האם אזרח קנדי שחי תקופה ארוכה בקנדה מחויב להפוך לתושב?

Nushi33

New member
האם אזרח קנדי שחי תקופה ארוכה בקנדה מחויב להפוך לתושב?

שלום אני מקווה שתוכלו אולי לעזור או להפנות אותי למקור המידע המתאים,
בן זוגי ואני מעוניינים לנסוע לתקופה ארוכה של 8 חודשים עד שנה לקנדה. הוא בעל אזרחות קנדית (אך מעולם לא גר שם) ואנחנו מתכננים לגור בבית ששייך לסבתו (שגרה עכשיו בישראל), ולא לעבוד במשך התקופה הזו.
האם במקרה כזה הוא יצטרך להפוך לתושב? והאם דרך קשר הנישואין בינינו גם אני אוכל לקבל אשרת שהייה ארוכה מהרגיל (או תושבות?) או שזה יקרה רק אם הוא ייחשב כתושב קנדי?

בשבילנו זו הזדמנות לסוג מיוחד של טיול ארוך ולכן אנחנו מעוניינים בכמה שפחות בירוקרטיה. אני חוששת שהפיכתו לתושב תגרור הרבה הסתבכות. אבל יכול להיות שיש דברים שעבורם הוא יהיה חייב להיחשב כתושב,
כלומר אני אפילו לא בטוחה האם זה חוקי לגור שנה במדינה בלי להיחשב לתושב. (סליחה על הבורות).
נראה שיש עוד הרבה שיקולים שצריך לתת עליהם את הדעת, לפני הוצאתה לפועל של התוכנית הזו.
אני אשמח אם למישהו יש נקודות למחשבה עבורי או מקורות מידע להתחיל מהם את התהליך.
תודה

תושבות מול אזרחות

העניין של ושבות קבע הוא בסך הכל סטטוס חוקי שבה להסדיר אם מצבו של אדם שאינו אזרח, אך גם לא תושב אירעי מהסוג של סטודנט או עובד זמני
ברגע שמישהו הופ להיות אזרח, את אף אחד כבר לא מעניין כרטיס ה-PR שלו. בכל מקרה תחשבי על עצמך בישראל. אם היית חוזרת לישראל אחרי תקופה ארוכה בחו"ל, ובהינתן שאת אזרחית אז את אף אחד לא יעניין איפה את עובדת ואם את עובדת או ממה את מתקיימת. מה שכן מבחינת ביטוח לאומי תחוייבי במס גולגולת שכולם דמי ביטוח סוציאליים ודמי בריאות. בקנדה בתור אזרחית ותושבת המדינה לא תחוייבי במס כזה מכיוון ששירותי הבריאות במדינה ממומנים כולם ע"י הממשלה (לא כולל שיניים, תרופות ופיזיוטרפיה) אבל קחי בחשבון שבריאות זה עסק יקר. בכל מקרה אם אתם עובדרים לאזור טורונטו, תעשו בריטוח בריאות לשלושת החודשים הראשונים -- אתם לא חייבים אבל כדאי מאד. לאחר מכן אתם מבוטחים ע"י המדינה. מה שכן תצטרכו כן להציר שאתם מתגוררים במקום ולקבל מספר זהות סוציאלי (זה כמו מספר תעודת זהות). מעבר לזה אתם חופשיים לעשות מה שבא לכם: לגור בבית או ברחוב, לעבוד או להתבטל או אפילו לרצוח. בן זוגך לא יאבד לעולם את האזרחות שלו

lisi1818

New member
תשובה

1. בתור תיירת תוכלי לשהות עד 6 חודשים במידה ותרצי להאריך תצטרכי
לשלוח בקשת הארכה עם תשלום ותוכלי להשאר עוד מספר חודשים.
2. בן זוגך יכול לבקש עבורך ספונסרשייפ התהליך אורך כשנה בערך
ובמידה ותרצו להשאר בקנדה יותר זמן את תקבלי ויזת הגירה ותהיי תושבת
עד שתקבלי גם כן אזרחות.
בהצלחה

