האם אורזב שמתי ופסטה מלאה בעלי ערך גליקמי נמוך?

האם אורזב שמתי ופסטה מלאה בעלי ערך גליקמי נמוך?

חדשה עם סכרת הריונית, מנסה להבין איזה פחמימות שניתן לבשל לא בעלות ערך גליקמי גבוה?
מה לגבי בורגול?
קוסקוס מלא?
 

שרון 4950

New member
ערך גליקמי ,,

אני אומנם הצטרפתי רק לאחרונה, למועדון הסוכרתיים, אבל הספקתי ללמוד מהדיאטנית שלי,שמומלץ לחולי סוכרת לצרוך דגניים בעלי ערך -גליקמי נמוך שהם:
אורז בסמטי,
קוסקוס,
קינואה ,
פסטה
וכוסמת.
והכי חשוב ,הכמות למנה תהיה כמות של חצי כוס,כדי שרמת הסוכר תישאר מאוזנת.
אגב,
אני הכנתי מהקינואה סלט טאבולה,(במקום הבורגול שהערך הגליקמי שלו גבוה.)
מהאורז -הבסמטי אפשר להכין מג'דרה .(אורז ועדשים.)
(אפשר לשלב אורז בסמטי ואפונה,
או חצי כוס אורז עם גרגרי -חומוס.
בכול מקרה יש לשמור שהכמות תהיה מדודה לחצי כוס דגן מבושל.
 
קוסקוס מלא ולא קוסקוס רגיל

בנוסף, כל אחד צריך ללמוד מה הכי טוב עבורוץ

יש רשימה כללית להתחלה אבל ששמשך תלוי בבדיקות.
 

תומרונתם

New member
מנהל
ערך גליקמי *נמוך* הוא מה שאת מחפשת


הכי טוב לנסות, כי גם אלו שכביכול ברשימת ה"נמוכים" יכולים להשפיע עליך אחרת מלאחרים - על אחת כמה וכמה בהריון, שם הכל עובד קצת אחרת ולפעמים קשה לניבוי.
&nbsp
תזכרי שבארוחה את צריכה לא לעבור 30 גרם פחמימות, שזה די קצת מהמזונות האלו.
 

תומרונתם

New member
מנהל
אה! קראתי שוב את מה שכתבת

דווקא כתבת נכון. התנצלותי

&nbsp
ועוד דבר מה - כדאי להוסיף לארוחה מרכיב שומני, כדי להאט את ספיגת הפחמימות. וכמובן הרבה ירקות
 
האמת שמהמעקב של השבועות האחרונים בגלוקומטר

גם אחרי גלידה או פרוסה עם שוקולד או כאלה הערכים שלי תקינים (בסביבות 90-100 אחרי שעה כשהבנתי שהמקסימום זה 130. ובצום, כלומר לפני האוכל אני עומדת על בין 70-80 כשהבנתי שהמקסימום זה 90). אני גם אוכלת פרוסות לחם בכיף (קל מלא או שיפון קל) בקיצור אין לי תפריט מסודר, אבל משתדלת... והערכים בסדר טאצ' ווד.

בכלל האבחנה אצלי לא היתה מסודרת, לא בוצעה דרך ההעמסה של ה100 כי סירבתי. אלא שבהעמסה של ה-50 גרם אחרי שעה וקצת יצא 145. הבנתי שזה גבולי? אין לי בעיה לשמור כי במילא כדאי ובכל זאת אני תוהה לנוכח הגלוקומטר מה יורת אמין ההעמסה של 100 או גלוקומטר שלאורך תתקופה מספק ערכים מאוזנים סך הכל גם כשהארוחות לא בהכרח הכי מאוזנות.


ושאלה שנייה - אני לא תמיד מקפידה על מדידות ומזון מתאים, 30 אחוז מהזמן לא מקפידה... עדיין לא הגעתי לרופא ולא הוסבר לי מה הסיכון במיד הוחורגים. נפגשתי עם דיאטנית שנתנה לי קווים מנחים (ל א תפריט, רק קווים כלליים) ואמרה לחזור עם הרישום לרופא.
נניח שבחלק מהזמן אני לא מאוזנת, חלק קטן, כי כאמור לרוב הערכים סבבה, יש בזה סיכון של ממש?
אלו שלוקחות אינסולין - לוקחות גם כשרק ארוחה אחת מוציאה מאיזון וזה עד כדי כך חשוב או מה?

תודה רבה.
 

תומרונתם

New member
מנהל
חשוב להיות מאוזנת - גם עבורך ובעיקר עבור העובר

מה שאת מתארת הוא מצב סביר, חריגות פה ושם תמיד יש ואין איתן בעיה.
כל עוד את מודדת ורואה שאין ערכים גבוהים מהסף - הכל בסדר... אבל דעי שהמצב עכשיו לאו דווקא מבטיח שכך יישאר. ההעמסה של 50 גרם הראתה שיש לך אי סבילות מסויימת לגלוקוז, ואם לא תקפידי לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת ייתכן שעם התקדמות ההריון המצב יחמיר. זוהי תופעה מאוד רגילה ונורמלית, בה דרישות הגוף עם הזמן עולות והצורך באינסולין (שהייצור שלו פחת ו/או היכולת של הגוף להשתמש בו פחתה) עולה, והדרך הקלה והבטוחה ביותר לעזור לו - היא להפחית בצריכת פחמימות.
 
למעלה