ערך גליקמי ,,
אני אומנם הצטרפתי רק לאחרונה, למועדון הסוכרתיים, אבל הספקתי ללמוד מהדיאטנית שלי,שמומלץ לחולי סוכרת לצרוך דגניים בעלי ערך -גליקמי נמוך שהם:
אורז בסמטי,
קוסקוס,
קינואה ,
פסטה
וכוסמת.
והכי חשוב ,הכמות למנה תהיה כמות של חצי כוס,כדי שרמת הסוכר תישאר מאוזנת.
אגב,
אני הכנתי מהקינואה סלט טאבולה,(במקום הבורגול שהערך הגליקמי שלו גבוה.)
מהאורז -הבסמטי אפשר להכין מג'דרה .(אורז ועדשים.)
(אפשר לשלב אורז בסמטי ואפונה,
או חצי כוס אורז עם גרגרי -חומוס.
בכול מקרה יש לשמור שהכמות תהיה מדודה לחצי כוס דגן מבושל.