TrigATUSA

New member
אני חושב שאת וכמה מהמשיבים כאן

התבלבלו בין שני מושגים
האם את תושבת קנדה (שזה אומר שמרכז החיים שלך שם, ואת זכאית להטבות שתיירים למשל לא זכאים אליהם). תושב יכול להיות במעמד של סטודנט, עובד זמני, איש עסקים ועוד
&nbsp
והאם יש לך מעמד של תושבת קבע (מה שאומר שיש לך PR במקרה שלך בעקבות ספונסורשיפ של בן זוגך)
&nbsp
אז ככה , אין שום צורך שתעשו PR עבור 8 חודשים, זה ברור
לגבי האם כדאי לך ולו להיות תושבים מקומיים, זה בעיקר ישנה עבורו - כדי לקבל ביטוח רפואי של הפרובינציה הוא חייב להרשם כתושב מקומי
לך למיטב הבנתי אין ברירה - מכיוון שאתם לא עושים לך PR, את תהיי במעמד תיירת ותצטרכי להסתמך על ביטוח רפואי פרטי
זה גם אומר שכנראה שניכם עדיין תחשבו לתושבי ישראל ותצטרכו להמשיך לשלם ביטוח לאומי בישראל בזמן השהייה שלכם בקנדה

בהמשך לתשובה של טריג...

אזרח קנדי ייחשב גם כתושב קנדה, לצרכי מסים ושירותים פדרליים, אם הוא שהה במדינה יותר מ 180 ימים. זאת, בלי שום קשר להכנסותיו, הוצאותיו או עסקיו בזמן זה. זה אומר שבמהלך שמונת החודשים האלו, או בזמן שאחריהם, יהיה עליו להגיש דוח מס קנדי. אחרת, הוא ייכנס לרשימה השחורה של ה cra ואם אי פעם תחליטו לעבור לקנדה פרמננטית או אפילו לתקופה כזו שוב בשביל כיף, הם ייפתחו נגדו בהליכים. הוא ייחשב, במילים אחרות, עבריין מס. באופן דומה, באותה שנה, הוא לא ייחשב תושב ישראל, לצרכי מס. אבל, מכיוון שזה מעבר זמני בלבד מומלץ מאוד להקפיד לשמור על כל הזכויות הסוציאליות בישראל בתוקף, לדעתי. בפרובינציות שונות חוקי הביטוח שונים. אונטריו ו bc קצת פחות נוחים מאשר אחרים בנוגע למועד התחולה של הביטוח. בכל מקרה, אם הוא יירשם כתושב מקומי (מה שממילא הוא חייב לעשות עד 60 יום מכניסתו למדינה והשתקעות בכתובת קבועה) יהיה לו ביטוח בריאות. לך לא יהיו שום זכויות נגזרות ממנו. את תיירת. אם תרצי להגיע על אשרה אחרת הוא יצטרך להגיש בקשה מיוחדת לצורך כך. אם מדובר על קויבק אז בכלל ההגדרות שונות ואין לי מושג מה יקרה עם הביטוח שלכם. (גילוי נאות אני לא עו"ד או רו"ח ולא יכול לקחת אחריות על השפעת ניואנסים בחוק על דעותי האישיות המובעות כאן).

The ofer

New member
180 יום

נכון, לפי החוק הקנדי, באותה מידה יתכן שאתה גם תושב ישראלי לפי חוק המס הישראלי, ואז צריך להסתכל לפי האמנה < כי מבחינת מס, בסופו של דבר אתה לא יכול להיות תושב של שתי מדינות >

CANADA101010

New member
ספונסרשיפ

אני חושב שבעלך צריך להוכיח הכנסה על מנת להיות מסוגל לעשות לך ספונסרשיפ
זאת שאלה עורך דין הגירה
תתקשרי לרונן 416-225-9800
טורונטו

למעלה