבודה" שלך. מה הקשר בין "אהבה" ובין "הקשרים שלך"? מה זה חשוב בכלל אם קשר נמשך שבוע, יום, שעה חודש או שנה? איך תמצא את "דרכך המקצועית" לפני שתמצא את דרכך שלך? למה לראות את החיים באופן חיובי? למה לא להסתכל על החיים כאל משהו מופלא ומסתורי שלעולם לא נבין מה זה? מה אתה מנסה להגיד בקשר חלומות שלך? שהם שונים מה"חיים שלך"? ... או ששם אתה תופס את המציאות באופן שונה?... למה אתה לוקח תרופות שלא עוזרות לך? לא זכור לי שאי פעם נתתי אהבה בפורום הזה (וגם לא באחרים) אני גם לא רואה אחרים שנותנים כאן אהבה... אולי אתה מתבלבל בין ליטופי-אגו לנתינת אהבה? אני מאחל לך שתמצא את התשובות על ידי כך שתעשה דברים ולא על ידי כך שמיהו יתן לך אותם בכפית.

NETA 2005

New member
תראה קאנבלו,

אני יכולה לספר רק מהנסיון האישי שלי,תקח את זה לאיזה מקום שאתה רוצה:) אני עברתי תקופה מאוד ארוכה כזו,שבסופו של דבר יצאתי ממנה בעזרת עצמי קודם כל ובעזרת טיפול פסיכולוגי שהוא דיי הכרחי.(אני לא אומרת שזה מתאים לכולם,אבל זה מהנסיון שלי) אני חושבת שזה נחמד שאנשים אומרים לך-הכל תלויי בך ואתה יוצר את המציאות שלך(שבמובן מסויים מאוד זה נכון אבל...)אבל אני טוענת שהבעיות הן יותר מורכבות מימה שנידמה ,וזה בכלל בכלל לא פשוט לשנות גישה ולשנות חיים,האמת זה הכי קשה בעולם,ומי שחווה את זה על בשרו יודע על מה אני מדברת.לכן קודם כל תקח את הזמן,כי זה לוקח זמן... תשובות בשבילך?זה לוקח זמן,ואני לא מצאתי עדיין תשובות מוחלטות. אם תמצא תודיע לי. אני באמת חושבת שיש דברים שתוקעים אותך ואתה יכול להתגבר עליהם,ואי אפשר לעשות את זה לבד.זה ממש קשה,אני לא הצלחתי להתגבר על הדברים לבד. חלומות,תרופות,אתה לא חושב שאלה דברים קצת חיצוניים ולא קשורים ל"בעיות" האמיתיות,לדברים שבאמת אתה לא בטוח לגביהם?ניראה לי שזה קצת בריחה,(זה בסדר...גם אני ישנה יותר מידיי:)) לגביי החיוכים..כולם מנסים לחיות איךשהוא,למרות שלפי דעתי יש בזה משהו קצת צבוע אבל אולי זו סתם השריטה שלי:) כלמקרה ממש בהצלחה...אשמח אם תחזיר לי תשובה.

למעלה