האם אורז מלא יותר רעיל ולכן פחות בריא
היכן hal767?

פולספגן

New member
האם אורז מלא יותר רעיל ולכן פחות בריא
היכן hal767?

"אורז מלא מכיל יותר ארסן מאורז לבן, וכמעט כמות כפולה מזו שבאורז בסמטי. הדבר נובע מכך שרוב הארסן מתרכז בקליפה ובסובין, חלקים שנשארים באורז המלא, אך מוּסרים (כמעט) בכל סוגי האורז הלבן.

לא רק שכמויות הארסן נמוכות יותר באורז הבסמטי, אלא שהוא גם מכיל עמילן מעובד, שאינו מתפרק במערכת העיכול, ולכן מתפקד בדומה לסיב תזונתי ומסייע בהפחתת האינדקס הגליקמי."

אני בזמנו טענתי שלדעתי, אורז בסמטי לבן בריא יותר מאשר אורז מלא אך hal767 היה מאוד נחרץ שהמלא טוב יותר
 

dudusapir

New member
שטויות

הכל ענין של שיווק.... (כפי שניתן לראות לפי הקישורים)
שנים שוטפים לנו את המוח בכל כך הרבה שטויות...
אורגני, מלא, טבעי, אוקסידנטים, ועוד שלל מילים מפוצצות....
הכל תלוי כמובן בכמות שאוכלים, ובאנרגיה שמוציאים...
 

0 אור 0

New member
כשפרצה סערת הארסן באורז נבהלתי קצת

וקראתי חלק מהמאמרים, ככל הזכור לי הנושא של ארסן באורז לא חדש,
המשמעות היא שכל הידע המסורתי לגבי אורז מלא לעומת לבן תקף,
לי אין תשובה חד משמעית,
בקישור העתיק שצירפת אני רואה שכתבתי מה שאני גם חושבת היום, שאורז בסמטי הוא האורז היחיד שמומלץ גם כשאינו מלא. מעבר לכך מודה שאין לי תשובה נחרצת בנושא האורז עצמו
מה שכן, ההמלצה שלי בכלל היא על תזונה מגוונת, (זה נכון בפרט בדגנים , סויה , סולניים ועוד)
לא לאכול כמויות גדולות מאותו דבר , ואז הגוף יודע להתמודד
 

0 אור 0

New member
והתשובה היא

שאין לי באמת מושג
אבל אם קראת את המאמרים על הארסן, אז יותר חשוב איפה כדלו את האורז מאשר הסוג שלו,
ואת זה אף אחת מאתנו לא יודעת
ד"א
לא נתקלתי באורז בסמטי מלא אף פעם
אני קונה אורז מלא רגיל או אורז אדום (שהוא ממש טעים לי)
&nbsp
 

ladybug4NLP

Active member
hal767 תמיד היה נחרץ מאד בדעותיו ורק בדיעותיו

לאחרונה היתה כתבה ארוכה בטלויזה אודות הארסן המתרכז בעיקר באורז מלא
ושם המליצו לצרטך אורז לבן אולם במקום לבשל אותו 1+1.5 (כוס אורז על 1.5 כוסות מים) לבשל 1X6 ז"א כל כוס 1 של אורז לבשל ב-6 כוסות מים)

ניסיתי, לא יודעת כמה רעל זה שטף אבל האורז יצא מעולה ובכמות אדירה
בהתחשב שהשתמשתי רק בכוס אחד של אורז כך שכלכלית ממש כדאי

את היתר אתה תשפוט
 

ladybug4NLP

Active member
המים ממש לא מתאדים-מבשלים בהרבה מים עד לריכוך ואז מסננים

אין אפשרות ב-20 דקות ש-6 כוסות מים על כוס 1 של אורז יתאדו כמובן
 

פולספגן

New member
אז איך זה יותר כלכלי, אם זו אותה כמות אורז?

אכב, זה מזכיר את האורז של הסבתות שהיו עושות כנגד שלשול
 
למעלה